Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.7 C
Athens

Μυστήριο με το χωριό που εγκαταλείφθηκε σε μια νύχτα!

Τα ερείπια ενός χωριού στην Ινδία, του Κουλντάρα (Kuldhara), θυμίζουν έναν άλυτο γρίφο, που έχει δημιουργήσει πλήθος από θεωρίες επί δύο αιώνες.

Το χωριό χτίστηκε γύρω στον 13ο αιώνα και εγκαταλείφθηκε ξαφνικά μια νύχτα στις αρχές του 19ου αιώνα. Κανείς δεν ξέρει γιατί ακριβώς, αλλά μερικές θεωρίες έχουν προκύψει σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποια εξήγηση.

Ινδία, Μυστήριο, χωρίο,

Το Κουλντάρα που κάποτε ήταν ένα ακμάζον χωριό, βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τζαϊσαλμέρ στο Ρατζαστάν. Στην ουσία, ήταν το κέντρο από 84 χωριά της περιοχής.

Οι κάτοικοι του είχαν καταφέρει να καλλιεργούν στις σκληρές, ξηρές συνθήκες της ερήμου Ταρ, ενώ χρησιμοποίησαν τις εμπορικές τους δεξιότητες για να βοηθήσουν την κοινότητα να ευημερήσει, να επεκταθεί και να ζήσει για σχεδόν έξι αιώνες.

Ινδία, Μυστήριο, χωρίο,

Όμως, μια νύχτα το 1825, οι κάτοικοι του χωριού απλώς εξαφανίστηκαν, παίρνοντας μαζί τους μόνο αυτά που μπορούσαν να μεταφέρουν στην πλάτη τους.

Γιατί λοιπόν μια ευημερούσα κοινότητα εξαφανίστηκε από τη μια μέρα στην άλλη;

Μια θεωρία υποστηρίζει ότι η μείωση του πόσιμου νερού, ανάγκασε τους χωρικούς να αναζητήσουν νέους πόρους αλλού. Αλλά δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί αυτό θα έπρεπε να γίνει νύχτα;

Ινδία, Μυστήριο, χωρίο,

Κάποια άλλη θεωρία λέει πως εισβολείς είχαν δηλητηριάσει τα πηγάδια και ανάγκασαν τους κατοίκους να φύγουν βιαστικά, αναζητώντας νέο τόπο για να ζήσουν.

Μια άλλη άποψη, η οποία είναι η πιο ευρέως αποδεκτή, αναφέρει ότι η ευρύτερη κοινότητα έφυγε για να αποφύγει την καταπίεση από έναν αδίστακτο και άδικο τοπικό άρχοντα, ο οποίος συγκέντρωνε μεγάλα ποσά από τους κατοίκους με τη μορφή βαρέων φόρων.

Ινδία, Μυστήριο, χωρίο,

Μάλιστα, έβαλε στο μάτι την κόρη του αρχηγού του χωριού, προειδοποιώντας πως θα έβαζε πιο υψηλούς φόρους αν δεν γινόταν ο γάμος. Και για να γίνει δεκτό το αίτημα του, έδωσε διορία 24 ωρών.

Η κοπέλα δεν ήθελε να τον παντρευτεί και όλοι οι κάτοικοι, από πίστη και σεβασμό προς τον φίλο τους, τον αρχηγό και πατέρα της κοπέλας, αποφάσισαν να φύγουν νύχτα, όλοι μαζί, αφήνοντας πίσω τους όσα είχαν κάνει επί έξι αιώνες.

Ινδία, Μυστήριο, χωρίο,

Ωστόσο, πριν την αναχώρησή τους, έδωσαν μια κατάρα σε ολόκληρη την περιοχή, που απαγόρευε σε οποιονδήποτε να κατοικήσει και πάλι στο έδαφός της. Όποιος αψηφούσε την κατάρα, θα πέθαινε. Έτσι, κανείς δεν τόλμησε να πάει να μείνει σε αυτόν τον τόπο.

Σήμερα, κάποιοι αναγνωρίζουν στα ερείπια ένα στοιχείο που παραπέμπει σε παραφυσική δραστηριότητα, η οποία προσελκύει τους περιστασιακούς τουρίστες, παρόλο που κανείς δεν έχει ζήσει επισήμως εκεί πάνω από 200 χρόνια.

Τα τείχη των πύργων από ψαμμίτη και τα σπίτια από τούβλα εξακολουθούν να βρίσκονται σήμερα στη θέση τους, συμπεριλαμβανομένου ενός ναού που υπάρχει στο κέντρο των ερειπίων.

Ινδία, Μυστήριο, χωρίο,

Στα ανατολικά βρίσκεται η αποξηραμένη κοιλάδα του ποταμού Κακνίου, μια επιπλέον υπενθύμιση ότι το χωριό Κουλντάρα δεν πρόκειται να στηρίξει ανθρώπινη ζωή.

Η περιοχή διατηρείται τώρα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ινδίας, και αναγνωρίζεται ως χώρος πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όμως, μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστο γιατί οι κάτοικοι έφυγαν εκείνη τη μυστηριώδη νύχτα.

Πηγή: snoopit24.com

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σοκ στη Λάρισα – Σαραντάρες “ξεζούμισαν” 17χρονο μαθητή Λυκείου…

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Λάρισα μετά τη ροζ αποκάλυψη ότι ένας 17χρονο μαθητής Λυκείου κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από ερωτικό τρίο με...

Σαν Σήμερα 12 Απριλίου Πρώτη φορά ο Άνθρωπος στο Διάστημα

Τετάρτη 12 Απριλίου του 1961, τοπική ώρα 09:07, Κοσμοδρόμιο Μπαικονούρ, ΕΣΣΔ. Το διαστημικό σκάφος Βοστόκ 3ΚΑ απογειώνεται στην πτήση Βοστόκ-1 (ВΟCΤOK-1) με τον Σοβιετικό...
Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που ανασύρονται από το βυθό της θάλασσας είναι τα πλαστικά μιας χρήσης και οι γόπες των τσιγάρων

“Παντοτινά χημικά”: Ανιχνεύθηκαν σε υψηλά επίπεδα στα υπόγεια ύδατα παγκοσμίως

Οι τοξικές χημικές ουσίες PFAS (υπερφθοροαλκυλικές και πολυφθοροαλκυλικές ουσίες) ανιχνεύθηκαν σε επιφανειακά και υπόγεια ύδατα σε όλο τον κόσμο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από αυτά που επιτρέπουν...

Καρκινογόνα χημικά κρύβονται σε μαγειρικά σκεύη, είδη μακιγιάζ και προϊόντα περιποίησης

Τα τηγάνια, το μακιγιάζ ή τα προϊόντα περιποίησης συνδέονται με την υπογονιμότητα των γυναικών προειδοποιεί νέα αμερικανική μελέτη, αναφερόμενη στις γνωστές τοξικές χημικές ουσίες...

Βιασμοί, ναρκωτικά, αλκοόλ: Ο σκοτεινός κόσμος του Χιού Χέφνερ

Πρώην «λαγουδάκια», φίλοι, συνεργάτες και εργαζόμενοι ανοίξουν το «μαύρο κουτί» της ζωής του Mr Playboy Μέχρι τα 91 του χρόνια, όταν και πέθανε, ο Χέφνερ είχε καταφέρει...

Σeξ στο πρώτο ραντεβού, σε αυτές τις χώρες είναι πιθανότερο

Σε κάποιες χώρες το σeξ στο πρώτο ραντεβού είναι πιο πιθανό να συμβεί απ' ό,τι σε άλλες. Μια μελέτη που διεξήχθη από την ιστοσελίδα...

Εντυπωσιακό βίντεο με το τεχνητό γκρέμισμα επικίνδυνων σημείων του ισθμού της Κορίνθου

Το τεχνητό γκρέμισμα των πρανών γίνεται ώστε να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα κομμάτια και για να μην υπάρχει κίνδυνος διέλευσης των πλοίων μέσα στο κανάλι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ένα από τα πιο  διάσημα «μυστήρια» της ανθρωπότητας, καθώς...

NASA: Εντόπισε ένα μυστήριο σήμα που έρχεται έξω από τα όρια του γαλαξία μας

Οι αστρονόμοι της NASA που χρησιμοποιούν το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων γάμμα Fermi εντόπισαν ένα...

Ινδία: Η τουριστική αγορά που θα αντισταθμίσει τις απώλειες των Ρώσων

Ως μια νέα ισχυρή αγορά τουριστών αναψυχής αναδύεται το τελευταίο διάστημα η Ινδία και...

Το μυστήριο της ιαπωνικής Ατλαντίδας – Πώς δημιουργήθηκε

Κάτω από τα νερά που περιβάλλουν το νησί Yonaguni της Ιαπωνίας βρίσκονται τα πανύψηλα...