Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Ο καιρός σήμερα 1/12/2016

Παγετός στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και εξασθένιση των βοριάδων στο Αιγαίο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, με τα καιρικά φαινόμενα να περιορίζονται στην Κρήτη.

Σήμερα αναμένεται εξασθένιση των βοριάδων στο Αιγαίο και βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά, ωστόσο το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες κυρίως το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην ανατολική και νότια χώρα θα έχουμε ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο 6 με 8 και στο νοτιοανατολικό πρόσκαιρα μέχρι 9 μποφόρ. Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για ασθενή βροχή η χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 8 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον 12) έως 3 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στην Ήπειρο από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στη Θεσσαλία από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -4 (μείον 4) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: από 6 έως 12 και στη νότια Κρήτη έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές η καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: στα βόρεια από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για αύριο, Παρασκευή, 02-12-2016

Καιρός: γενικά αίθριος και μονό στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν

Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.

Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα – Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Η επέλαση του χιονιά και ο παγετός που επικρατεί κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργεί προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας.

Οι θερμοκρασίες σε όλη τη δυτική Μακεδονία είναι από 0 βαθμούς έως -4 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Κοζάνης η κίνηση των οχημάτων, τόσο στην Εγνατία οδό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γίνεται χωρίς προβλήματα, ενώ τα σχολεία σήμερα θα ξεκινήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση στο δήμο Σερβίων Βελβεντού και με μία ώρα καθυστέρηση στο δήμο Βοϊου και στο δήμο Κοζάνης.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας.

Στον νομό Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 40ο χλμ. έως το 44ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Αβδέλλας, ενώ τα σχολεία στο δήμο Γρεβενών θα λειτουργήσουν από τις 9.15 το πρωί.

Στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες, από το 22ο χλμ. έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 35ο χλμ. έως το 45ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και στην επαρχιακή οδό Νεστορίου – Επταχωρίου (μέσω Πεύκου).

Τα σχολεία στο Δήμο Άργους Ορεστικού θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί.

Στο νομό Φλώρινας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 9ο χλμ. έως το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βίγλας και από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

Οι σχολικές μονάδες στο δήμο της Φλώρινας εξ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών θα είναι κλειστές, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Πρεσπών και Αμυνταίου.

Κεντρική Μακεδονία

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Σελίου και της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Δασκίου.

Στην Πέλλα, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άρνισσας, Αγίου Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης, Άνω και Κάτω Γραμματικού, Ξανθογείων, Παιρέας, Κέδρωνας, Δροσιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Η κυκλοφορία διεκόπη στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης – Ελατοχωρίου από το Ελατοχώρι έως και το χιονοδρομικό κέντρο και στην Χαλκιδική στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, μέσω Χολομώντα.

Τέλος, στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας -Λιβαδίων από το 17ο χιλιόμετρο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα...

Σαν σήμερα 27 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι επαναστάτες...

Σαν σήμερα – 26 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Τα σημαντικότερα γεγονότα της Τρίτης 26 Μαρτίου Γεγονότα 1821: Η επαναστατική σημαία των Σπετσών Οι πρόκριτοι Πάνου...