Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Mε 1-0 επικράτησε ο Ολυμπιακός του ΠΑΟΚ

Την 20η νίκη του σε 21 αγωνιστικές της Super League πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το ντέρμπι της αγωνιστικής κρίθηκε από γκολ του Ομάρ Ελαμπντελαουί μόλις στο 8ο λεπτό και σημαδεύτηκε από δύο αποβολές (μία για κάθε ομάδα), του Τζαβέλλα στο 66′ και του Ζντιέλαρ στο 70′.

Μόλις στο 8’ ο Ολυμπιακός, στην πρώτη αξιόλογη και απαιτητική επιθετική του ενέργεια, άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ από την μεγάλη περιοχή του Ελαμπντελαουί, που δεν μπόρεσε να ανακόψει κανείς από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, και κύρια ο Βίτορ, που ήταν κοντά στην φάση, ή ο Βελλίδης.

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιασμένος προσπάθησε να ανακάμψει και στο 10′ πλησίασε στην πρώτη ευκαιρία του, αλλά ο Αθανασιάδης κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Ρομπέρτο ανακόπηκε από τον τελευταίο που «διάβασε» την φάση και βγήκε έγκαιρα.

Οι γηπεδούχοι με το υπέρ αυτών τέρμα από το πρώτο δεκάλεπτο, ανέβασαν το ρυθμό τους, πήραν πρωτοβουλίες και στο 14′ ο Χατζηισαϊας απομάκρυνε σε κόρνερ με το γόνατο σε μια νέα επικίνδυνη προσπάθειά τους.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε αργή ανάπτυξη, καθώς οι μέσοι του δεν είχαν περιθώρια να κινηθούν γρηγορότερα απέναντι σε μια ομάδα με πληρότητα σε κάθε γραμμή.

Οι μονομαχίες ήταν σκληρές σε όλο το γήπεδο και οι Τζαβέλλας-Μιλοβόγιεβιτς τα έδωσαν όλα σε προσωπικές αγωνιστικές αντιπαραθέσεις, και σε μια από αυτές ο Μιλιβόγεβιτς θα μπορούσε να φύγει με κόκκινη από το παιχνίδι αφού χτύπησε δύο φορές εκτός φάσης τον αντίπαλό του, ενώ ο νεαρός Χατζηισαϊας, στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ τα πήγε εξαιρετικά καλά απέναντι στον Ιντέγε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με επιθετική διάθεση και εξαιρετικό αγωνιστικό πνεύμα και μέσα στο “Γ.Καραϊσκάκης” έδιναν την αίσθηση πως παίζουν ένα σημαντικό ντέρμπι, χωρίς ανασταλτικές διαθέσεις και επαναπαύσεις.

Στο 35′ σουτ του Πέλκα έφυγε ψηλά άουτ, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί και στο 43′ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης έδωσε ασίστ στον Ιντέγε κι ο τελευταίος έκανε παράλληλη σέντρα, που εξουδετέρωσε ο Βελλίδης με καλή προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φιλοδοξίες στην επανάληψη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδωσε περιθώρια. Αντίθετα στο 55′ ο Φορτούνης ήταν αυτός που πλησίασε στο γκολ, όμως η κεφαλιά του από άριστη θέση, έφυγε άουτ.

Στο 59′ ο Μποτία χρησιμοποιώντας την προτεταμένη γροθιά και κυρίως τον αγκώνα του σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπερμπάτοφ, χτύπησε τον Βούλγαρο στο κεφάλι, αλλά ο Δημητρόπουλος που είχε πλήρη ορατότητα, τιμώρησε τον Ισπανό αμυντικό με κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Στο 66′ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Τζαβέλλας παίζοντας με τη… φωτιά δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που φαινόταν από το πρώτο ημίχρονο πως θα συμβεί, αλλά ο Τούντορ δεν μπορούσε να το προβλέψει.

Όμως το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον πάγκο του Ολυμπιακού, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την νευρικότητα του Ζντιέλαρ, που είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70′ και αποβλήθηκε.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια περιόρισε την αγωνιστική του δράση σε παιχνίδι κέντρου με χαμηλές στροφές, αλλά και ο Ολυμπιακός που ήταν καλύτερος δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε, με καλύτερη όλων στο 84′ την κεφαλιά του Φουστέρ που έφυγε άουτ από πολύ καλή θέση.

Το τελικό 1-0 μπορεί να χαρακτηριστεί ένα δίκαιο αποτέλεσμα για τους πρωταθλητές, που έχοντας πάθος στο παιχνίδι τους έφτασαν στη νίκη καθαρά.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, με έλλειψη λύσεων και αδύναμο ρόστερ, δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και η μόνη του δικαιολογία είναι πως τα προβλήματα απουσιών δεν του επέτρεψαν την καλύτερη δυνατή παρουσία.

Στους αρνητικούς παράγοντες του αγώνα και ο βοηθός  Γ. Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), ο οποίος στις ελάχιστες προσπάθειες των φιλοξενούμενων να δημιουργήσουν κάτι στο β’ ημίχρονο, ανέκοψε με δύο ανύπαρκτα οφ σάιντ πρώτα τον Μακ και στη συνέχεια τον Σκόνδρα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση...

Οι Έλληνες μισθοφόροι των πλοίων και πώς εκπαιδεύονται(βίντεο)

Τα μεροκάματα, οι επικίνδυνες αποστολές, οι συμπλοκές με τους Χούθι και τους Σομαλούς πειρατές...

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο Ευρώπης

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της...

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...