Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Νταϊάνα: Η πριγκίπισσα του λαού – Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που την οδήγησαν στο θάνατο

24 χρόνια συμπληρώνονται στις 31 Αυγούστου από το θάνατο της πριγκίπισσας που αγαπήθηκε σαν θεότητα και έμεινε χαραγμένη στις μνήμες των ανθρώπων που την λάτρεψαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η Νταϊάνα ή “Πριγκίπισσα του λαού”, όπως την αποκαλούσαν, έζησε μια ταραχώδη ζωή, έξω από τα στερεότυπα της βασιλικής οικογένειας και σκοτώθηκε γεμάτη θλίψη, μοναξιά και αγωνία. Στο τραγικό δυστύχημα με τη μαύρη λιμουζίνα σε μια υπόγεια σήραγγα του Παρισιού, κυνηγημένη από δεκάδες παπαράτσι που (θα) σκότωναν για μια φωτογραφία της με τον Ντόντι Αλ Φαγεντ, η Lady D βρήκε τραγικό θάνατο προδομένη από την αγάπη και τη ζωή που τόσα εκείνη πρόσφερε…

Μια σειρά από γεγονότα, συμπτώσεις και “αν” συνοδεύουν το θάνατο της Νταϊάνας. Ίσως αν ο μεγάλος της έρωτας, ο Πακιστανός καρδιοχειρουργός Χασναντ Καν δεν είχε δειλιάσει να την παντρευτεί, εκείνη να μην αναζητούσε σωτηρία στο πρόσωπο του γιου του πολυεκατομμυριούχου Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ των Harrod’s. Ίσως να μην έπαιζε το παιχνίδι των παπαράτσι προκειμένου να κάνει τον άντρα που αγάπησε να ζηλέψει, πρωταγωνιστώντας στα πρωτοσέλιδα των σκανδαλοθηρικών περιοδικών.

Κυοφορούσε το παιδί του καρδιοχειρουργού

Η σχέση, άλλωστε, με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ μετρούσε μόλις μερικές εβδομάδες και σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο από το νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή, η Νταϊάνα ήταν έγκυος εννέα έως δέκα εβδομάδων. Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Κρις Λαφάιγ, υποστηρίζει ότι, αν το έγγραφο που ανακάλυψε στα αρχεία του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε η Νταϊάνα αμέσως μετά το τροχαίο είναι αυθεντικό, τότε πατέρας του παιδιού που κυοφορούσε δεν ήταν ο Ντόντι αλ Φαγέντ, αλλά ο καρδιοχειρουργός Χασνάτ Χαν, αφού η σύλληψη έγινε πολύ πριν ξεκινήσει η σχέση της με τον πολυεκατομμυριούχο.

«Το έγγραφο έχει ημερομηνία 31 Αυγούστου 1997 και φέρει την υπογραφή του καθηγητή Πιερ Κοριάτ, ο οποίος διεξήγαγε την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της Νταϊάνα» αναφέρει ο Λαφέιγ στο βιβλίο του με τίτλο «Νταϊάνα – η έρευνα που ποτέ δεν δημοσίευσαν».

Λίγες εβδομάδες πριν το θάνατό της συναντήθηκαν στο πάρκο Battersea στο Νότιο Λονδίνο για ν΄ αποχαιρετιστούνε. «Δεν έδειχνε καθόλου ο εαυτός της», θα πει αργότερα ο Καν.

Στις 3 Ιουνίου του ’97, σε ένα γκαλά μπαλέτου στο Royal Albert Hall γνώρισε το μεγιστάνα του Harrods Mοχάμεντ Αλ Φαγέντ, που την προσκάλεσε μαζί με τα παιδιά της να περάσουν τις διακοπές τους με την οικογένειά του στη βίλα του στο Σαιν Τροπέ. (Ο Μοχάμεντ στην πραγματικότητα ήθελε να τη συστήσει στο γιο του για να τον απομακρύνει από την μνηστή του που δεν ενέκρινε).

Η Νταϊάνα ήξερε ότι αυτό θα ενθουσίαζε τα παιδιά της και δέχθηκε. Γνωρίζοντας τον Ντόντι και θέλοντας να κάνει τον Καν να ζηλέψει σχετίστηκε μαζί του. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει.

«Ό,τι έκανε», λέει μια φίλη της «το έκανε για να τραβήξει την προσοχή του δρα Καν. Μόνον αυτός υπήρχε γι’ αυτήν». Αλλά κι εκείνος δεν την είχε βγάλει από το μυαλό του. Τη μοιραία ημέρα προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της, μη γνωρίζοντας ότι είχε αλλάξει ο αριθμός του κινητού της.

Η νύχτα που “έσβησε” το αστέρι της “D”

Στις 31 Αυγούστου 1997, η Νταϊάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ, βγαίνουν από το ξενοδοχείο Ριτζ του Παρισιού, αφού έχουν τελειώσει το δείπνο τους.

Η τελευταία εικόνα της Νταϊάνα ζωντανής είναι από την κάμερα ασφαλείας του ασανσέρ του ξενοδοχείου, πριν επιβιβαστούν στη θωρακισμένη μαύρη λιμουζίνα που ακολουθούσε την πορεία θανάτου.

Μετά από ένα ανελέητο κυνήγι με τους παπαράτσι να ακολουθούν το όχημα της πριγκίπισσας, προσκρούουν σε μια υπόγεια σήραγγα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Το αυτοκίνητο κόβεται στα δύο. Ο Ντόντι και ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν ακαριαία.

Η Νταϊάνα βαρύτατα τραυματισμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λα Πιτέ Σαλπετριέρ, όπου εξέπνευσε τα ξημερώματα. Η φωτογραφία της πριγκίπισσας, σχεδόν νεκρής, βαριά τραυματισμένης στις τσακισμένες λαμαρίνες του αυτοκινήτου είναι συγκλονιστικές…

Ο μόνος που επέζησε του δυστυχήματος ήταν ο σωματοφύλακάς της. Η έρευνα των γαλλικών αρχών, που ολοκληρώθηκε το 1999, έδειξε ότι ο οδηγός τους, Ανρί Πολ, ήταν μεθυσμένος και έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Ο μοιραίος έρωτας της Πριγκίπισσας 

Η αείμνηστη Diana είχε σχέση με τον χειρουργό από το 1995 έως το 1997. Οι δυο τους ζούσαν στιγμές απόλυτης εμπιστοσύνης, έρωτα και βαθιάς αγάπης και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν τα εμπόδια που απέρρεαν από την τεράστια δημοσιότητα της πρώην συζύγου του Καρόλου και τις προκαταλήψεις της εύπορης οικογένειας από το Πακιστάν που δεν ήθελε για νύψη μια χριστιανή, διαζευγμένη και Βρετανή γυναίκα.

«Και τις δύο φορές που επισκέφθηκε τη Λαχόρη, συναντήθηκε με την οικογένεια του Hasnat μυστικά, ώστε να συζητήσει την πιθανότητα του γάμου» αποκαλύπτει η Jemina, γυναίκα του ενός εξαδέλφου του Χασνάντ. Πράγματι, η Diana ήθελε απεγνωσμένα να εντυπωσιάσει την οικογένεια του αγαπημένου της, ιδιαίτερα τη μητέρα του. Όμως, παρά τις απελπισμένες προσπάθειές της, φαίνεται ότι κι αυτός ο δεύτερος έρωτας στη ζωή της οδηγούσε την πριγκίπισσα στη σκιά μίας οικογένειας με εξαιρετικά μεγάλη επιρροή.

Αν και η Diana είχε αριστοκρατική καταγωγή και ήταν σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου αλλά και μητέρα ενός μέλλοντα βασιλιά, η Naheed Khan ήταν απίθανο να εγκρίνει τον γάμο του γιου της με μία Βρετανίδα. «Ο γάμος με Αγγλίδα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης κάθε συντηρητικής Πακιστανής μητέρας» αναφέρει η Jemima. «Στέλνεις τον γιο σου για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία κι επιστρέφει με Βρετανίδα νύφη. Είναι κάτι που το τρέμουν», προσθέτει η φίλη της αείμνηστης πριγκίπισσας.

Το ζευγάρι είχε συζητήσει το ενδεχόμενο γάμου και παιδιών, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες του περιβάλλοντος της Diana, εκείνη επιθυμούσε διακαώς να αποκτήσει μία κόρη με τον πακιστανό καρδιοχειρουργό που διέπρεπε στο Λονδίνο.

Η Πριγκίπισσα του πρότεινε να ζήσουν σε κάποια άλλη χώρα, ακόμη και στις ΗΠΑ, προκειμένου να αρχίσουν την καινούργια τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και το άρρωστο περιβάλλον του Μπάκιγχαμ. Εκείνος, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ήταν έτοιμος να πετάξει στα σκουπίδια τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, καθώς μπροστά του διαγραφόταν μια λαμπρή καριέρα επιστήμονα, ενώ ήδη χειρουργούσε στο πλευρό του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Γιακούμπ. Το τέλος ουσιαστικά το έδωσε ο Καν (ακόμη κι αν εκείνη πήρε τη μεγάλη απόφαση), απαρνούμενος τη βοήθεια της Νταϊάνα για μια θέση στη Βοστώνη. Ακόμη, όμως, κι αν άντεχε να είναι στη σκιά της αγαπημένης του, ακόμη κι αν έβαζε σε δεύτερη μοίρα την επιστήμη του, δεν μπορούσε να παραβλέψει τις ενστάσεις της παραδοσιακής πακιστανικής οικογένειας που βρισκόταν στη Λαχόρη.

Η καλή φίλη της Diana, Rosa Monckton, λέει στο περιοδικό πως ο Hasnat ήταν εκείνος που της ζήτησε να χωρίσουν, αλλά άλλοι φίλοι της επιμένουν πως η Diana τελείωσε τη σχέση γιατί ο χειρουργός αρνήθηκε να την παντρευτεί. Στην ουσία, η Rosa επιμένει ότι η σχέση της πριγκίπισσας με τον Dodi ήταν μόνο για να κάνει τον Hasnat να ζηλέψει.

Φέρεται, ωστόσο, πως το θέμα του γάμου ήταν κάτι που δίχαζε το ζευγάρι. Πραγματικά, σε συνέντευξή του ως μέρος της έρευνας για τον θάνατο της Νταϊάνα, ο Καν αποκάλεσε τον γάμο «ανόητη ιδέα» προσθέτοντας ότι «της είπα πως ο μόνος τρόπος που εμείς μπορούμε να έχουμε μία σχετικά φυσιολογική ζωή μαζί είναι να ζήσουμε στο Πακιστάν, όπου τα μέσα ενημέρωσης δεν θα μας ενοχλούν εκεί».

Η σχέση τους τελείωσε την εποχή που η πριγκίπισσα συνάντησε τον Dodi Al Fayed. Τότε, η Νταϊάνα, προδομένη και πληγωμένη από τον μεγάλο της έρωτα, αποφασίζει να έρθει πιο κοντά με τον υιό του ιδιοκτήτη των Harrod’s.

Η τελευταία ταινία “Diana”, με πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Γουότς, παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή από τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και φέρνει στο προσκήνιο τον αληθινό έρωτα της Νταϊάνα.  Το Vanity Fair, πάντως, ότι ο Hasnat αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους παραγωγούς της ταινίας «Diana» σχετικά με τη ζωή της όπου πρωταγωνιστεί η Naomi Watts, αποδεικνύοντας ότι ήταν αυτός που η ίδια η Diana τον είχε περιγράψει σε φίλη της ως «ο μοναδικός άνθρωπος στη ζωή μου που δεν θα με ξεπουλήσει ποτέ»…

Ο δρ. Καν δεν ήταν το πρότυπο άνδρα που θα περίμενε να αγαπήσει η αψεγάδιαστη πριγκίπισσα. Παχουλός, παθιασμένος με τη μπύρα και το Κεντάκι Φράιντ Τσίκεν , κάπνιζε ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, κι άκουγε αργά το βράδυ τζαζ σε μπαρ.

Κι όμως μόλις τον αντίκρισε η Νταϊάνα η καρδιά της πήγε να σπάσει. «Είναι Θεός!» είπε στη φίλη της Ούνα Τόφολο, όταν επισκέφθηκε τον άνδρα της που είχε κάνει τριπλό μπάι-πας στο Royal Brompton Hospital στο Δυτικό Λονδίνο, όπου εργαζόταν ο δρ. Καν. Έρωτας με την πρώτη ματιά.

Στο πρώτο τους ραντεβού πήγαν εκδρομή στο Stratford-upon-Avon να επισκεφθούν τους θείους τους και να αγοράσουν βιβλία. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα δεχόταν, αλλά της το ζήτησα έτσι κι αλλιώς», λέει χρόνια μετά ο γιατρός.

Περνούσαν τις μέρες τους είτε στο παλάτι του Kensington όπου η Νταϊάνα έμενε μόνη είτε στο μικρό διαμέρισμα μιας κρεβατοκάμαρας του Καν, στο Τσέλσι, όπου η Ντι εκτελούσε χρέη συζύγου καθαρίζοντας το σπίτι, ή πλένοντας τα ρούχα του αγαπημένου της που δούλευε στο νοσοκομείο 90 ώρες την εβδομάδα.

Πάντα όταν επρόκειτο να τον συναντήσει μεταμφιεζόταν φορώντας διαφορετικές περούκες και γυαλιά για να κρυφτεί από τους παπαράτσι. Μια φορά πήδηξε έξω από ένα παράθυρο στο ισόγειο του νοσοκομείου Harefield όπου είχε πάει να τον επισκεφθεί. Η Νταϊάνα τότε ήταν 35 χρονών. Τον Ιούλιο του 1996 μετά τα γενέθλιά της πήγε στο απαρτμάν του φορώντας τη γούνα της, τα διαμαντένια σκουλαρίκια της και ένα μεγάλο χαμόγελο. Τίποτα άλλο!

Διάβαζε καθημερινά το κοράνι, έβλεπε ταινίες για να καταλαβαίνει τη δουλειά του, και συζητούσε κρυφά με τον Τόνι Μπλερ για να διοριστεί επίτιμη πρέσβειρα του Πακιστάν, μετά το διαζύγιό της που βγήκε στις 4 Ιουλίου το ‘96. Τώρα είχε καινούργιο σκοπό για να ζει. Συζητούσε για γάμο με τον αγαπημένο της , για να πάει μαζί του να ζήσει στο Πακιστάν, να αλλάξει πίστη και να του χαρίσει μια κόρη που θα ονόμαζε Αλέγκρα, ( πως ήταν δυνατόν ο μέλλων βασιλιάς της Αγγλίας να είχε αδελφή-ο μουσουλμάνο;), να φτιάξουν νοσοκομεία για άπορα παιδιά.

Της είχε γίνει εμμονή! Με το ψευδώνυμο Δρ. Αρμάνι, τον καλούσε στη δουλειά του , του έστελνε μηνύματα, πήγαινε και παρακολουθούσε στο αμφιθέατρο τις εγχειρήσεις του. 

Ήταν αποφασισμένη να γίνει γυναίκα του. Τον σύστησε και στα παιδιά της. Ο βρετανικός τύπος άλλο που δεν ήθελε. Δημοσίευε κοροϊδευτικά σχόλια, έβρισκε παλιές αγαπημένες του γιατρού και τις ρωτούσε, πράγμα που εκνεύριζε τον Καν που δεν ήθελε καθόλου τη δημοσιότητα και σιγά- σιγά έκανε τη σχέση τους δυσχερή, μέχρι που πήρε την απόφαση να την εγκαταλείψει.

Εκτός από αυτά όμως φοβόταν και τη δέσμευση, αφού δυο φορές είχε διαλύσει τους αρραβώνες του και μια φορά έμεινε παντρεμένος μόνο για 18 μήνες, κι έβλεπε τις τεράστιες διαφορές & στη θρησκεία και γενικά τις δυσκολίες για να παντρευτούν! Εκείνη δεν φοβόταν τίποτα και κανένα, δεν κρυβόταν…..

Η μοίρα, όμως, επιφύλασσε ένα πρόωρο και τραγικό τέλος για την όμορφη Νταϊάνα Σπένσερ.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη Μεγ. Βρετανία με την είδηση του θανάτου της πριγκίπισσας του λαού ήταν δραματικές. Ολόκληρη η χώρα πενθούσε, μαζί και οι άνθρωποι που βοήθησε σε όλη τη υφήλιο. Έξω από το παλάτι εκατομμύρια λουλούδια, γράμματα και αφιερώματα έκλεισαν την είσοδο για ημέρες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι αποκαλύπτει ο τελευταίος της σύντροφος

Η ζωή της πριγκίπισσας της Ουαλίας Νταϊάνα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή τις...

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας!

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας! Η Νταϊάνα ήταν η πρώτη «κοινή θνητή» ύστερα από 300...

Νταϊάνα: Η παράνομη σχέση της ενώ ήταν παντρεμένη με τον Κάρολο! Με ποιον πασίγνωστο αθλητή;

Αποκάλυψη που έρχεται για πρώτη φορά στο φως! Παράνομο δεσμό με την πριγκίπισσα Νταϊάνα...

Τι είχε πει ο Κάρολος που σόκαρε την Νταϊάνα (Βίντεο)

Ήταν 29 Ιουνίου του 1981 όταν τελέσθηκε το μυστήριο του γάμου του Καρόλου και...