Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 23/6

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Και τα ΜΑΤ εναντίον της κυβέρνησης!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “το δικό τους “αντάρτικο” κήρυξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκατοντάδες αστυνομικοί που υπηρετούν τα ΜΑΤ, υποβάλλοντας μαζικά αιτήματα να μετακινηθούν από την υπηρεσία τους, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι σε συγκεκριμένους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.”.

ΕΘΝΟΣ: “Αλλάζουν όλα στις συντάξεις ενστόλων”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “κλείνει σε λίγες μέρες οριστικά η πόρτα στη σύνταξη με τον παλιό τρόπο υπολογισμού για τους ενστόλους. Από 1η Ιουλίου εφαρμόζεται και σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Σωμάτων Ασφαλείας το νέο καθεστώς με την Εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Το θρίλερ του BREXIT τρομάζει την Ελλάδα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “με έναν σεισμό πολλών ρίχτερ που θα μεταδοθεί μέσω των ισχυρών ευρωπαϊκών οικονομιών και στην ετοιμόρροπη ελληνική οικονομία θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς ένα ενδεχόμενο “ναι” των Βρετανών στην αποχώρηση της χώρας τους από την Ε.Ε. Οι συνέπειες για τη χώρα μας ξεκινούν από την άμεση οικονομική σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία”.

ΕΣΤΙΑ: “Η ΕΕ χρειάζεται την Βρετανία”.

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής “περίπου δύο δεκαετίες αργότερα, μετά την κρίση του Σουέζ, το Ηνωμένο Βασίλειο αιτήθηκε , και φυσικά έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (μετέπειτα ΕΟΚ, νυν ΕΕ). Ενδεχόμενη πλειοψηφία στο σημερινό δημοψήφισμα υπέρ του “Brexit” θα δημιουργήσει βαθιά τραύματα στην ενωμένη Ευρώπη. Δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου της ΕΕ, που σε όλη της την ιστορία προχωρούσε με διεύρυνση και όχι με συρρίκνωση.”

Η ΑΥΓΗ: “Ορόσημο για την Ευρώπη είτε έτσι είτε αλλιώς. Σήμερα το δημοψήφισμα για το BREXIT”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μπροστά στον κίνδυνο ενός -τουλάχιστον πολιτικού-διχασμού βρίσκεται η βρετανική κοινωνία, ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός ο φόβος εκδηλώθηκε κατά τη χθεσινή συγκέντρωση στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στη μνήμη της βουλευτού Τζο Κοξ. Ο φόβος ότι ο νικητής θα απέχει ελάχιστες ψήφους από τον ηττημένο είναι υπαρκτός”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Τα σκάνδαλα βλάπτουν σοβαρά την Υγεία”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον οικονομικό εισαγγελέα, σήμερα , αναμένεται να ανασύρει από τη λήθη υποθέσεις από τον χώρο της Υγείας με ενδείξεις σκανδάλου. Το υπουργείο εξετάζει τουλάχιστον 350 τέτοιες υποθέσεις και σε πρώτη φάση προωθούνται 25 φάκελοι που περιλαμβάνουν υπερκοστολογήσεις φαρμακευτικών υλικών και σκευασμάτων, απευθείας αναθέσεις κ.α.”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ημέρα κρίσης για την Ευρώπη. Επαγρύπνηση σε πρωτεύουσες και αγορές για το δημοψήφισμα στη Βρετανία”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες, οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οι αγορές αναμένοντας το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος στη Βρετανία, το οποίο θα κρίνει το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την υπόσταση του Ηνωμένου Βασιλείου και το πολιτικό μέλλον του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ευρωπαϊκή Ένωση: Εντείνει σχέδια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων μαζί με το ΝΑΤΟ. Η όξυνση της επιθετικότητας της ΕΕ αποτυπώνεται σε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τις “Επιχειρήσεις Υποστήριξης της Ειρήνης”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “στο ψήφισμα αποτυπώνεται η επέκταση και εμβάθυνση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και επιχειρήσεων της ΕΕ πέραν των συνόρων της, με ανάληψη ανοιχτά στρατιωτικής δράσης σε ζώνες όπου διακυβεύονται συμφέροντα των μονοπωλίων της με προκάλυμμα τον ΟΗΕ, σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Θέλουν και άλλα μέτρα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μόλις ένα εικοσιτετράωρο από την εκταμίευση της δόσης οι εκπρόσωποι των δανειστών αμφισβητούν εκ νέου την επιτυχία του προγράμματος και ζητούν νέα μέτρα. Εκ μέρους του ΔΝΤ η Ντέλια Βελκουλέσκου προανήγγειλε θερμό φθινόπωρο επαναφέροντας τις απαιτήσεις του Ταμείου ενώ ο Νικόλα Τζιαμαρόλι του ESM επέμεινε σε πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3,5%”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία. Οι “μικροί” δεν τα βρίσκουν για το είδος της “απλής” , αλλά ο Τσίπρας επιμένει για τους 200″.

Η εφημερίδα γράφει ότι “υπό τη σκιά του βρετανικού δημοψηφίσματος σήμερα στο Μαξίμου πραγματοποιούνται τρεις κρίσιμες επαφές με επίκεντρο πρωτίστως τον εκλογικό νόμο και δευτερευόντως τη συνταγματική αναθεώρηση. Ύστερα από την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των διερευνητικών επαφών αύριο, τη σκυτάλη παίρνει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομάδα των 53 να σηκώνει “παντιέρα” υπέρ της απλής και άδολης αναλογικής, ως το μόνο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, που επιπλέον έχει χαρακτήρα αξιακό για την Αριστερά”.

kontranews: “Στα χέρια των Άγγλων η απελευθέρωση της Ευρώπης από τη Γερμανική κατοχή!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι μεγάλοι νικητές του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου , που απελευθέρωσαν την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα από τη Γερμανική κατοχή, έχουν σήμερα το νέο ραντεβού με την ιστορία! Οι Βρετανοί με το σημερινό δημοψήφισμα επιδιώκουν να απελευθερώσουν για μια ακόμη φορά την Ευρώπη από τη Γερμανική κυριαρχία, που οδήγησε στη φτώχεια , την ανεργία και την εξαθλίωση τους λαούς των περισσότερων χωρών του νότου”.

VOICE: “Για ποιόν χτυπάει…το Big Ben;”

Η εφημερίδα γράφει ότι “η απόφαση των Βρετανών στο σημερινό δημοψήφισμα όσο και αν η νοοτροπία της”ξεπεσμένης αριστοκράτισσας” περί της βρετανικής ανωτερότητας και καθαρότητας δεν τους επιτρέπει να το παραδεχτούν, θα σημαδέψει το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι αναλύσεις έχουν προ πολλού περισσέψει. Σοβαρές και…βαθυστόχαστες, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες αναμετρήσεις”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Φθηνό χρήμα από ΕΚΤ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ετήσιο όφελος έως 150 εκατ. ευρώ και διευκολύνσεις στην παροχή ρευστότητας θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες μετά την επαναφορά του waiver. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε χθες να ανοίξει τη γραμμή χρηματοδότησης με εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα, η οποία είχε διακόψει τον Φεβρουάριο του 2015. Η απόφαση αυτή, ουσιαστικά θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να μεταφέρουν ακριβό δανεισμό περίπου 10 δισ. από τον ELA στην ΕΚΤ, όπου το επιτόκιο είναι σχεδόν μηδενικό”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Εντός του 2016 η πρώτη παρέμβαση για το χρέος”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “μέχρι το τέλος του έτους θα έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη παρέμβαση στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστική του συνέντευξη στη “Ν” ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ. Η παρέμβαση αυτή θα γίνει θα γίνει στο πλαίσιο των βραχυπρόθεσμων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και με βάση την εντολή που έχει λάβει ο ΕΜΣ από το Eurogroup”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...