Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Λάρισα – Ολυμπιακός 1-0

Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημά του, με τη Λάρισα να μπαίνει πολύ επιθετικά παίρνοντας ώθηση από την εξαιρετική ατμόσφαιρα στην εξέδρα της AEL FC Arena και τους παίκτες του Αναστασιάδη να πέφτουν πάντα πρώτοι στη μπάλα στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Ωστόσο, σταδιακά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και άρχισε να κρατά και να κυκλοφορεί τη μπάλα ψάχνοντας αρκετά τις κάθετες μπαλιές προς τους δύο επιθετικούς. Αυτό είχε αντίστοιχα σαν συνέπεια να υπάρχουν αρκετές υποδείξεις οφσάιντ για τους επιθετικούς του που έκαναν οριακές κινήσεις στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων.
Πως ξεκίνησαν

Με σχήμα 4-3-3 παρέταξε τη Λάρισα ο Άγγελος Αναστασιάδης. Στο τέρμα ξεκίνησε ο Ξενοδόχοβ, δεξί μπακ ήταν ο Ρέντζας και αριστερό ο Γκόλιας, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Φάρκας και Γιοβάνοβιτς. Άντονι, Αναστασόπουλος (σ.σ. σε θέση άμυνας οπισθοχωρούσε και γινόταν τρίτος στόπερ) και Ντοντό συνέθεσαν την τριάδα των χαφ, ο Αβραάμ ήταν το δεξί εξτρέμ, ο Ναζλίδης το αριστερό και σέντερ φορ ο Κόντορ.

Στο 4-4-2 του Πάουλο Μπέντο, ο Καπίνο ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Φιγκέιρας δεξιά στην άμυνα, ο Τσιμίκας αριστερά, με στόπερ τους Ντα Κόστα και Μπρούνο Βιάνα. Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Σεμπά αριστερά στη μεσαία γραμμή, ο Ελιουνούσι δεξιά και δίδυμο Ιντέγε – Καρντόσο στην επίθεση. Κοινώς μια ενδεκάδα χωρίς επιτελικό μέσο, με τους Φορτούνη, Τσόρι και Μάριν να μένουν ταυτόχρονα στον πάγκο.

Αποφασισμένη ΑΕΛ, προβληματικός Ολυμπιακός

Συνολικά πάντως, αρκετά… ζητήματα είχε αυτό το 4-4-2 του Μπέντο, με τους Καρντόσο – Ιντέγε να «ψάχνονται» για αρκετή ώρα ως προς το που θα κινηθούν για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και πως θα συνεργαστούν καλύτερα, ενώ στις περιπτώσεις που η κυκλοφορία των «ερυθρόλευκων» δεν απέδιδε καρπούς η ομάδα του Μπέντο κατέληγε συνήθως σε ανορθόδοξη ανάπτυξη. Συνήθως με βαθιές μπαλιές του Καμπιάσο ή… ακόμη χειρότερα από τα στόπερ. Ένα στοιχείο που δεν βοήθησε σε κάτι διαφορετικό ήταν και η αδυναμία των πλάγιων μπακ να προσφέρουν επιθετικά σε αυτή τη διάταξη -τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τσιμίκας προσπάθησε περισσότερα από τα αριστερά με κάποιες «κατεβασιές» και 1-2 σέντρες, ο δε Φιγκέιρας από δεξιά ήταν… σταθερά τραγικός.

Πρώτες «κατεβασιές» από τη Λάρισα

Πρώτη… παραλίγο φάση του αγώνα ήταν αυτή του 6ου λεπτού, όταν ο Ναζλίδης δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ προ του Καπίνο και έδωσε την ευκαιρία στον «ερυθρόλευκο» γκολκίπερ να μαζέψει. Οι ίδιοι πρωταγωνιστές συμμετείχαν και στη φάση του 8′, με τον πρώτο να σουτάρει δυνατά εκτός περιοχής και τον δεύτερο να αποκρούει εντυπωσιακά αν και η μπάλα φάνηκε να μην έχει πορεία προς τα δίχτυα.

Αστόχησαν Ιντέγε, Αναστασόπουλος

Η Λάρισα συνέχισε να πατά καλύτερα από τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και την κατοχή της μπάλας στο δεκάλεπτο 10′-20′ παρόλο που δεν «βρήκε» φάσεις. Στο 19′ ο Ολυμπιακός έχασε την δική του καλύτερη στιγμή -σε μια από τις ελάχιστες ούτως ή άλλως ευκαιρίες του στο πρώτο 45λεπτο- όταν ο Ξενοδόχοβ απέκρουσε σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Ιντέγε μετά από γέμισμα του Καμπιάσο.

Δύο λεπτά μετά ήρθε η σειρά της Λάρισας να χάσει τη δική της μεγαλύτερη ευκαιρία. Ο Κόντορ απέφυγε εις διπλούν τον Ντα Κόστα από αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τον Αναστασόπουλο να σουτάρει δυνατά και τον Καμπιάσο να σώζει την εστία της ομάδας του με καίρια προβολή. Επόμενη καλή στιγμή της ΑΕΛ ήταν στο 38′ όταν ο Ελιουνούσι έκοψε σωτήρια την επίθεση των γηπεδούχων στην κόντρα, ενώ στο ενδιάμεσο ο Ξενοδόχοβ είχε μπλοκάρει μάλλον εύκολα το σουτ στην κίνηση από τον Ελιουνούσι στο 28′ και το απευθείας φάουλ του Μιλιβόγεβιτς στο 36′.

Χαμηλότερο τέμπο, ακόμη λιγότερες φάσεις

Πιο χαμηλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ολυμπιακό να έχει ξεκάθαρα περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή φάση της επανάληψης πάντως ήταν για τους γηπεδούχους, όταν μετά από… καραμπόλα σε εκτέλεση φάουλ, ο Ναζλίδης πήρε την τελευταία κεφαλιά και ο Καπίνο που βρισκόταν στη σωστή θέση μπλόκαρε σταθερά.

Στην αμέσως επόμενη φάση στο απέναντι τέρμα, ο Μιλιβόγιεβιτς έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Φιγκέιρας χωρίς αυτός να την προλάβει, όμως η πορεία της μπάλας αιφνιδίασε τον Ξενοδόχοβ που έδιωξε οριακά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του, η κεφαλιά του Ιντέγε πέρασε άουτ.

Ανύπαρκτος μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την φλύαρη κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να πλησιάζει με αξιώσεις την περιοχή του Ξενοδόχοβ, αφού η Λάρισα πλέον είχε οπισθοχωρήσει πλήρως και ήταν πολύ καλά στημένη σε γενικές γραμμές. Με τα λεπτά στο ρολόι να… λιγοστεύουν, ο Μπέντο αποφάσισε στο 62′ να κάνει διπλή αλλαγή, βγάζοντας Καρντόσο και Τσιμίκα και ρίχνοντας στο ματς Φορτούνη – Πασιένσια, στέλνοντας ταυτόχρονα τον Σεμπά σε θέση αριστερού μπακ.

Παρά την «επέμβαση» του Πορτογάλου από τον πάγκο, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν για τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως μάλιστα, η ΑΕΛ με τη σειρά της άρχισε να ανεβάζει το ποσοστό κατοχής της μπάλας και να απειλεί -χωρίς αποτέλεσμα- σε 2-3 στημένες φάσεις. Οι παίκτες του Μπέντο μεσοεπιθετικά έδειξαν πλήρως εγκλωβισμένοι, χωρίς συνεργασίες, με ελάχιστες κινήσεις στον χώρο και αρκετά λάθη. Τα πάντα φυσικά γινόντουσαν ακόμη πιο δύσκολα λόγω της εξαιρετικής τακτικής και του πρέσινγκ της ΑΕΛ, αλλά και της γενικότερης διάθεσης των παικτών του Αναστασιάδη να πέφτουν με αποφασιστικότητα σε όλες τις μονομαχίες.

Κάπως έτσι, για να βρει κανείς την επόμενη φάση στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να φτάσει στη φάση του 80′ όταν ο Καπίνο μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Ναζλίδη από καλή θέση και μετά από συνεχόμενα λάθη στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Στο 83′ καταγράφεται η τελευταία καλή στιγμή στο ματς για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ξενοδόχοβ απέκρουσε το απευθείας φάουλ του Φορτούνη.

Λύτρωση και… σοκ!

Ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η άμυνα του Ολυμπιακού για ακόμη μια φορά δεν μπορεί να καθαρίσει τη φάση με ασφάλεια μετά από εκτέλεση πλαγίου. Η μπάλα, μετά τις κόντρες, φτάνει στον Γκόλια που σουτάρει δυνατά και νικά τον Καπίνο μετά και από κόντρα στον Μιλιβόγεβιτς, για να δώσει έτσι μια σπουδαία νίκη στην ΑΕΛ και να ρίξει από την κορυφή τους συνολικά τραγικούς σε αυτό το ματς «ερυθρόλευκους».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λάρισα (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (74′ Λαμπρόπουλος), Άντονι, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81′ Βαρέλα), Αβραάμ (88′ Ντέλετιτς).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63′ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76′ Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62′ Πασιένσια).

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λάρισα: Συνελήφθη γιατρός με την κατηγορία ασέλγειας εις βάρος της ανήλικης κόρης του

Χειροπέδες σε γιατρό που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης...

Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν αύριο για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Επέστρεψαν στα μπλόκα τους οι αγρότες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αύριο,...

Λάρισα – 20χρονος κυκλοφορούσε γυμνός στο κέντρο της πόλης

Ένας 20χρονος νεαρός εθεάθη σήμερα το πρωί της Παρασκευής λίγο πριν τις 8 να...

ΕΟΔΥ – Λάρισα: 41 παιδιά με κοξάκι, τα 35 κάτω των 6 ετών 

Ανησυχία στην περιοχή της Λάρισας μετά τα 41 κρούσματα με κοξάκι που κατέγραψαν οι ειδικοί. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 41...
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο