Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογικό νόμο αλλά εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τση Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο που κυρώνει τη συμφωνία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, τόνισε:

«Η συμφωνία με την Cosco είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη τόνισε: «Όμως, με τα παιδαριώδη τερτίπια σας, την ακυρώσατε πολιτικά. Διασύρετε τη χώρα. Υπονομεύετε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στην πατρίδα μας. Έτσι, με τον απίθανο ερασιτεχνισμό σας διώχνετε επενδύσεις, διώχνετε δουλειές. Στερείτε από τους ανέργους, Έλληνες και Ελληνίδες, κάθε προοπτική, κάθε ελπίδα να βρουν κάποτε δουλειά. Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα με σας, αλλά η τελευταία μεγάλη παράστασή σας είναι ο ΟΛΠ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μετά την «επιστολή-κόλαφο» της Cosco «o κύριος Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον κύριο Δρίτσα: Αν ο κύριος Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως όφειλε να τον είχε παραιτήσει. Όμως, η εικόνα είναι ότι ο κύριος Τσίπρας καλύπτει απολύτως τον κύριο Δρίτσα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του και τα στελέχη του» είπε με έμφαση.

Όπως παρατήρησε «σήμερα επρόκειτο να είναι μέρα χαράς για τη Βουλή όμως με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώνετε» και πως «όλα αυτά τα κάνετε για να κάνετε το χατίρι σε μια δράκα συνδικαλιστών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε ότι είχε παρομοιάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Ιανό. «Ούτε εγώ φανταζόμουν πόσο γρήγορα θα δικαιωνόταν αυτή η εκτίμησή μου» είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «δεν έχετε το δικαίωμα να τορπιλίζεται μια συμφωνία που βοηθά τη χώρα» για να προσθέσει: «Όταν λέγαμε ότι δεν θέλετε και δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα, ένα αλαλούμ».

«Η οικονομία έχει ανάγκη από σταθερότητα και ηρεμία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Δεν έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση που, όταν λέει άσπρο, εννοεί μαύρο και νομοθετεί γκρίζο. Έχει ανάγκη από πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων και όχι από πράξεις που δυναμιτίζουν το επενδυτικό κλίμα και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην απομάκρυνση σημαντικών επενδυτικών σχεδίων με κίνδυνο την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας… Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι, ακόμη και αυτοί που εξαπατήθηκαν από τις λαϊκίστικες υποσχέσεις σας, αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλέσατε.

«Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου, καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το ζήτημα της COSCO, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις και κάνει κακό στη χώρα. Πως αντί οι επενδύσεις να είναι πρώτη της προτεραιότητα διώχνει και τους λίγους επενδυτές που έχουν απομείνει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό «για τις πράξεις του υπουργού του».

«Κύριε Δρίτσα τα πιστεύατε αυτά που λέγατε για τον ΟΛΠ; Και αν τα πιστεύετε τι κάνετε ακόμη στη θέση σας;», τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό. Και πρόσθεσε: «Δέχομαι κάποιος να διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική, να το δηλώνει ανοικτά και να κάνει αυτό που οι κανόνες της πολιτικής ηθικής ορίζουν. Να πηγαίνει σπίτι του υπερασπιζόμενος τα πολιτικά πιστεύω του και τις αρχές του. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι δήθεν ιδεολόγους, που από τη μία πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, και από την άλλη κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμη στιγμές εξουσίας στους υπουργικούς θώκους. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ανέχεται μια σύμβαση που έχει υπογραφεί με παρόντα τον πρωθυπουργό να τροποποιείται μονομερώς από την ελληνική πλευρά.  Δεν μπορείτε να τορπιλίζετε με το χειρότερο δυνατό τρόπο μια συμφωνία που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας, προωθεί τα συμφέροντά της και συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια εποχή που η εγχώρια επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από τις συνεχόμενες αποτυχίες σας».

Όπως είπε μία ημέρα πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με τις προσπάθειες πολλών κυβερνήσεων «για να ικανοποιήσει μια δράκα συνδικαλιστών».

«Αποτύχατε και στις επενδύσεις. Έχετε αποτύχει παντού», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή offshore στην εφημερίδα «Αυγή» είπε χαρακτηριστικά:

«Η πραγματικότητα είναι ισχυρότερη από την προπαγάνδα σας. Ακόμα και η κομματική σας εφημερίδα έχει off shore στο μετοχολόγιο της».

Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο, υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τη θέση της ΝΔ για εκλογές και τόνισε:

«Όταν λέγαμε ότι, όχι μόνο δεν θέλετε, αλλά και ότι δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις, εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα.  Μια Κυβέρνηση αλαλούμ, που κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά χρειάζεται εκλογές για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που γεννά κάθε κυβερνητική σας πράξη. Σήμερα, είναι περισσότερο παρά πότε απαραίτητη μια Κυβέρνηση που θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μετά λαϊκισμό εποχή! Μια Κυβέρνηση, που με  σοβαρότητα, εργατικότητα και υπευθυνότητα, θα βάλει τα θεμέλια για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας… Πλησιάζει, όμως, η ώρα που ο ελληνικός λαός θα σας εγκαταλείψει για πάντα στο χθες και θα σας θυμάται σαν ένα κακό εφιάλτη».

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...
Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης για το κλείσιμο της Εθνικής

Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η...

Πρόταση δυσπιστίας: Για το «μπάζωμα», το Predator και το «Μισέλ Gate»

Την ώρα που η Ελληνική Δικαιοσύνη συνεχίζει το έργο της για τη διαλεύκανση της...

Βουλή: Κατατέθηκε από τον Ν. Ανδρουλάκη η πρόταση δυσπιστίας – Ποια είναι η διαδικασία

«Σε κάθε σκάνδαλο, η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια. Είναι πολιτική...