Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Κορακάκη: “Θα γιορτάσω με όσους με στήριζαν και πριν” – Έβγαλε στη …σέντρα τον δήμαρχο Δράμας

«Πνίγηκε» στις αγκαλιές συγγενών, φίλων, συναθλητών της, αλλά και εκπροσώπων του Τύπου, η Άννα Κορακάκη φτάνοντας, λίγο πριν από τις 17.30, στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Χώρος που από νωρίς το απόγευμα γέμισε από τον κόσμο που ήθελε να την υποδεχτεί, με «ζεστασιά», για τη μεγάλη της επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Με πλατύ χαμόγελο διαρκώς η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο, τη μαμά και τον αδερφό της να την περιμένουν καρτερικά σε απόσταση και φορώντας στο κεφάλι στεφάνι ελιάς, δεν αρνήθηκε να αγκαλιάσει, να φωτογραφηθεί και να μιλήσει σε όλους όσοι της το ζήτησαν. «Νιώθω φανταστικά.

Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έκανα. Η υποδοχή στην Αθήνα, αλλά και εδώ, με βοηθούν να καταλάβω τι έχει γίνει. Το επίτευγμά μου με κάνει αισιόδοξη για περισσότερα μετάλλια στο μέλλον», ανέφερε αρχικά η Κορακάκη.

Μιλώντας για τον τελικό στα 25μ, που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, είπε: «Ήταν στο τέλος η αντίπαλός μου ή εγώ. Είχα πολύ άγχος, διαχειρίστηκα τις σκέψεις μου και τα κατάφερα». Συνέχισε επισημαίνοντας: «Δεν ξέρω αν θα μπορώ τώρα να μπω στο σπίτι μου (σ.σ. στη Δράμα), αν κρίνω από τις υποδοχές εδώ και στην Αθήνα. Θα γιορτάσω την επιτυχία με τους φίλους και τους συγγενείς μου, που με στήριζαν πριν γίνει όλο αυτό και θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό, γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει».

Έβγαλε στη …σέντρα τον δήμαρχο Δράμας

Για το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου που έκανε προπονήσεις στη Δράμα, επισήμανε: «Έχω τους τελικούς των παγκοσμίων Κυπέλλων τον Οκτώβριο, θα πρέπει σε λίγες μέρες να αρχίσω να προπονούμαι γι’ αυτούς. Θα πρέπει, λοιπόν, να μεριμνήσει ο Δήμαρχος Δράμας για το που θα προπονηθώ, καθώς αυτοβούλως και βίαια γκρέμισε το σκοπευτήριο στο νταμάρι. Είχαμε και εξοπλισμό μέσα, δεν ενημερωθήκαμε για ό,τι έγινε. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου αποφάσισε να το γκρεμίσει! Απογοητεύθηκα πάρα πολύ όταν το έμαθα χθες, μπαίνοντας στο ίντερνετ για να δω φωτογραφίες. Εξοργίστηκα, για να είμαι ειλικρινής».

Κατέληξε αναφέροντας: «Πρέπει η Πολιτεία να βοηθά όλους τους αθλητές πριν καταφέρουμε από μόνοι μας να κατακτήσουμε μετάλλια. Χρειαζόμαστε υποδομές για να φτάσουμε στην επιτυχία. Όταν εμφανίζονται όλοι μετά, δεν έχει νόημα».

Ο Τάσος Κορακάκης, μεταξύ άλλων, είπε: «Σήμερα είναι μέρα χαράς, θέλουμε να το γιορτάσουμε, να πάμε διακοπές και μετά να σκεφτούμε τη συνέχειά μας. Οι αγώνες μας δε σταματούν. Να κοιτάξει λίγο και η Άννα το Πανεπιστήμιο, τις σπουδές της. Δε θέλω να αναφερθώ σε τίποτα άλλο, δε θέλω να μιλήσω για την Ομοσπονδία, για κανέναν. Ο Διονύσης (σ.σ. ο αδερφός της Άννας που ασχολείται επίσης με τη σκοποβολή), αν έχει τη διάθεση και προσπαθήσει, πιστεύουμε ότι μπορεί να σταθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Αμφότεροι η Άννα Κορακάκη και ο πατέρας της αφιέρωσαν την επιτυχία στους Ολυμπιακούς στο Ρίο «Στη γυναίκα μου και μαμά της Άννας, που έχει υπομείνει πολλά τόσα χρόνια και στον αδερφό της, που τη βοηθά στις προπονήσεις», όπως τόνισε ο Τάσος Κορακάκης.

Συμπλήρωσε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, λέγοντας ακόμη: «Και στον πατέρα μου που πίστεψε σε μένα και σε στιγμές που δεν πίστευα εγώ στον εαυτό μου, μου έδινε κίνητρο και με ενθάρρυνε».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άννα Κορακάκη: «Χρυσή» στο παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής

Το δεύτερο διαδοχικό της χρυσό μετάλλιο σε ισάριθμες διοργανώσεις, πανηγύρισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της...

«Χρυσή» η Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στο σπορ πιστόλι 25 μέτρων, στο πλαίσιο...

«Έριξε» το instagram η Κορακάκη με το αποκαλυπτικό μαγιό της (ΦΩΤΟ)

Η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη βρήκε την ευκαιρία να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τον ήλιο και...

Χρυσό για την Άννα Κορακάκη – Διπλή διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής, σε μια αντιστροφή των...