Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ο Πετρούνιας είναι ο Βασιλιάς των κρίκων – Κατέκτησε το χρυσό

Εντυπωσιακός ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας στην προσπάθειά του στον τελικό των κρίκων, καθώς εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και έδειξε πως μπορεί να φτάσει ακόμα και στο χρυσό μετάλλιο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε δεύτερος κατά σειρά και συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς με βαθμό δυσκολίας 6.8.

Eντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.

Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με
15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)

«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο» δήλωσε ο χρυσός ολυμπιονίκης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο Πετρούνιας.

Όσο για το «μυστικό» της επιτυχίας; «Δεν υπάρχει μυστικό, έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς μετά το Ευρωπαϊκό και είχα τον χρόνο να φορμαριστώ ασταμάτητα», απάντησε.

H μητέρα του Πετρούνια: O Λευτέρης είναι δυνατός αθλητής και δυνατός άνθρωπος

«Ο Λευτέρης είναι σταθερός αθλητής, είναι δυνατός αθλητής, δυνατός άνθρωπος γενικότερα» , δήλωσε η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια, Σοφία, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον γιο της στο αγώνισμα των κρίκων.

«Ευχαριστώ όλους όσους στηρίζουν το παιδί μου. Ευχαριστώ τον προπονητή του, που είναι πραγματικά σαν δεύτερος πατέρας του και ιδιαίτερα ευχαριστώ τον γιο μου, που σήμερα έκανε αυτό το μεγάλο δώρο στον πατέρα του, γιατί σαν σήμερα γιόρταζε», σημείωσε, εμφανώς συγκινημένη .

«Εγώ έζησα τη στιγμή με μεγάλη αγωνία όπως κάθε μητέρα. Η καρδιά μου είχε φύγει από τη θέση της», είπε η Σοφία Πετρούνια, σχολιάζοντας την τεράστια επιτυχία του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Τα συγχαρητήρια των πολιτικών στον χρυσό Ολυμπιονίκη

Το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πετρούνια

«Η κορύφωση της ήδη λαμπρής αθλητικής σας πορείας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες σας αναδεικνύει σε πραγματικό υπόδειγμα Αθλητή αλλά και Ανθρώπου», αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στις ασκήσεις των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Η Πατρίδα μας, και ιδίως η γενιά σας, είναι υπερήφανη για σας. Η Παναγία να είναι πάντα δίπλα σας και να σας δυναμώνει σ’ όλους τους μελλοντικούς αγώνες σας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στον Πετρούνια

«Συγχαρητήρια στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια! Μας πρόσφερε μια αξέχαστη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε με μήνυμα του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την επιτυχία του Έλληνα πρωταθλητή στους κρίκους.

Τα συγχαρητήρια του Καμμένου στον Πετρούνια

Τα συγχαρητήριά του στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των κρίκων έσπευσε να δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Twitter.

«Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια! ΜΠΡΑΒΟ! Η Ελλάδα δεύτερο χρυσό, ξεκινάμε πάλι…», έγραψε ο κ. Καμμένος.

Δείτε το tweet του κ. Καμμένου:

Το tweet του Μητσοτάκη για τον χρυσό Πετρούνια

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια σχολίασε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φοβερός συνδυασμός δύναμης, ευλυγισίας και ψυχραιμίας! Μπράβο Λευτέρη!», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτηση, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το tweet του κ. Μητσοτάκη:

Λεβέντης: Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια

«Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε σχετική δήλωσή του για τον χρυσό Ολυμπιονίκη.

«Ανήμερα της Παναγίας οι απανταχού Έλληνες γιόρτασαν μία ακόμη τεράστια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Μπράβο Λευτέρη, για άλλη μία φορά ο Εθνικός μας Ύμνος θα ακουστεί από την Βραζιλία χάρη σε σένα!», προσθέτει ο κ. Λεβέντης.

H Γεννηματά για τον Πετρούνια: Nαι Λευτέρη, ναι Ελλάδα

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έσπευσε να συγχαρεί τον Λευτέρη Πετρούνια, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των κρίκων.

«Το είπε και το έκανε o βασιλιάς των κρίκων. Μεγάλη επιτυχία, εξαιρετική εμφάνιση από έναν μεγάλο αθλητή. Συγχαρητήρια! “ΝΑΙ Λευτέρη, ΝΑΙ Ελλάδα”», έγραψε η κ. Γεννηματά.

Δείτε εδώ το tweet της προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

Το Ποτάμι: Λευτέρη συγχαρητήρια! Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας χάρισε στην Ελλάδα μια διάκριση που καταγράφεται ως χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού», αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας σε σχετική ανακοίνωση, την κατάκτηση του χρυσού από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Συνέχισε τη μεγάλη παράδοση της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής. Μετά τον Ιωάννη Μελισσανίδη και τον Δημοσθένη Ταμπάκο, η ελληνική γυμναστική κατέκτησε το 3ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο» σημειώνει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, ο συνδυασμός της άριστης οργάνωσης μιας ομοσπονδίας και η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης δυνατότητας ενίσχυσης των αθλητών μας σε συνδυασμό με τη σκληρή προσπάθεια και την αφοσίωση των αθλητών αποδίδουν καρπούς και δίνουν στη χώρα υπερηφάνεια και συγκίνηση.

Λευτέρη συγχαρητήρια! Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, εσένα και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία σου, ιδιαίτερα δε τους προπονητές σου».

Θεοχαρόπουλος: Χίλια μπράβο στον Λευτέρη Πετρούνια

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Mε σκληρή προπόνηση, σχέδιο και όραμα κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος.

Τo αποτέλεσμα αυτό και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο αποδεικνύουν ότι στη χώρα μας υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές με τεράστιες δυνατότητες που τα καταφέρνουν, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες προετοιμάζονται είναι αντίξοες, καθόλου ισοδύναμες των συναθλητών τους από τις προηγμένες αθλητικά χώρες.

Για αυτό… χίλια μπράβο!» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε σχετική δήλωσή του για τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια.

Κοντονής: O Πετρούνιας γέμισε χαρά και περηφάνια όλη την Ελλάδα

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, που απόψε γέμισε χαρά και περηφάνια όλη την Ελλάδα», αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Η χώρα μας πανηγυρίζει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χάρη σ’ έναν αθλητή υπόδειγμα, ο οποίος δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες όλων φτάνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και αφού εκτέλεσε άψογα μιας υψηλής δυσκολίας προσπάθεια», σημειώνει ο κ. Κοντονής.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Σταύρου Κοντονή:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, που απόψε γέμισε χαρά και περηφάνια όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας πανηγυρίζει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χάρη σ’ έναν αθλητή υπόδειγμα, ο οποίος δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες όλων φτάνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και αφού εκτέλεσε άψογα μιας υψηλής δυσκολίας προσπάθεια. Απέδειξε πως δίκαια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του αθλήματός του, κερδίζοντας την καθολική αναγνώριση ακόμα και από τους πολύ σπουδαίους αντιπάλους που είχε στον αποψινό τελικό.

Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες αθλητές αποδεικνύουν ότι διακρίσεις παγκοσμίου επιπέδου μπορούν να επιτυγχάνονται, παρά τις πολυποίκιλες δυσκολίες των τελευταίων ετών, με σκληρή δουλειά, αφοσίωση, επιμονή και υπομονή.

Ιδιαίτερα για τον Λευτέρη όλα αυτά αποκτούν πολύ μεγαλύτερη σημασία, προσωπικής δοκιμασίας, την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη διάρκεια της προετοιμασίας του. Συγχαρητήρια στον χρυσό μας Ολυμπιονίκη, τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, το τιμ που εργαζόταν γύρω του, την Ομοσπονδία της Γυμναστικής και φυσικά εκείνους που στάθηκαν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στους κρίκους

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν το μεγάλο φαβορί γι την κατάκτηση του χρυσού στο ευρωπαϊκό...

Πρώτος πέρασε ο Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων

Επί 2,5 χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά συνεχώς το χρυσό μετάλλιο σε όποια διοργάνωση...

Στην κορυφή του κόσμου και πάλι ο Πετρούνιας

Την έκτη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Λευτέρης Πετρούνιας διατηρώντας παράλληλα τα σκήπτρα του...

Ποιος είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας; Η ιστορία ενός μάγκα που μας κάνει περήφανους!

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου του 1990. Πρώτες του τούμπες, στα δέντρα όπου σκαρφάλωνε...