Μακρόν στο δείπνο: Η ΕΕ πήρε μη συντονισμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης

14
Μακρόν, δείπνο, ΕΕ, μη συντονισμένες, αποφάσεις, κρίση,

“Η ΕΕ δεν ήξερε πως να αντιδράσει , πήρε αποφάσεις που δεν ήταν συντονισμένες για την αντιμετώπιση της κρίσης και ήταν σε βάρος των πολιτών” σημείωσε και συνεχάρη τους Έλληνες πολίτες και ιδίως τους νέους που στηρίζουν την Ευρώπη παρά τις σκληρές θυσίες που υπέστησαν”, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος στην αντιφώνηση του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του.

Ο Γάλλος πρόεδρος στάθηκε στην ανάγκη η Ελλάδα να ξαναβρεί την οικονομική της κυριαρχίας και να ζήσει μέσα από την ανάπτυξη. «Θέλουμε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, να ξαναβρεί την κυριαρχία της, να επιλέξει τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί να πραγματοποιήσει, να ξαναβρεί την οικονομική της κυριαρχία», υπογράμμισε και τόνισε ότι τον συνοδεύουν επιχειρηματίες που πιστεύουν στην Ευρώπη και «ήρθαν εδώ να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει».

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Κρύβουν την ευθύνη τους στη λάσπη

Ο Εμ. Μακρόν τόνισε πως τον συνοδεύουν επιχειρηματίες που πιστεύουν στην Ευρώπη και “ήλθαν εδώ να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει”. Συνέχισε λέγοντας ότι στόχος είναι “να βρει η Ελλάδα την οικονομική της κυριαρχία της και να ζήσει μέσα από την ανάπτυξη”. Συνέχισε λέγοντας πως “αυτή η στρατηγική συνεργασία θέλουμε να πετύχει προς όφελος όλων… θέλουμε να ζήσουμε συνεργαζόμενοι”, και τόνισε: “Ήλθε η ώρα η Ελλάδα να ξανακοιτάξει προς το μέλλον, όχι εφαρμόζοντας κανόνες που έχουν αποφασίσει άλλοι”.

Πηγή: ΑΠΕ