Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Ο Τύπος της Παρασκευής 1/4

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χλιδή στη Νέα Υόρκη για τον Φίλη»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Μεγαλεία! Φιλοξενούμενοι (συν γυναιξί) του Ιδρύματος Ωνάση ο υπουργός Παιδείας και ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς. «Πρώτη φορά Αριστερά» σε πτήση business class της British Airways! Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο «Lotte Palace» (με υπέροχη θέα στους ουρανοξύστες) για και βόλτες με… λιμουζίνες».

ΕΘΝΟΣ: «Σοκ & δέος στο νέο δόγμα της Εφορίας»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ψηφιακό φακέλωμα σε όλες τις οικονομικές συναλλαγές. «Πόθεν έσχες» για τραπεζικούς λογαριασμούς και πληρωμή δανείων. Εισβολή σε ηλεκτρονικά καταστήματα και Facebook. Αυτόματες κατασχέσεις μετοχών, αμοιβαίων, θυρίδων και πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αύξηση ΕΝΦΙΑ, φοροαπαλλαγές τέλος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σχέδιο για νέες επιβαρύνσεις σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ- 200.000 ευρώ. Επαναφορά του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις και αύξηση σε γονικές παροχές, κληρονομιές. Στο στόχαστρο όλες οι φοροαπαλλαγές εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους, νησιώτες και αναπήρους».

ΕΣΤΙΑ: «Ακόμη μετράμε κρατικούς φορείς»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το 2010, όταν η χώρα μας ευρέθη σε καθεστώς διεθνούς επιτηρήσεως, έχοντας υπογράψει μνημόνιο με τους δανειστές, διαπιστώθη ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν γνώριζε πόσους δημοσίους υπαλλήλους απασχολεί και πόσο τους πληρώνει!».

Η ΑΥΓΗ: «Ευχαριστούμε… αλλά να φύγουμε»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την επιθυμία τους να συνεχίσουν το ταξίδι τους έως την κεντρική Ευρώπη, με τους 7 στους 10 να επιθυμούν να φτάσουν στη Γερμανία, εκφράζουν οι πρόσφυγες απαντώντας στην έρευνα που διεξήχθη στα Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και στον Πειραιά».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στο κυνήγι των.. κρυμμένων θησαυρών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κατασχέσεις σε θυρίδες, μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία αλλά και πογκρόμ φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων «υπόσχεται» η Εφορία ώστε να μαζέψει τα χρωστούμενα. Ανάλογες υποσχέσεις διατυπώθηκαν και στο παρελθόν, αλλά με πενιχρά αποτελέσματα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αξιολόγηση μετ’ εμποδίων»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παρά την ευρέως διαδεδομένη εκτίμηση της ελληνικής πλευράς ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου, στις Βρυξέλλες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Βάσει της έως τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων, εκτιμούν ότι μια συμφωνία είναι πιθανότερη προς τα τέλη Μαΐου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Βήμα κλιμάκωσης και έντασης της δουλειάς για την 48ωρη γενική απεργία»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: « «προετοιμαζόμαστε για 48ωρη απεργία. Από αύριο κάθε σωματείο συνεδριάζει. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας», ήταν το κάλεσμα που ακουγόταν από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης. Καθοριστικό βήμα κλιμάκωσης και έντασης της δουλειάς για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, όταν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, αποτέλεσε το χτεσινό μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αμετανόητος και ακάλυπτος-Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις από Παπαγγελόπουλο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σαφείς αποστάσεις ασφαλείας κράτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από τον αναπληρωτή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη περί παρεμβάσεων στο έργο της».

KONTRA NEWS: «Να κλείσουν τα γκέτο της Ειδομένης και του Πειραιά»

Η εφημερίδα γράφει ότι «αν δεν κλείσουν άμεσα τα γκέτο της Ειδομένης και του Πειραιά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκδηλωθούν ανεξέλεγκτες αποστάσεις, επικίνδυνες προβοκάτσιες, αλλά και κοινωνικές εκρήξεις».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σαρωτικοί έλεγχοι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πάνω από 103.000 έλεγχοι σε φυσικά-νομικά πρόσωπα. Έως 30 Ιουνίου του 2017 το ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο. Στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων οφείλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Στο στόχαστρο αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ενισχυμένες οι εισηγμένες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με αυξημένα καθαρά αποτελέσματα και με περιορισμένες απώλειες στα έσοδα έκλεισε το 2015 για τις εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες, οι οποίες κατάφεραν να ενισχύσουν τη συνολική τους θέση παρά την τραπεζική αργία και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 19/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τις γνωστές...

Ο Τύπος της Πέμπτης 18/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Αντιπυραυλικός θόλος" στα σχέδια του Δένδια!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...