Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 25/2

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αυτή είναι η ΕΕ; Ο ευρωπαϊκός μύθος μόλις κατεδαφίστηκε”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “μόλις η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες άρχισε να επιδεινώνεται, οι κανονισμοί, οι “αξίες” και τα λοιπά ηχηρά παρόμοια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι υφίστανται διελύθησαν”.

ΕΘΝΟΣ: “Το μαρτύριο των εγκλωβισμένων”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στα όρια της έκρηξης βρίσκεται το Προσφυγικό, καθώς χιλιάδες είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας από το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, ενώ οι ροές από την Τουρκία συνεχίζονται. Μήνυμα προς την Ευρώπη έστειλε ο Αλ. Τσίπρας από τη Βουλή για τήρηση των συμφωνιών, ενώ θα γίνει Συμβούλιο Αρχηγών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Προσφυγικό χάος και ο Τσίπρας στον …κόσμο του”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “με το Μέγαρο Μαξίμου και τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αντιμετωπίζει ασθμαίνοντας από τις καταιγιστικές εξελίξεις τη λερναία ύδρα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με στόχο την πολιτική συνεννόηση”.

ΕΣΤΙΑ: “Το ΝΑΤΟ νίπτει τας χείρας του”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ” παγία τακτική της Συμμαχίας είναι να αποφεύγει να λαμβάνει θέση όταν ανακύπτουν διμερείς διαφωνίες μεταξύ των χωρών-μελών και προφανώς την ιδία τακτική ακολουθεί και τώρα. Από την αρχή, άλλωστε, ο Γενικός Γραμματεύς Γιένς Στόλτενμπεργκ τηρούσε πολιτική “ίσων αποστάσεων”, χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τις πληροφορίες σχετικώς προς τις περιοχές ευθύνης των ελληνικών και τουρκικών πλοίων”.

Η ΑΥΓΗ: “Απογυμνώθηκε το συγκρότημα της διαπλοκής”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σημάδια αποσύνθεσης παρουσιάζει το άλλοτε κραταιό σύστημα της διαπλοκής, το οποίο εκτίθεται καθημερινά σε κοινή θέα. Ο κυρ. Μητσοτάκης απέφυγε να παραστεί στη Βουλή και να απαντήσει στην επιστολή Μπόργιανς που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, με την οποία ο υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας αποκαλύπτει ότι το 2012 η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να παραλάβει “στοιχεία σε CD” με “πιθανούς Έλληνες φοροφυγάδες”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Πορεία στο αδιέξοδο”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πρόσφυγες βαδίζουν στις εθνικές οδούς προς τα σύνορα, το κλείσιμο των οποίων επίκειται μετά την απόφαση των χωρών των Δυτ. Βαλκανίων, υπό την Αυστρία. Γερμανία και ΕΕ παραμένουν -για την ώρα- στο πλευρό της Αθήνας”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Προειδοποιήσεις έξω, πόλωση μέσα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα θα καταφύγει στην άσκηση βέτο στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μοχλού πίεσης, προκειμένου να εξασφαλίσει συλλογική ευρωπαϊκή διαχείριση του προσφυγικού, απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Κάτω τα χέρια από τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι δόθηκε “παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους κατά τόπους εισαγγελείς να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές, στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Στα τέσσερα η κυβέρνηση για να γυρίσει η τρόικα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με κομμένη την ανάσα και επιστρατεύοντας κάθε δυνατή διαμεσολάβηση παρακαλεί η κυβέρνηση να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ώστε να αρχίσει κάποτε η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου. Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι είναι πλέον επείγον να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της χώρας και κυρίως να απομακρυνθεί το κλίμα της αβεβαιότητας που επιβαρύνει την οικονομία”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Γκουαντάναμο θέλουν την Ελλάδα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να κλείσει το δικό του Γκουαντάναμο, στην Ευρώπη οι αγαπημένοι μας σύμμαχοι, φίλοι και εταίροι- με πλήρη συνέργεια της Τουρκίας- επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα ευρωπαϊκό στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων”.

kontranews: “Τελεσίγραφο του Αλέξη στους Ευρωπαίους”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αγριεμένος, θυμωμένος και αποφασισμένος για μετωπική σύγκρουση με τους Ευρωπαίους για το τεράστιο εθνικό ζήτημα του προσφυγικού, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Εγκλωβισμένο” το ΧΑ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “διευρυμένες απώλειες που έφτασαν το 4% σημείωσε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις τράπεζες να είναι εκείνες που μετατράπηκαν για άλλη μία φορά σε ρυθμιστή της αγοράς συμπαρασύροντας σε μία διευρυμένη αβεβαιότητα πολλά από τα blue chips του Χ.Α.”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Στη δίνη του προσφυγικού”..

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τη σύγκληση Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για την αναζήτηση εθνικής συναίνεσης στο προσφυγικό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προβάλει βέτο στην Ευρώπη, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού των μεταναστευτικών ροών, αλλά ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς”.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πότε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ –  Νέες ώρες εισόδου

Νέες ώρες εισόδου του κοινού στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, προβλέπει εγκύκλιος της Διοίκησης του Φορέα, βάσει απόφασης του...
Φυλακές Αυλώνα: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια σπαθιά και μαχαίρια

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 7χρονης ανιψιάς του, την οποία φέρεται επιπλέον να...
Ξεχάστε ότι ξέρατε για την άδεια μητρότητας - Τι αλλάζει για τις εργαζόμενες

Επίδομα μητρότητας: Ποιες το δικαιούνται

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα μέσω του dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές εργαζόμενες. Τουλάχιστον...

Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις – Ποιοι δρόμοι είναι στο “κόκκινο”

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Σήμερα, Tετάρτη 17 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι του Ιερομάρτυρος Συμεώνος επισκόπου εν Περσία του Αγαπητού πάπα Ρώμη και του Μάρτυρος Αδριανού.

Σαν σήμερα 17 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Παγκόσμιες ημέρεςΠαγκόσμια Ημέρα Αγροτικής ΠάληςΠαγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας Γεγονότα στις 17 Απριλίου 1492 Η Ισπανία...

Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά: Στον Εισαγγελέα ο εργολάβος και άλλοι 8 για την τραγωδία...

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...

Ο Τύπος του Σαββάτου 13/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 13-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις στην Υγεία για κάποιους που χρειάζονται...

Ο Τύπος της Παρασκευής 12/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Επίδειξη πλούτου απο Κασσελάκη και όνειρα τρελά!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...