Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Νέος “πρωινός καφές” στο Μαξίμου

 

Με τη συγκρότηση ενός ισχυρού “πρωινού καφέ” επιδιώκει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας τις αρρυθμίες που εμφανίζει η κυβέρνηση , ενώ ο ίδιος αφιερώνει πλέον τον περισσότερο χρόνο του στο θέμα των επενδύσεων, για την προσέλκυση των οποίων εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Ο νέος “πρωινός καφές” που άρχισε ήδη να συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο

Μέγαρο Μαξίμου από την περασμένη εβδομάδα, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, αποτελείται από τους τρεις υπουργούς Επικρατείας, δηλαδή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον αρμόδιο για τον συντονισμό της κυβέρνησης Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον νέο εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Καρτερό, που αντικατέστησε τον Θοδωρή Μιχόπουλο.

Όπως διευκρινίζουν μάλιστα αρμόδια στελέχη, ο “πρωινός καφές” δεν υποκαθιστά τα θεσμικά κυβερνητικά όργανα, είναι όμως σαφές από τη σύνθεσή του – τόσο από τις παρουσίες όσο και από τις απουσίες σε αυτόν – ο σημαντικός ρόλος που θα παίζει στις τρέχουσες αποφάσεις, όσο και η πολιτική κατεύθυνση που θα έχει.

Πολύ περισσότερο καθώς ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε και πρόσφατα τους συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν από το τέλος της τρίτης αξιολόγησης, πριν δηλαδή τα Χριστούγεννα, εφόσον βεβαίως η διαπραγμάτευση με τους δανειστές ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Το Μαξίμου, πάντως, διαμηνύει πως την επόμενη φορά δεν θα φερθεί με ηπιότητα σε υπουργό που υποπέσει σε σοβαρό σφάλμα ή έχει αντικειμενική ευθύνη για μια τραγωδία – όπως πρόσφατα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό – αλλά θα επιδείξει πυγμή, στέλνοντάς τον σπίτι του.

Οι γνωρίζοντες, μάλιστα, δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να μετάνιωσε για το γεγονός ότι δεν ζήτησε την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά όλα αυτά μένει να αποδειχθούν στην πράξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, το επόμενο διάστημα “παίρνει πιο αποφασιστικά πάνω του” το θέμα των επενδύσεων.

Η “αντιπολίτευση, ιδίως η αξιωματική, που αποφάσισε να δομήσει την στρατηγική της έναντι της κυβέρνησης στο θέμα αυτό θα διαπιστώσει σύντομα ότι θα πέσει και πάλι πολύ έξω” συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του.

Στην κυβέρνηση, μάλιστα, εκτιμούν πως το 2018 θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό, ενώ θα προκηρυχθεί εντός του έτους και ο διαγωνισμός για το καζίνο στο χώρο, με κορυφαία μάλιστα αμερικάνικη εταιρεία να κινείται παρασκηνιακά για τη διεκδίκησή του.

Το επόμενο διάστημα – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – στο λιμάνι του Πειραιά θα δημιουργηθεί από την Cosco η δεξαμενή για τα ναυπηγεία, οι υπόγειες σήραγγες, αλλά και ξενοδοχεία, με τη συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικές επενδύσεις αναμένονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στον τομέα της ενέργειας, στη μεταποίηση του αγροτικού τομέα, σε 14 από τα αεροδρόμια της Fraport.

Ο δε υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας θεωρεί βέβαιον ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπουν εκ νέου σε λειτουργία τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, εκτιμούν – σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στον πρωθυπουργό και σε υψηλόβαθμα στελέχη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, που παλαιότερα υπήρξε στέλεχος εταιρειών δημοσκοπήσεων – ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω κλείσιμο της ψαλίδας, αρκεί η κυβέρνηση να καταστεί αποτελεσματική.

Στις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ταλίν με κορυφαίους ηγέτες, έλαβε το μήνυμα ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για κλείσιμο της αξιολόγησης στο τέλος του έτους, αρκεί η κυβέρνηση να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της.

Ενώ όμως απομένουν 53 ημέρες έως το τέλος του Νοεμβρίου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «R», μόνο 20 από τα 95 προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πόσων ετών είναι ο εγκέφαλός σας;

Αν κάποιες δύσκολες μέρες νιώθετε μεγαλύτεροι σε ηλικία απ’ ό,τι πραγματικά είστε, δεν είναι...

Το Νο1 χόμπι που κρατά τον εγκέφαλό σου «νέο»

Έρευνες βρήκαν ποιο είναι το Νο1 χόμπι που ενώ εσύ μεγαλώνεις μπορεί και διατηρεί...

O ελληνικός φρέντο στους δημοφιλέστερους καφέδες του κόσμου

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται ο φρέντο εσπρέσο έχει ελληνική καταγωγή και αποτελεί, σύμφωνα...

Φωτιά κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Μέγαρο...