Ο Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ συμφώνησε να επιστρέψει

0
98
Λαγκάρντ,ελληνική κυβέρνηση,επαφές,

“Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά τις κάποιες διαφορές”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου, εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι η Αποστολή του Ταμείου θα επιστρέψει αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν ανέφερε την ακριβή μέρα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση “πολύ καλή”. “Αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος. Είμαι βέβαιος ότι λογικοί άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μια λογική λύση”, κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:  Κατ' αρχήν συμφωνία στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΗΛΩΣΗ: Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση. Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά τις κάποιες διαφορές. Συνεπώς, αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος. Είμαι βέβαιος ότι λογικοί άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μια λογική λύση. Σας ευχαριστώ πολύ.