Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 10/3

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τανάλια για ανασφάλιστα ΙΧ”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “αντιμέτωποι με “τσουχτερά” πρόστιμα και ποινές θα βρεθούν σύντομα πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων! Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων, με τα οποία θα ζητά -εντός 15 μερών- την ασφάλιση του οχήματος και την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ”.

ΕΘΝΟΣ: “4 νάρκες για το Ασφαλιστικό”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οι δανειστές επιμένουν σε άγριο “ψαλίδι” στις επικουρικές και απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Ζητούν χαμηλότερες νέες συντάξεις. Διαφωνούν με τις εκπτώσεις στις εισφορές αγροτών & αυτοαπασχολούμενων. Εντάσεις για τον επανυπολογισμών των συντάξεων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εγκλωβίστηκαν σε μειώσεις συντάξεων”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις με τρία σενάρια που “δείχνουν” περικοπές από 10% ως 30% κατά μέσο όρο και σκληρό παζάρι για να “διασωθούν” με μικρότερες μειώσεις οι κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.000 ή τα 1.200 ευρώ φέρνει ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-δανειστών”.

ΕΣΤΙΑ: “Απύθμενο τουρκικό θράσος. Ανθελληνικό παραλήρημα υπουργού στην Άγκυρα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “την στιγμή που οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας συναντώντο στην Σμύρνη, ο υπουργός Οικονομικών Νατζί Αγμπάλ απήγγελλε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ποίημα που καλούσε τους ομοεθνείς του να ανατινάξουν τα καμπαναριά για να σιγήσουν οι καμπάνες”.

Η ΑΥΓΗ: “Το απόστημα θα σπάσει”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη είναι για την κυβέρνηση η απόφαση να σπάσει τους σκοτεινούς μηχανισμούς διαπλοκής και να ενισχύσει την απόδοση δικαιοσύνης σε όλες τις υποθέσεις που σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη, προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον “και ενδεχομένως αγγίζουν ακόμη και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ψαλίδι στις επικουρικές, διετής χάρη στις κύριες”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “θετικό πρόσημο μπαίνει στη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, αφού οι εκπρόσωποί τους συνεχίζουν τη συζήτηση για τα τρία από τα τέσσερα μεγάλα θέματα του ασφαλιστικού.΄Οπως προκύπτει, όμως, οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να περικοπούν σε ποσοστά δυσθεώρητα σε σχέση με τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ένταση μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας. Τις παραμονές της κρίσιμης Συνόδου για το προσφυγικό”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “αρνητικά φορτίζεται το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, όσον αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, μια εβδομάδα πριν από την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής, στην οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πρόταση νόμου για αποκατάσταση του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η πρόταση νόμου κατατέθηκε χτες στη Βουλή και προβλέπει επίσης την επαναφορά των δώρων σε μισθωτούς-συνταξιούχους και την κατάργηση αντεργατικών διατάξεων. Τρεις φορές στο παρελθόν οι κυβερνήσεις απέρριψαν τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Τα είπα-ξείπα εκθέτουν τον Παπαγγελόπουλο”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τα είπα-ξείπα του αρμόδιου υπουργού, που σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων τον αφήνουν έκθετο, αποκαλύπτονται στα έγγραφα που κατέθεσε στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου ο Βαγγέλης Βενιζέλος σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. Στο μεταξύ στη Βουλή και σε επίπεδο πολiτικών αρχηγών μεταφέρει τη σύγκρουση για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση, βαδίζοντας συγχρόνως στην κινούμενη άμμο του Προσφυγικού και της αξιολόγησης”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Δεν έχει τι να βάλει η Ελλάς στο καρναβάλι”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπει η κυβέρνηση την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση, αρχής γενομένης από χθες. Το κυβερνητικό επιτελείο ελπίζει ότι το αργότερο μέχρι το ελληνικό Πάσχα (1η Μαΐου) η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί προκειμένου να ανοίξει στη συνέχεια η συζήτηση για το χρέος”.

kontranews: “Ρίξτε ρε 100 φορτηγά χοντρό χαλίκι για να μην ζουν σαν τα γουρούνια μέσα στις λάσπες οι πρόσφυγες”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “κάθε βράδυ, κάθε που βρέχει και βλέπουμε ξαπλωμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες μας, στα ζεστά σπίτια μας ή ξάπλα στα κρεβάτια μας, τις χιλιάδες των ξεριζωμένων προσφύγων, άνδρες και γυναίκες με παλιόξυλα και με παλιόχαρτα να προσπαθούν με τα χέρια και τα νύχια τους να διώξουν τα νερά γύρω από τις σκηνές τους, που ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ και στάζουν γιατί οι περισσότερες δεν είναι αδιάβροχες, μας ΠΝΙΓΕΙ η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΘΟΛΩΝΕΙ το μυαλό μας και βρίζουμε όχι σαν …Κεφαλλονίτες, αλλά σαν παλιοί ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ!”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τουριστική έκρηξη. Αναμένονται 27,5 εκατ. φέτος-Στα 15 δισ. τα έσοδα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “απογειώθηκε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση των ελληνικών αεροδρομίων διακινώντας 1,75 εκατομμύρια επιβάτες και καταγράφοντας αύξηση 19,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “e-δαγκάνα για φοροφυγάδες. Τι προβλέπει το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “μεγαλοοφειλέτες, ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί, δάνεια και χρηματιστηριακές συναλλαγές θα βρεθούν άμεσα στο στόχαστρο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το οποίο θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της αξιολόγησης”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 19/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τις γνωστές...

Ο Τύπος της Πέμπτης 18/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Αντιπυραυλικός θόλος" στα σχέδια του Δένδια!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...