Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Χίο – Έξι τραυματίες. Μία 64χρονη σοβαρά (βίντεο)

Η Χίος ξανά στις φλόγες. Έξι τραυματίες στο νοσοκομείο με εγκαύματα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, «έχουμε έξι τραυματίες στο νοσοκομείο οι οποίοι έχουν εγκαύματα, από ελαφριά, μέχρι πάρα πολύ σοβαρά».
«Η φωτιά, πέρασε κυριολεκτικά μέσα από το χωριό Σιδηρούντα. Ήταν απίστευτη η κατάσταση που ζήσαμε από τα μεσάνυχτα μέχρι και αυτή την ώρα. Οι άνεμοι πνέουν με μεγάλες ταχύτητες και ένταση πάνω από οκτώ μποφόρ», πρόσθεσε, ενώ για τους τραυματίες συμπλήρωσε:

«Πιθανώς, οι συμπολίτες μας που τραυματίστηκαν, βγήκαν έξω και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το χωριό. Τελικά αυτό ήταν το τραγικό λάθος».

Σύμφωνα με την διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Βουτιέρου, στο νοσοκομείο έχουν διακομιστεί δύο άτομα. Μία 64χρονη γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη με 70% εγκαύματα στο σώμα της. Όπως είπε, γίνονται ενέργειες για να μεταφερθεί στην Αθήνα.

χιοςφωτια

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το Μετόχι. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο, 28 εθελοντές ενώ συνδράμουν 9 βυτιοφόρα του Δήμου και 5 ιδιωτικά. Παράλληλα, επιχειρούν 5 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

χιος φωτία

«Θα τολμήσω να πω ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η ατμόσφαιρά στο νησί είναι αποπνικτική, ωστόσο, είναι περίεργες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ξέσπασε στις 12 παρά το βράδυ και με ανέμους 8-9 μποφόρ», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

χιος φωτια

Παράλληλα, στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Η πυρκαγιά καίει από τις 12 παρά το βράδυ, στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού. Σχεδόν πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα. Είναι μια πολύ δύσκολη φωτιά γιατί επεκτείνεται σε δύσκολα σημεία και έχει πάρα πολύ αέρα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει θέμα με κατοικίες».

Δείτε βίντεο:

Σε ύφεση η πυρκαγιά και στο Μενίδι

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μενίδι και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλάτωνος της Αττικής.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 52 πυροσβέστες, 26 οχήματα και 2 βυτιοφόρα του Δήμου.

Καλύτερη εικόνα στη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο, βόρεια από το κανάλι του Μόρνου.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο και 2 ελικόπτερα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας (βίντεο)

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε...

28 Μαρτίου 2024: Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σκιών

Το ΠΣΘΣ εορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών, χαιρετίζοντας όπου Γής όλους...

Λονδίνο: Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον επιβάτη ενός τρένου...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την...