Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε ως προβληματικό και ασυνεπή άνθρωπο τον Φίλη

«Προβληματικό άνθρωπο» χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καταλογίζοντάς του ότι «άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο κ. Φίλης είναι «ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του», ενώ “κάρφωσε” τον υπουργό με τον οποίον η Εκκλησία έχει ανοίξει κόντρα, λέγοντας πως στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Παιδείας «δεν προλάβαμε να φύγουμε και ο κ. Φίλης τα άλλαξε όλα».

«Ο κ. Φίλης θέλει να ορίσει τι θα διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία. Έχει το δικαίωμα, είναι υπουργός Παιδείας. Η Εκκλησία όμως δεν πρέπει να έχει λόγο για τα Θρησκευτικά;», διερωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε:

«Έχετε αυτές τις απόψεις, τις σεβόμαστε. Ακούστε και τις απόψεις της Εκκλησίας, να κάνουμε επιτροπές, να υπάρξει συμφωνία να δημιουργηθεί ένα νέο βιβλίο. Η άποψή μου είναι να γίνει μία επιτροπή της Εκκλησίας και μία επιτροπή του Πρωθυπουργού, που θα συνεργαστούν. Συμφωνήσαμε σε αυτό».

Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό», τόνισε επίσης ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Εμφατικά, μάλιστα, συμπλήρωσε για τον κίνδυνο ισλαμοποίησης πως «εκείνοι που δεν το βλέπουν είναι μακριά νυχτωμένοι».

Στη συνέχεια, επιβεβαίωσε αυτό που είχε πει πριν λίγο καιρό, ότι ο Πάνος Καμμένος είχε απειλήσει να παραιτηθεί αν ο πρωθυπουργός δεν συμφωνούσε με όσα ζητούσε ο αρχιεπίσκοπος:

«Αν μου πείτε Μακαριώτατε, δεν συμφωνείτε, δεν θέλετε, εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί». «Και μάλιστα παρακάλεσε να μη φύγουμε από αυτόν τον χώρο -σχεδόν μετά δακρύων- αν δεν βρούμε λύση γιατί ο τόπος χρειάζεται συναίνεση για να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προκάλεσαν αποσπάσματα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. 

Φίλης: Η διαφωνία πολιτική και θεσμική, όχι προσωπική

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο στον Αη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό…» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει και δηλώνει υποστηρικτής των όσων είπε ο κ. Ιερώνυμος στον Άη Στράτη. «Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική» καταλήγει.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για τους μαθητές και τις μαθήτριες να χτυπά την Παρασκευή (26/4). Η...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βαριές κατηγορίες Φίλη κατά Κασσελάκη: Οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του

Την άποψη ότι «υπάρχουν οικονομικοί σπόνσορες» που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη διατύπωσε το πρωί...

Ιερώνυμος: “Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα” για τα ομόφυλα ζευγάρια

Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την...

“Βόμβα” του Αρχιεπισκόπου για τον Πατέρα Αντώνιο: Του είχα πει δεν είναι σωστή η πορεία του

Για τα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και την οπαδική βία μίλησε σε πρωινή ενημερωτική...

Φίλης εναντίον Κασσελάκη

Στην αντεπίθεση πέρασε και ο Ν. Φίλης, δίνοντας αιχμηρή απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ...