Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αλλάζει τον εκλογικό νόμο για να παραμείνει στην εξουσία

Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Κ.O της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ενώ για άλλη μια φορά επανέλαβε το αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την αναφορά του, ότι είναι «απολύτως πεπεισμένος ότι είμαστε μπροστά σε μια μεθόδευση για δημιουργία καθεστώτος», επιτέθηκε με ένταση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στο Συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «ο λαϊκισμός ηττάται πάντοτε όταν βρεθεί στην εξουσία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και επικαλέστηκε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε για μεθοδεύσεις και για αντισυνταγματικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τον διαγωνισμό παρωδία που, κατά τον ίδιο, βρίσκεται στον αέρα, όσο δεν ξεκαθαρίζουν τα θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας του νόμου, όπως είπε, Παππά, αναφερόμενος στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Μάλιστα, τόνισε με έμφαση ότι όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, δεσμεύεται να αποκαταστήσει την τάξη και να επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, το οποίο η κυβέρνηση και ο κ. Παππάς, όπως διευκρίνισε, αδρανοποίησε.

«Τα καταρρέοντα λαϊκίστικα μορφώματα συχνά καταφεύγουν σε καθεστωτισμό προκειμένου να γαντζωθούν στην εξουσία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και διευκρίνισε ότι «αυτό είναι το νόημα της αιφνίδιας πρότασης της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου και εφαρμογή της απλής αναλογικής».

Μάλιστα, έριξε γέφυρες και κάλεσε τα άλλα κόμματα, κυρίως Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αν και δεν τα ανέφερε, να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης, διότι όπως είπε, «έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η παρούσα κυβέρνηση, δεν έχει κανέναν φραγμό, καμία δημοκρατική αγωγή και καμία πατριωτική ευαισθησία και κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμένουν στην καρέκλα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι η απλή αναλογική όπως την προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει στην απλή λογική, επέμεινε ότι ο «Συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαβλέπει την διαφαινόμενη ήττα στις ερχόμενες εκλογές» και συμπλήρωσε ότι «θέλει να εμποδίσει τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση». Επίσης, δεσμεύτηκε και σε αυτό το θέμα, ότι εάν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα ακυρώσει τον εκλογικό νόμο που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο αίτημα της Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το πώς επιβλήθηκαν τα capital controls, πως οδηγήθηκε η χώρα στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε το καλοκαίρι του 2015, πριν και μετά το δημοψήφισμα. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση η εξεταστική επιτροπή θα γίνει, όχι όπως διευκρίνισε με τη λογική πολιτικού ρεβανσισμού, αλλά για να αναδειχθεί η αλήθεια.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για δυσαρμονία της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και είπε χαρακτηριστικά: «Μόλις 1 στους 10 οι Έλληνες πολίτες εξακολουθεί να αποδέχεται θετικά τον κ. Τσίπρα & την κυβέρνησή του.Και ο αριθμός αυτός θα συρρικνώνεται.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας και άσκησε σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό, ενώ έστειλε και αυστηρά μηνύματα και στο εσωτερικό της Κ.Ο. ζητώντας πολύ δουλειά και όχι κινήσεις που μπορεί να προκαλούν την κοινωνία.

«Κανείς δεν υποχρέωσε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα αυτά. Πληρώνουμε το λογαριασμό των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης. Μόνη της τα επέλεξε. Από ιδεοληψία και ανικανότητα» είπε και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση επέλεξε, ψήφισε και εφαρμόζει ήδη μέτρα υπερφορολόγησης και περικοπής μισθών και συντάξεων ύψους άνω των 9 δις ευρώ. Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε το λογαριασμό της περήφανης διαπραγμάτευσης των κυρίων Τσίπρα και Βαρουφάκη, στο πρώτο μισό του 2015».

Για την προσπάθεια της Ν.Δ. είπε ότι το κόμμα μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. «Εξακολουθούμε να ασκούμε σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και αποκρούουμε τον ανεύθυνο λαϊκισμό» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ολοένα και περισσότεροι πολίτες βλέπουν ότι η Ν.Δ. μπορεί να δώσει πολιτική λύση στον τόπο. Στόχος είναι να απομακρυνθεί η κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. είναι πυλώνας σταθερότητας και επιδιώκει να συγκροτήσει ένα πανίσχυρο ρεύμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ευκαιρίες σε όλους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της άσκησε ο πρόεδρος του...

«Oι μάσκες έπεσαν»: Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση στην πρόταση μομφής Ανδρουλάκη για τα Τέμπη

Απάντηση στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης με αφορμή δημοσίευμα για το δυστύχημα...

Τέμπη: Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν πληροφορίες ότι έγινε προσπάθεια κρατικής μονταζιέρας

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για το δυστύχημα των Τεμπών, κυβερνητικές...