Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.2 C
Athens

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Παναθηναϊκός στην αποψινή πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, μετατρέποντας σε περίπατο τη θεωρητικά επικίνδυνη έξοδο στη Λιβαδειά, επικρατώντας με 3-0 του τοπικού Λεβαδειακού.



Το Τριφύλλι θα μπορούσε κάλλιστα να εκτοξεύσει στα ύψη τον δείκτη του σκορ, καθώς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο εξαιρετικός τερματοφύλακας, Ναμάσκο, κράτησε σε σχετικά αξιοπρεπή επίπεδα το εύρος της ήττα της ομάδας του.

Οι «πράσινοι» του Αντρέα Στραματσόνι ήταν σοβαροί από την αρχή μέχρι το τέλος και έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, με αρκετές συνεργασίες, από τα άκρα και τον άξονα, με αυτοματισμούς και σωστή ανάπτυξη αλλά και οργανωμένο πρέσινγκ που έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο.
Ταυτόχρονα μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι σκόρερ ήταν τρεις διαφορετικοί παίκτες, οι Λεντέσμα (πεν.), Γουακάσο και Λέτο, με τον Μπεργκ να μην σκοράρει αλλά να είναι «μέσα» και στα τρία γκολ του Τριφυλλλιού…

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πολιορκώντας τα μετόπισθεν του Λεβαδειακού που έμοιαζε ανήμπορος να κρατήσει τη μπάλα και να αναχαιτίσει τους παίκτες του Τριφυλλιού.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (στο 8’) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ (0-1) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του «μαέστρου» Λεντέσμα που κέρδισε ο Μπεργκ από τον Μαχαίρα. 

Η μία ευκαιρία διαδέχονταν την άλλη για τους «πράσινους» που έκλεισαν το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας επτά τελικές εντός εστίας έναντι καμίας του Λεβαδειακού, που έκανε το πρώτο του σουτ προς το τέρμα του Στιλ στο 44’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες που πέρασε πολλά μέτρα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Στο 13’ ο Λεντέσμα βρήκε τον Μέστο που γύρισε τη μπάλα προς τον Μπεργκ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο 22’ και στο 27’ ο Γουακάσο δοκίμασε το αριστερό του πόδι έξω από την περιοχή, αλλά στο πρώτο σουτ η μπάλα πέρασε άουτ και στο δεύτερο ο Ναμάσκο απέκρουσε σωτήρια. 

Στο 31’ ο Μπεργκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το βοηθό Ευθυμιάδη ως οφ σάιντ αν και ο Σουηδός φάνηκε να καλύπτεται, ενώ στο 33’ ο Ιμπάρμπο με εντυπωσιακή ενέργεια πέρασε τέσσερις παίκτες όμως σούταρε στο σώμα του Τριποτσέρη στο ύψος της μικρής περιοχής. 

Λίγο αργότερα ωστόσο, στο 37’, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το δεύτερό του γκολ μετά από ωραία σέντρα του Ζέκα από αριστερά και αριστουργηματική κεφαλιά-πάσα του Μπεργκ προς τον Γουακάσο που άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα, πλασάροντας σε κενή εστία (0-2).

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ναμάσκο νίκησε τον Μπεργκ σε τετ α τετ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά, ενώ στο 40’ ο Ιμπάρμπο διείσδυσε για μία ακόμη φορά κάθετα προς την εστία και σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ την εστία των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ζήλο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ιμπάρμπο να φτάνει πολύ κοντά στο τρίτο γκολ της ομάδας του, όταν πέρασε για… πλάκα τον Ουόν και πλάσαρε τον Ναμάσκο, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία στο 52’.

Ο Ναμάσκο έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του στο μακρινό αλλά πολύ δυνατό σουτ του Λεντέσμα στο 54’, αλλά και στο πλασέ του Μπεργκ στο 60’ μετά από εξαιρετική σέντρα του Λουντ.

Ο Μολδαβός «κίπερ» ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 75’ όταν ο Μπεργκ είδε την κίνηση στον Μέστο και του έδωσε ιδανικά στο χώρο τη μπάλα, με τον Ιταλό να σερβίρει στο «πιάτο» το γκολ στον Σεμπάστιαν Λέτο που δεν αστόχησε σε κενή εστία (0-3). 

Ο Ναμάσκο σταμάτησε ξανά τον Μπεργκ σε τετ α τετ (από ωραία κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες) στο 83’.

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο – Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες – Καλτσάς, Μαχαίρας (46’ Καραχάλιος), Ζεζίνιο – Γιακουμάκης (82’ Παππάς), Μπελγκαζουανί (65’ Βασιλείου), Μάντζιος.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουλτ – Λεντέσμα (76’ Βιγιαφάνιες), Ζέκα- Ιμπάρμπο (87’ Εμποκού), Λουντ (66’ Λέτο), Γουακάσο, Μπεργκ.

Διαιτητής: Αν. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/4/24

Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League, το κρίσιμο...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική του Τop 6 της Basket League με τον...

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα της ΚΑΕ για όσους βρεθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(20.15) για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League. Η «πράσινη» ΚΑΕ έδωσε οδηγίες...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 15/4/24

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τη Basket League ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 12:00 COSMOTE SPORT...

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με 2-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και ξεπέρασε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Super League: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0

Γκολ και θέαμα στο Καραϊσκάκη! Ο Ολυμπιακός παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο διέλυσε με 6-0 τον...

Super league: Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 3-0 τον Λεβαδειακό

Η ΑΕΚ «τελείωσε» από το ημίχρονο το ματς με τον Λεβαδειακό (3-0), μείωσε στον...

Super league: Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό για την έβδομη αγωνιστική της Superleague....

Superleague: Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 του Λεβαδειακού για την τρίτη αγωνιστική της Superleague. Η...