Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Ο Τύπος της Παρασκευής 27/5

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Καίνε τα μικρά χωριά!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ασφαλιστικές εισφορές – σοκ! Εξομοιώνουν με τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες τους αγρότες που δραστηριοποιούνται παράλληλα με καφενεία, κουρεία, παντοπωλεία. Ο Κατρούγκαλος με τροπολογία (σωστά!) τους είχε εξαιρέσει από τη λαίλαπα».

ΕΘΝΟΣ: «Ξεπαγώνουν οι πληρωμές των εφάπαξ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «Ξεκινά τον Ιούλιο η εξόφληση ύστερα από 3 χρόνια αναμονής. Στους 62.000 υπολογίζονται οι δικαιούχοι. Μέχρι το τέλος του 2017 θα εισπράξουν το βοήθημα οι 34.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Οι νέος τρόπος υπολογισμού για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τσουνάμι ΦΠΑ σαρώνει προϊόντα και νησιά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυξήσεις έως 2% φέρνει σε προϊόντα και υπηρεσίες ο ΦΠΑ 24%. Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών. Ακριβότερη η ζωή από 3,6% έως 7%. Στα 11 νησιά του Αιγαίου που χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς & ΦΠΑ 17% από 16% στα υπόλοιπα».

ΕΣΤΙΑ: «Καλύπτουν τα πλαστά πτυχία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κατόπιν ελέγχων στο Δημόσιο, διεπιστώθη ότι περίπου 2.500 υπάλληλοι είχαν προσληφθεί με πλαστά πτυχία ή απολυτήρια λυκείου. Κάποιοι, δε, με παράτυπους τίτλους σπουδών προερχομένους από ιδιωτικά τεχνικά –επαγγελματικά εκπαιδευτήρια που είχαν κριθεί ως παρανόμως λειτουργούντα».

Η ΑΥΓΗ: «Κλείνει ο κύκλος της αβεβαιότητας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : ως την απαρχή του τέλους του φαύλου κύκλου μέτρων-ύφεσης και της διεθνούς εποπτείας για τη χώρα, όπως είπε ο υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, είδαν ο διεθνής Τύπος. πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και «αγορές» την προχθεσινή συμφωνία στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Συμφωνία με γκρίζες ζώνες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «λίγες ώρες μετά το Eurogroup, το ΔΝΤ έδωσε ραντεβού για τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αποφασίσει αν θα παραμείνει και πώς το ελληνικό πρόγραμμα. Τροποποιήσεις σε σειρά νομοθετημάτων καλείται να επιφέρει η ελληνική κυβέρνηση μετά τη συμφωνία. «Κόκκινα» δάνεια, ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις είναι τα τρία επίμαχα νομοσχέδια».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πούτιν: Σημαντικός εταίρος η Ελλάδα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο του αποκλειστικά στην «Κ» την παραμονή της άφιξής του στην Αθήνα. Ο κ. Πούτιν επισημαίνει ότι «οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο» στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Επικυρώθηκε το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ΚΚΕ: με τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για το κλείσιμο της «αξιολόγησης» επικυρώνεται και επιβραβεύεται το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης. Η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος, αφού κάθε εκταμίευση δόσης έχει ως προϋπόθεση νέα αντιλαϊκά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η νύχτα που τα έδωσαν όλα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «συμφωνώντας σε 15 επιπλέον προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση έδωσε τα ρέστα της το βράδυ της Τρίτης για να εξασφαλίσει τη δόση των 10,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά. Στο μέτωπο του χρέους, οι σημαντικές αποφάσεις μετατίθενται για το 2018, καθώς η Γερμανία επέβαλε και μια ακόμη φορά τις κόκκινες γραμμές της».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Και τώρα τρέχουμε»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η σκυτάλη στην κυβέρνηση για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με στόχο την ανάπτυξη. «Μπρα-ντε-φερ» Σόιμπλε-ΔΝΤ μέχρι το 2017 για να ξαναμπεί το Ταμείο στην Ελλάδα».

KONTRA NEWS: «Ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και οι αποφάσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους κλείνουν οριστικά το φαύλο κύκλο των μνημονίων, δημιουργώντας προϋποθέσεις για επιστροφή της χώρας στις αγορές, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε η χώρα να μπει το συντομότερο σε τροχιά ανάπτυξης».

VOICE: «Ποια είναι η τράπεζα του «Ερρίκος Ντυνάν»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέες ποινικές διώξεις αναμένεται να προκύψουν από την πορεία της έρευνας που διενεργούν οι ανακριτές κατά της διαφθοράς για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν». Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρόοδο της ανάκρισης προκύπτει και η εμπλοκή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ειδικότερα μεγάλης συστημικής τράπεζας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το τελικό σχέδιο για τις αποδείξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μεικτό σύστημα για φέτος. Πληρωμές με μετρητά ή κάρτα, «κτίζουν» το αφορολόγητο. Το 2017 θα ισχύει έκπτωση φόρου μόνο για δαπάνες που θα γίνουν ηλεκτρονικά. Υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα όλες οι αγορές αξίας άνω των 500 ευρώ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πλήθος εκκρεμοτήτων, ειδικά στον τομέα των «κόκκινων δανείων», καλείται να διευθετήσει άμεσα η κυβέρνηση προκειμένου να αποδεσμευτεί η 1η υποδόση από τον ESM ύψους 7,5 δισ. ευρώ από τη συνολική δόση των 10,3 δισ. ευρώ που ενέκρινε το Eurogroup τα ξημερώματα της Τετάρτης». Share this:

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...