Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Λίβερπουλ – Ντόρτμουντ 4-3 (βίντεο)

Η Λίβερπουλ δεν είχε δεχθεί ποτέ δύο γκολ στο «Άνφιλντ» σε ευρωπαϊκό ματς από τον Οκτώβριο του 2014. Τότε η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αλώσει την Αγγλία με το εντυπωσιακό 0-3. Η Λίβερπουλ δεν είχε ηττηθεί ποτέ από γερμανική ομάδα στο «σπίτι» της.

Είχε 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 15 ματς. Η Λίβερπουλ ήταν αήττητη στη φετινή διοργάνωση. Ακολούθησε το 0-2 της Ντόρτμουντ στο 9′ και το 1-3 στο 57′. Κάθε θετική παράδοση και οιωνός των «κόκκινων» έδειχνε να πηγαίνει… περίπατο!

Μία στιγμή, όμως! Μιλάμε για την Λίβερπουλ! Για την ομάδα των ποδοσφαιρικών θαυμάτων! Για μία ομάδα που ποτέ δεν παραδίνεται! Για μία ομάδα που κάνει εφικτό το… ακατόρθωτο! Η Λίβερπουλ έζησε (ακόμα ένα) βράδυ… Κωνσταντινούπολης, σημείωσε μία από τις πιο ΕΠΙΚΕΣ ανατροπές που έχουν γίνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League.

Βέβαια η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή! Και η αλήθεια είναι πως η Ντόρτμουντ αποτελεί ομάδα – πρότυπο. Ναι, ηττήθηκε από την Λίβερπουλ. Ναι, η αποψινή νύχτα θα μείνει ως «σημάδι» στην ιστορία της, αλλά αξίζει μόνο θετικά λόγια. Οι Βεστφαλοί και οι «κόκκινοι» μας χάρισαν ένα ΟΝΕΙΡΙΚΟ ματς και θύμισαν σε όλους γιατί αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο. Στο τέλος, βέβαια, χαμογέλασε ο Κλοπ, ο οποίος την… σκότωσε γιατί την αγαπούσε!

Γκολ από τα… αποδυτήρια!

Η ομάδα του Τούχελ «προειδοποίησε» στο 3′ με σουτ του Ομπαμεγιάνγκ και στο 5′ άνοιξε το σκορ. «Μαγική» μπαλιά από τον Κάστρο στον Γκαμπονέζο επιθετικό, επέμβαση του Μινιολέ και… ριμπάουντ από τον Μχιταριάν, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Απαραίτητη υποσημείωση: η φάση ξεκίνησε από λάθος πάσα του Κοουτίνιο στον Μορένο. Το γκολ έδωσε… φτερά στους φιλοξενούμενους και «βύθισε» την ψυχολογία της Λίβερπουλ στο ναδίρ. Και στο 9′ ήρθε το δεύτερο «χτύπημα» της Ντόρτμουντ. Εξαιρετική ασίστ του Ρόις, «κεραυνός» από τον Ομπαμεγιάνγκ και 0-2! Το «Άνφιλντ» είχε πια παγώσει και οι οπαδοί της Ντόρτμουντ ήταν στον έβδομο ουρανό.

Αντίδραση Λίβερπουλ, βράχος «Παπασταθόπουλος»

Ήταν δεδομένο πως η Λίβερπουλ θα αντιδρούσε. Ότι θα ξυπνούσε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Το ένστικτο που «κουβαλάνε» όλες οι μεγάλες ομάδες. Την «βοήθησε», βέβαια, η Ντόρτμουντ που επέλεξε να οπισθοχωρήσει για να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Κάθε φορά που οι «κόκκινοι», όμως, πλησίαζαν στην εστία του Βαϊντενφέλερ ήταν εκεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ήταν αλάνθαστος και κατέγραψε τρεις σωτήριες επεμβάσεις. Στο 17′ σταμάτησε το σουτ του Ορίγκι, στο 29′ έβαλε την κόντρα στο επικίνδυνο σουτ του Λαλάνα και στο 38 ήταν εκεί για να βάλει την κόντρα στο σουτ του Κουτίνιο.

Όταν ο Παπασταθόπουλος απουσίαζε οι παίκτες της Λίβερπουλ φρόντιζαν να αστοχούν και να πετάνε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν. Χαρακτηριστική η φάση του 21′, όπου ο Λαλάνα από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε… ζεϊμπεκιά και σπατάλησε μία εξαιρετική στιγμή για την ομάδα του. Στο 39′ ήταν ο Ορίγκι, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Στο διάστημα της μεγάλης πίεσης της Λίβερπουλ είχε (και) η Ντόρτμουντ την δική της μεγάλη φάση για να πάει στο 0-3, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ μετά από εξαιρετική πάσα του Ρόις… κατάφερε να αστοχήσει. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2 για τους Βεστφαλούς.

Σέντρα, γκολ και «απάντηση»

Το δεύτερο μέρος στο «Άνφιλντ» ξεκίνησε με… άρωμα Κωνσταντινούπολης. Κάθετη πάσα από τον Τσαν (τον κορυφαίο των «κόκκινων»), πλασέ από τον Ορίγκι και 1-2. Το γήπεδο πήρε «φωτιά». Οι οπαδοί της Λίβερπουλ είδαν μία ελπίδα να «γεννάται» και ο Κλοπ το πανηγύρισε σαν τρελός. Στο 57′, όμως, ο Ρόις «απάντησε». Μπαλιά – όνειρο από τον Χούμελς στην πλάτη της άμυνας, άψογο πλασέ από τον Γερμανό και 1-3.

Αλλαγές Κλοπ και γκολάρα Κοουτίνιο

Το γκολ του Ρόις ακολούθησαν δύο αλλαγές από τον Κλοπ. Έξω οι Λαλάνα, Φιρμίνο (που δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα), μέσα οι Στάριτζ, Άλεν. Και στο 66′ η Λίβερπουλ απέκτησε ξανά δικαίωμα στο όνειρο. Ο Κοουτίνιο (ο οποίος ήταν αρνητικός έως εκείνο το σημείο) άλλαξε την μπάλα με τον Μίλνερ, «έπιασε» ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ και 2-3! Το «Άνφιλντ» απέκτησε ξανά… σφυγμό, οι οπαδοί της Λίβερπουλ έβαλαν ξανά φωτιές στις εξέδρες και το «πίστεψαν».

3-3 και… θρίλερ έως το φινάλε!

Η Λίβερπουλ, πλέον, είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Είχε κερδίσει πολλά μέτρα στο γήπεδο, πίεζε ασφυκτικά την Ντόρτμουντ και έψαχνε την ισοφάριση, που θα την έφερνε ένα βήμα από το… θαύμα.

Την ίδια ώρα η άμυνα των Βεστφαλών έδειχνε να έχει πανικοβληθεί, με τον Παπασταθόπουλο να παίζει για… δύο και τρεις. Ο Έλληνας στόπερ, όμως, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 78′, όταν η Λίβερπουλ έκανε το 3-3. Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Πίστζτσεκ έχασε τον Σακό και αυτός ισοφάρισε για τους «κόκκινους»!

Ήταν δεδομένο πως θα ακολουθήσει το απόλυτο θρίλερ. Η Λίβερπουλ κυνηγούσε μία ονειρεμένη ανατροπή και η Ντόρτμουντ ήθελε να κρατήσει την… ισοπαλία-πρόκριση. Το μομέντουμ, βέβαια, ήταν πλέον με τους «κόκκινους» και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα των ποδοσφαιρικών θαυμάτων χτύπησε ξανά!

Σέντρα από τον Μίλνερ, κεφαλιά ο Λόβρεν και 4-3! Το θαύμα είχε γίνει! Το «Άνφιλντ» τυλίχθηκε στις φλόγες και οι «κόκκινοι» αποδείκνυαν ότι στο τέλος ΔΕΝ κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Ακολούθησαν ακόμα τρία λεπτά στις καθυστερήσεις. Τίποτα δεν άλλαξε, όμως. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Λίβερπουλ θριαμβεύτρια και στα ημιτελικά του Europa League.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Μίλνερ, Κοουτίνιο, Φιρμίνο (62′ Στάριτζ), Σακό, Μορένο, Λαλάνα (62′ Άλεν), Τσαν (80′ Λούκας), Ορίγκι

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Μχιταριάν, Ρόις (83′ Ράμος), Χούμελς, Ομπαμεγιάνγκ, Καγκάβα (77′ Γκίντερ), Παπασταθόπουλος, Πίστζτσεκ, Κάστρο (83′ Γκουντογκάν), Σμέλτζερ, Βάιγκλ

https://www.youtube.com/watch?v=yv2oObV1_4c

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Champions League: Στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά η Λίβερπουλ

Για 6η φορά στην Ιστορία της η ομάδα του Μερσεϊσάιντ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς...

Τα αγγλικά ΜΜΕ για το “θαύμα” της Λίβερπουλ (φωτό)

Ο απίθανος τρόπος με τον οποίο ήρθε η πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα...

Champions League: Η Λίβερπουλ «καθάρισε» με 4-0 την Μπαρτσελόνα

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη ανατροπή-πρόκριση στην Ιστορία της και...

Η Βασίλισσα παρέμεινε στον θρόνο της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 13ο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της αλλά και το...