Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Nικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Περιστέρι

Το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του σε επαγγελματικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός. Με τη νίκη τους στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με 2-1 οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 8 σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Super league, κάτι που δεν έχουν πετύχει ποτέ στο παρελθόν.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος με ισάριθμες κεφαλιές στο 59΄ και 63΄ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Το γκολ των «κυανόλευκων» πέτυχε στο 75΄ ο Μίλος Στόιτσεφ.

Μετά από το 2012 (1-0 με τον Φουστέρ) ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις νίκες εναντίον του Ατρόμητου στο Περιστέρι, καθώς πέρυσι και πρόπερσι δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» (0-0 και 0-1), ενώ για τους γηπεδούχους η σημερινή ήταν η 3η εντός έδρας ήττα στα 4 ματς που έχουν δώσει από το ξεκίνημα της περιόδου, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

Η επιλογή του Μάρκο Σίλβα να παρατάξει στο Περιστέρι την ίδια ενδεκάδα με αυτή που κατέβασε στο «Μάκσιμιρ» εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τέσσερα 24ωρα νωρίτερα, δεν απέφερε καρπούς.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν πολύ καλά «διαβασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, δεν άφησαν καθόλου χώρους στους αντιπάλους τους, ενώ η κίνηση του Γρηγορίου να βάλει τον Γοδόι πάνω στον Φορτούνη αποδείχθηκε…ματ, με τον Αργεντινό να γίνεται «σκιά» του διεθνούς μέσου και να μην του επιτρέπει να φανεί καθόλου.

Ένα 45λεπτο με μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις του, μάλλον, ήταν κάτι ασυνήθιστο για τους «ερυθρόλευκους», τουλάχιστον, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κεφαλιά του Ιντέγε στο 45΄+1 από κόρνερ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Σίλβα δεν είχε ενέργεια, έκανε πολλά λάθη στην τελική πάσα και χάρις στο Ρομπέρτο (και πάλι) μπήκε στ΄ αποδυτήρια με την εστία της ανέπαφη.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο 39΄, όταν μετά τη γυριστή κεφαλιά του Λε Ταλέλ στο δεύτερο δοκάρι ο Γοδόι από πολύ κοντά έπιασε το σουτ κι ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε μεγάλη επέμβαση.

Με καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Σεμπά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει προσωρινά αλλά δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας παίκτης των φιλοξενούμενων για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς πιο πιεστικοί στην επανάληψη και στο 58΄ από το σουτ του Σεμπά και την κόντρα στον Λαζαρίδη, η μπάλα πήρε ύψος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με την καρφωτή κεφαλιά του Μποτία μετά από το κόρνερ του Πάρντο.

Το ματς έδειχνε να τελειώνει στο 63΄. Πάλι από «στημένη» φάση, αυτή την φορά από το φάουλ του Φορτούνη, ο Μποτία βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι κι εκμεταλλευόμενος την τραγική αντίδραση των αμυντικών του Ατρόμητου και του Γκορμπούνοφ, με κεφαλιά σε άδεια εστία πέτυχε το 2-0 (4ο γκολ σε 5 ματς για τον Ισπανό).

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 75΄ με το σουτ του Μίλος Στόιτσεφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ξαναμπήκαν στο ματς (1-2). Στο 78΄, μάλιστα, λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν, αλλά το γύρισμα του Μαρσελίνιο προς τον Λε Ταλέκ δε βρήκε τον Γάλλο που ήταν… φάτσα με το άδειο τέρμα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι με την ισοφάριση, αλλά και πάλι ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του διώχνοντας σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Μίλος Στόιτσεφ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η κατ’ οίκον  αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους 

Στο σπίτι τους, θα παραλαμβάνουν πλέον, τα ακριβά φάρμακα ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ με σοβαρές...

Πως θα αντικατασταθούν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Χωρίς ανασχηματισμό και με εσωτερική αναδιάταξη θα καλυφθούν οι θέσεις των Παπασταύρου και Μπρατάκου...

Νέος κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει από 1η Απριλίου – Αναλυτικά τα επιδόματα που αυξάνονται

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός,...

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: “Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ. Μία ημέρα που άλλαξε τον κόσμο”

Φωτογράφισα αυτό το όμορφο νεοκλασικό στολίδι,το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Βασιλίσσης Σοφίας,επειδή φιλοξενεί μία...