Νίτσα Μαρούδα: Γιατί έχει εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας

2098
Νίτσα Μαρούδα, φώτα, δημοσιότητα,

Η Νίτσα Μαρούδα, από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου τα παράτησε στο απόγειο της καριέρας της.

Αποτραβήχτηκε ολοκληρωτικά από τα καλλιτεχνικά, το 1980 και έκτοτε κανένας δεν την έχει δει. Είναι ένας άνθρωπος απλός και μέχρι και πολύ πρόσφατα απολάμβανε τον απογευματινό της καφέ με τις φίλες της στην Φωκίωνος Νέγρη, πάντα βέβαια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η ίδια γύρισε την πλάτη της στα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα όσο αυτά ήταν στραμμένα πάνω της. Το ενδιαφέρον της εστιασμένο στην οικογένεια της, αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που τα εγκατέλειψε. Η κόρη της είναι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο και αγαπάει πολύ.

Νίτσα Μαρούδα, φώτα, δημοσιότητα,

«Αποτραβήχτηκα ολοκληρωτικά όταν η κόρη μου παντρεύτηκε τον Βαγγέλη και άνοιξε το δικό της σπιτικό. Ήθελα να ξεκουραστώ. Από 22 ετών δούλευα συνεχώς. Έπαιξα πολύ και στο “Ακροπόλ” και στην “Copa Campana” και σε πολλά άλλα θέατρα», είχε πει σε συνέντευξη της πριν από λίγο καιρό στον Νίκο Νικόλιζα.

Νίτσα Μαρούδα, φώτα, δημοσιότητα,

Όλα αυτά τα χρόνια η Νίτσα Μαρούδα είναι τι πιο ποθητό πρόσωπο από το σύνολο των ΜΜΕ, για μία συνέντευξη, μία δήλωση ή έστω μία φωτογραφία. Η απάντησή της ήταν πάντα μία μόνο. «Όχι».

Της έλειψε άραγε αυτός ο χώρος; Είναι γνωστό επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχτεί πολλές προτάσεις, από τα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης για να παίξει κάπου, αρκετές από αυτές ήταν και αρκετά δελεαστικές, έστω και για ένα γκεστ.

«Όχι. Καθόλου δεν μου λείπει. Έχει τελειώσει αυτή η περίοδος για μένα», «Μου κάνουν προτάσεις ακόμα και σήμερα, συνεχώς, είτε να εμφανιστώ, είτε να παραστώ σε εκδηλώσεις. Δεν πάω. Εγώ τέλειωσα την καριέρα μου και έδωσα ό,τι είχα να δώσω. Ήθελα να μείνω ψηλά στη συνείδηση του κόσμου, τότε που μεσουρανούσα», είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

Από όσο γνωρίζουμε είναι πολύ καλά στην υγεία της, μένει στο Χαλάνδρι και είναι ευτυχισμένη δίπλα στην οικογένειά της και τα εγγόνια της, που ήταν πάντα αυτό που την ενδιέφερε, παρά την λάμψη που απολάμβανε όσο ήταν στον κινηματογράφο. Η συνταγή της ευτυχίας βρίσκεται στα απλά, εξάλλου είναι χορτάτη από δόξα. Οι ατάκες της από τις ταινίες που έχει παίξει θα μείνουν αξεπέραστες, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

 

Διαβάστε επίσης:  «Star Wars: The Last Jedi»: Το πρώτο τρέιλερ που καθηλώνει! (βίντεο)

Νίτσα Μαρούδα:

Νίτσα Μαρούδα, φώτα, δημοσιότητα, Η Ελένη (Νίτσα) Μαρούδα, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935, κι είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Έπαιξε σε πολλές ταινίες την δεκαετία 60′ και του 70′ της λεγόμενης χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χαρακτηριστικά κωμικούς ρόλους που έπαιζε της χαζής ξανθιάς. Σπούδασε ηθοποιία στη σχολή μουσικού θεάτρου Θεοφανίδη .

Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν το «αγρίμι» του Κ. Καραγιάννη το 1960, και έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του Ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Τελευταία της ταινία ήταν το 1980 το «Υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτίνες» και τελευταία εμφάνιση της στην τηλεόραση της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. το 1982 στην σειρά «Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ «.

Έχουν μείνει χαρακτηριστικές οι ατάκες της «σας χαιρέτησα δεν σας χαιρέτησα, χαίρετε τι κάνετε καλά ευχαριστώ» στην ταινία, «Ο Μικές παντρεύεται» το 1968, «θέλετε ένα περγαμόντο;» στη ταινία «η αρχόντισσα και ο αλήτης», το 1968. Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Φιλμογραφία

Υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτίνες (1980)

Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972)

Πως Καταντήσαμε Σωτήρη (1972)

Ένα αστείο κορίτσι (1970)

Ο Σταύρος είναι Πονηρός (1970)

Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)

Η ωραία του κουρέα (1969)

Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα!.. (1969)

Το ανθρωπάκι (1969)

Το λεβεντόπαιδο (1969)

Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968)

Ο Μικές παντρεύεται (1968)

Ποιος Θανάσης!! (1968)

Η βουλευτίνα (1966)

Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966)

Ο παπατρέχας (1966)

Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)

Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)

Ο ουρανοκατέβατος (1965)

Πάρε το Δάκρυ μου (1965)

Στοργή (1965)

Τέντυ μπόυ… αγάπη μου (1965)

Δις διευθυντής (1964)

Ο Πολύτεκνος (1964)

Νειάτα στο Πεζοδρόμιο (1964)

Εμείς τα μπατιράκια (1963)

Φυγή (1963)

Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962)

Το Καρπουζάκι (1962)

Κατήφορος (1961)

Η Νάνσυ την… Ψώνισε (1960)

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960)

Το Αγρίμι (1960)

Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ… (1960)