Μετά τα νέα φορολογικά μέτρα μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, εντοπίζει η ΕΠΑ Αττικής

0
13
αγωγός, τριμερούς, Ελλάδα, Κύπρου, Ισραήλ,

Διευρύνεται η διαφορά της τιμής του φυσικού αερίου από το πετρέλαιο θέρμανσης, με την εφαρμογή των ρυθμίσεων για τη φορολογία που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, με τις οποίες μειώνεται ο φόρος στο αέριο ενώ αυξάνεται η επιβάρυνση του πετρελαίου.

Σύμφωνα με την Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης από 1ης Ιανουαρίου του 2017 μειώνεται σε 0,11 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00108Euro/KWh) από 0,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα που είναι σήμερα. Με τα σημερινά δεδομένα των τιμών, η μείωση του φόρου οδηγεί σε υποχώρηση της λιανικής τιμής του αερίου κατά 10 % (από 4,8 στα 4,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα) και η διαφορά τιμής του αερίου από το πετρέλαιο θέρμανσης φθάνει στο 36%. Αν ληφθεί υπόψη η αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου που θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου, η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Διαβάστε επίσης:  Μοσκοβισί ενόψει Eurogroup: Πολύ κοντά η συμφωνία

«Σημαντική ελάφρυνση προβλέπεται και για τις υπόλοιπες κατηγορίες καταναλωτών αλλά και για τις βιομηχανίες καθώς θα σημειωθεί κλιμακωτή μείωση του φορολογικού συντελεστή ανάλογα την κατανάλωση», αναφέρει ακόμη η ΕΠΑ Αττικής.

Σε συνδυασμό με τις τρέχουσες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής για άτοκη χρηματοδότηση της εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις αλλά και τις εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης, η περίοδος αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να συνδεθεί κάποιος με το δίκτυο φυσικού αερίου.