Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Ο Πολάκης προκαλεί και τον …αδειάζουν όλοι!

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για να προστατεύσει τη Δικαστική Εξουσία, ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την πρωτοφανή επίθεση του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε βάρος της Δικαιοσύνης, την οποία χαρακτηρίζουν «θεσμική εκτροπή».

Επίσης η Ένωση καλεί τον κ. Πολάκη να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για διαφθορά στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα που μέλος της Εκτελεστικής Εξουσίας παραβιάζοντας την βασική αρχή της διάκρισης εξουσιών, που ισχύει στα δημοκρατικά καθεστώτα, παρεμβαίνει με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο στη Δικαιοσύνη, απειλώντας μάλιστα με επέμβαση «μαυροσκούφηδων».

Η παραμονή πλέον του κ. Πολάκη στην κυβέρνηση τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς η κάλυψή του από τον πρωθυπουργό θα σημαίνει υιοθέτηση των ολοκληρωτικής αντίληψης θέσεών του.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης στην ομιλία του χθες Πέμπτη είπε ότι «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι – για να το πω ευγενικά – εξαρτώμενοι ή – για να το πω κανονικά – στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.

Παράλληλα ο κ. Πολάκης, ανήμερα της αυτοκτονίας του Άρη Βελουχιώτη, το πορτρέτο του οποίου φιγουράρει στο γραφείο του, ζήτησε να υπάρξουν «μαυροσκούφηδες» που θα εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική.

Σημείωσε ακόμη πως η υπόθεση Μαυρίκου δεν φαίνεται να ήταν «και τόσο ατύχημα».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως «το χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες για να λαδώνουν δημοσιογράφους και σάιτ με ελάχιστη επισκεψιμότητα προκειμένου να εξασφαλίζουν την εύνοιά τους»

Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή», αναφέρει η Ένωση.

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει.

Άδειασε τον Πολάκη ο Παρασκευόπουλος – Την αποπομπή του ζητά ο Βορίδης

Σαφείς αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη περί συμμετοχής πολλών δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα πήρε από τη Βουλή ο Νίκος Παρασκευόπουλος, προκληθείς από τη Νέα Δημοκρατία και τον Μάκη Βορίδη να πάρει θέση απέναντι στις ύβρεις του συναδέλφου του εναντίον του σώματος των δικαστών.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς – τη συντριπτική τους πλειονότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, αδειάζοντας ξεκάθαρα τον Παύλο Πολάκη.

Και προκειμένου να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τη θέση του πρόσθεσε ότι ναι μεν σέβεται το ατομικό δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του, ωστόσο, όπως τόνισε όταν οι καταγγελίες δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε αποτελούν απλές δηλώσεις.
«Όσα είπε ο κ. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει το δάσκαλό μου στη Νομική που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα άρα να αποτελεί δυσφήμιση ή περιύβριση αλλιώς αποτελεί μία δήλωση δίχως νόημα ή είναι μία θεσμική κριτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Την αποπομπή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο Κώστας Τζαβάρας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει τέλος στο «αντιδημοκρατικό κρεσέντο χυδαιότητας» του αναπληρωτή υπουργού υγείας.

Σφοδρή αντίδραση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις συκοφαντίες Πολάκη

Εκρηκτικές διαστάσεις αρχίσει να παίρνει η νέα πρόκληση Πολάκη ο οποίος μίλησε για διαφθορά στο χώρο της Δικαιοσύνης χωρίς να αναφέρει ονόματα. Μετά το «άδειασμα» του αν υπουργού Υγείας, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, βουλευτές της ΝΔ ή ζήτησαν ευθέως την αποπομπή του κ. Πολάκη από την κυβέρνηση.

Το κλίμα στο Μαξίμου είναι βαρύ για τον αν. υπουργό Υγείας καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής για πολλοστή φορά.

Σκληρή κριτική στον Παύλο Πολάκη, αλλά και στην κυβέρνηση άσκησε η ΝΔ δια του εκπροσώπου Τύπου της.

«Υπουργός υβρίζει όλους τους δικαστές. Δεν παραιτείται, ούτε τον παραιτούν. Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ενώ και ο Κώστας Τζαβάρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος στο «αντιδημοκρατικό κρεσέντο χυδαιότητάς» του.

Η επίθεση που εξαπέλυσε χθες βράδυ στη Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επικράτησε στη συζήτηση που έγινε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχθηκε ομοβροντία πυρών από τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ζήτησαν την αποπομπή Πολάκη από την κυβέρνηση, ενώ στις δηλώσεις του έκαναν λόγο για «τραυματισμό» του Θεσμού της Δικαιοσύνης από τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτού υπουργού.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Κώστα Τασούλα ο οποίος από το βήμα του ομιλητή είπε ότι «αν ήμουν στη θέση του κ. Παρασκευόπουλου θα είχα παραιτηθεί από μόνος σεβόμενος τον τίτλο μου ως καθηγητή Νομικής και δεν θα περίμενα τον πρωθυπουργό να παραιτήσει τον Πολάκη».

Σφοδρή κριτική και από το ΠΑΣΟΚ

Για ωμή απόπειρα εκφοβισμού, και νέο παραλήρημα Πολάκη, λίγες μόνο ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υγείας περί συμμετοχής μεγάλης μερίδας δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα.

«Το νέο παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών. Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στην πραγματικότητα, προσθέτει το κόμμα, (η συμπεριφορά Πολάκη) δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα.»

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη “αφέλεια” και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που “κλείνει τα μάτια” στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται» προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δύο αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και δύο ερωτήματα για τον Κώστα Τασούλα

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο...

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

“Red Flag” στην Ανδραβίδα! – Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην 117 Π.Μ.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την πρώτη «Ramstein Flag» του ΝΑΤΟ. Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30...
Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία...

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά γεγονότων με ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης...

Μόντρεαλ – Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα...

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε μαζί σας, που βρισκόμαστε με τους συντρόφους και τους φίλους του ΚΚΕ εδώ στο Μόντρεαλ, στον Καναδά. Η συγκέντρωσή...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

15ο Συνέδριο ΝΔ: Αυλαία με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη – «Ισχυρή εντολή και στις ευρωεκλογές»

Ισχυρή εντολή αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή (07/04)...

Συνέδριο ΝΔ: Παρόντες Καραμανλής – Σαμαράς αλλά χωρίς ομιλίες

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα δώσουν κανονικά το παρών...

Έχουμε καταλάβει πραγματικά τι συμβαίνει δεξιότερα της ΝΔ;

Πριν από λίγα χρόνια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, η...

Φλωρίδης: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου βγήκαν δολοφόνοι, βιαστές, ληστές

«Με τη νέα μεταρρύθμιση δίνουμε βάρος στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών», ανέφερε ο υπουργός...