Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Ντιναμό Τιφλίδας-ΠΑΟΚ 0-3

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 την Ντιναμό Τιφλίδας και από τώρα σκέφτεται τους ομίλους του Europa League. Ο Δικέφαλος έκανε άψογα τη δουλειά του στη Γεωργία και το μόνο που απομένει είναι πλέον να βάλει και τυπικά την σφραγίδα της πρόκρισης, στο παιχνίδι της Τούμπας που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.
Οι “ασπρόμαυροι”, “χτύπησαν” από στημένες φάσεις με τους Λέο Μάτος (20′) και Κρέσπο (72′), ενώ ο Περέιρα στο 83′ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό τέρμα, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μπίσεσβαρ.

 

«Χτύπησε» με Μάτος

Μία στημένη φάση ήταν αρκετή για τον ΠΑΟΚ για να πετύχει με τον Λέο Μάτος το γκολ που έψαχνε και να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε την ομάδα του με «συνταγή» Αγιαξ, ποντάροντας στην ταχύτητα των Κάμπος και Ροντρίγκες από τα άκρα. Μέχρι και το 20’ το παιχνίδι κυλούσε σε αργό τέμπο δίχως φάσεις ή κάτι αξιοσημείωτο, με τη Ντιναμό να έχει μεν μία ανούσια κατοχή.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» με τον αγαπημένο του τρόπο, με στημένη φάση. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάκχοφ με «σκριν», άνοιξε διάδρομο στον Μάτος και ο Βραζιλιάνος με ωραία κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Κρίμπε.

Στη συνέχεια οι Γεωργιανοί ανέβασαν την απόδοσή τους με τον ΠΑΟΚ να έχει πάλι θέματα στην άμυνά του τα οποία διόρθωνε ο Τζαβέλλας, που ήταν εκ των κορυφαίων για τον Δικέφαλο στο πρώτο μέρος, ενώ αρκετά ήταν τα λάθη και στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με την τριάδα των χαφ να μην λειτουργεί σωστά για τον ΠΑΟΚ.

Η Ντιναμό απειλούσε κυρίως με τις εκτελέσεις φάουλ του Παπουνασβίλι, με τον Γλύκο να έχει σωστές αντιδράσεις.

Πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες για τους Γεωργιανούς ήταν αυτή του 32’ με τον Τζελίτζε να παίρνει τη κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 36’ ο Παπουνασβίλι κέρδισε τη μπάλα από τον Χαρίση (σ.σ. υπήρχε υποψία φάουλ), όμως το πλασέ του μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να «κλειδώσει» από νωρίς την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League. Στο 49’ ο Γκάρι Ροντρίγκες από θέση τετ α τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρίμπε, με τον ΠΑΟΚ να βγάζει φάση αλλάζοντας προηγουμένως μόλις τρεις μπαλιές με τον Τσίμιροτ να βλέπει την κίνηση του Αφρικανού μεσοεπιθετικού.

Σπατάλησε την ευκαιρία ο Ροντρίγκες

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιβιτς έριξε στη «μάχη» τον Κάνιας, αντί του Χαρίση, θέλοντας η ομάδα να επανακτήσει την κατοχή της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν με ευκολία το παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, με τον Κάνιας να προσφέρει ηρεμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ και ο Τσίμιροτ ανέβασε την απόδοσή του. Η Ντιναμό δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό που είχε στο παιχνίδι της, κυρίως από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και έπειτα.

«Καθάρισε» με Κρέσπο

Στο 65’ ο Σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου, έβγαλε τον Σάκχοφ, πέρασε στο γήπεδο τον Μπίσεσβαρ, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Πέντε λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ και πάλι από στημένη φάση βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Αυτή τη φορά με έναν άλλο αμυντικό του τον Κρέσπο, αφού προηγουμένως ο Τζαβέλλας, του έστρωσε τη μπάλα με ένα υπέροχο τακουνάκι, μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Ροντρίγκες.

Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι είχαν και αυτή την ευκαιρία να τους να μειώσουν το σκορ με τον Γλύκο να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση σε σουτ του Γιγκάουρι.

Γκολάρα Περέιρα

Με τη Ντιναμό να έχει βγει στην επίθεση για να σκοράρει ο Βλάνταν Ιβιτς, διάβασε σωστά τα κενά που υπήρχαν στην άμυνα των Γεωργιανών και έριξε στο παιχνίδι τον Περέιρα, με τον Αργεντινό φορ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του (82′) να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Μπίσεσβαρ, με τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια να χάνει ευκαιρίες και για άλλα γκολ, με την ομάδα του Ιβιτς να “καθαρίζει” την υπόθεση πρόκριση από σήμερα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Γιουράι Γιάραμπεκ): Κρίμπε, Λομπζανίτζε (58’ Tεβζάτζε), Αμισουλασβίλι, Τσιντσάντζε (70’ Αλβάρο), Χαντουρισβίλι, Παπουνασβίλι (63’ Ντβαλισβίλι), Κιτεϊσβίλι, Παρουνασβίλι, Ρενέ Σάντος, Γιγκάουρι, Τσελίτζε.

ΠΑΟΚ (Bλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (46’ Κάνιας), Σάκχοφ (68’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Κάμπος (81′ Περέιρα), Ροντρίγκεζ, Αθανασιάδης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Conference League: Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ – Κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” και οι Πειραιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά του...

Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τεράστια νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ με σκορ 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε...

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για...

Super League: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι στα play off

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης και Λαμία – ΑΕΚ στο πρόγραμμα της πρεμιέρας...