Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.2 C
Athens

Ο καιρός σήμερα 17/1/2017

Η βαρυχειμωνιά επιμένει. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από χθες να πλήττει την Ελλάδα από τα δυτικά συνεχίζει σήμερα την «επέλασή» του.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το Ιόνιο, και επίσης ένταση των χιονοπτώσεων στην Ήπειρο, τη Δυτική και κεντρική Μακεδονία από τις βραδινές ώρες σήμερα και μέχρι αύριο.

Δυτική Μακεδονία: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Την Τετάρτη μπορεί να υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση στα νοτιοανατολικά. Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ έντονες βροχοπτώσεις θα πλήξουν και την Αττική. Από την Πέμπτη το απόγευμα η κακοκαιρία θα κινηθεί ανατολικά και θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση του καιρού:

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες προβλέπουν για σήμερα η μετεωρολόγοι, οι οποίοι επισημαίνουν πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια αναμένονται για σήμερα.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και πιθανόν σε πεδινές περιοχές κυρίως της Θράκης. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο με τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) με χιόνια στη Θεσσαλία στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα πεδινά, στις υπόλοιπες περιοχές στα ορεινά κυρίως της στερεάς. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς κεσίου. Στη Θεσσαλία αντίστοιχα από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται για σήμερα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες...