Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 30/3

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Καπνοί χωρίς φωτιά. Με χιλιοειπωμένες “αποκαλύψεις” η προ ημερησίας στη Βουλή για Διαφθορά – Διαπλοκή”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “η μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, σε σκληρή μάχη εντυπώσεων με πολλά αρνητικά σημεία αλλά και αρκετές ενδιαφέρουσες στιγμές. Το επίπεδο στο οποίο διεξήχθη άλλωστε ήταν από τα χαμηλότερα εδώ και πολλά χρόνια”.

ΕΘΝΟΣ: “Δασικό τέλος για νομιμοποίηση ακινήτων. Έρχεται ειδική ρύθμιση από το υπουργείο Περιβάλλοντος”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τη χρόνια “πληγή” με τους οικισμούς που έχουν χτιστεί ή επεκταθεί σε δασικές εκτάσεις επιχειρεί να κλείσει το υπουργείο Περιβάλλοντος με ειδική ρύθμιση που εντάσσει στο σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και θα μπει σε διαδικασία διαβούλευσης”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Παραιτήσου για να σωθεί η χώρα. Σφοδρή επίθεση Κυριάκου σε Τσίπρα για Οικονομία, προσφυγικό και χειραγώγηση δικαιοσύνης”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “εκλογές ζήτησε χθες, για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής προκαλώντας θερμά χειροκροτήματα στα γαλάζια έδρανα. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τον Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα”.

ΕΣΤΙΑ: “Διασυρμός με τα τραίνα. Ο σιδηρόδρομος δεν έκλεινε ούτε σε περιόδους πολέμου”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ο ελληνικός σιδηρόδρομος στήριξε την χώρα και την οικονομία σε όλες τις περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της: Με την μεταφορά εφοδίων και στρατιωτών εν καιρώ πολέμου, με την μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών εν καιρώ ειρήνης. Δεν σταμάτησε να λειτουργεί ποτέ, ούτε κατά την διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ή έπειτα από σαμποτάζ”.

Η ΑΥΓΗ: “Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “δέσμιος του συστήματος διαπλοκής και εξουσίας που απομύζησε τη χώρα επί δεκαετίες και γιγαντώθηκε κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εμφανίστηκε για άλλη μια φορά κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού δεν βρήκε λέξη να απαντήσει στις ευθείες προκλήσεις του Αλ. Τσίπρα περί εμπλοκής στελεχών του κόμματός του, ακόμη και της πρώην ηγεσίας του, είτε σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς είτε σε σειρά παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ο ένας έδειχνε ο άλλος σφύριζε. Παράλληλοι μονόλογοι από τους πολιτικούς αρχηγούς χθες στη Βουλή”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “δυο κόσμοι χωριστά” παρουσιάστηκαν χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε πολιτικές πιέσεις στη Δικαιοσύνη και 13 συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις παρεμπόδισής της, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα. Τι απάντησε για την υπόθεση Βγενόπουλου, τη Γ. Τσατάνη και τον Ευαγγ. Βενιζέλο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Μητσοτάκης: Τολμήστε τις εκλογές”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε εφ΄όλης της ύλης μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητεί πρόωρες εκλογές”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Το “μέγα σκάνδαλο” είναι η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “κάθε φορά που τα αστικά κόμματα ένιωθαν τη λαϊκή πίεσή και δυσαρέσκεια, που ήθελαν να συσκοτίσουν τη σύγκλισή τους σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανέσυραν από τα συρτάρια τη γνωστή αγαπημένη σκανδαλολογία, την πάταξη της διαφθοράς, τα “καθαρά χέρια”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Καμμένη Δημοκρατία”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σκηνές αλήστου μνήμης εκτυλίχθηκαν χθες στη Βουλή , με τον Πρωθυπουργό να αναλαμβάνει ρόλο εισαγγελέα και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να προκαλεί το κοινό αίσθημα με τον προκλητικά αντιθεσμικό και βαθιά διχαστικό του λόγο. Επί της ουσίας από τη συζήτηση υψηλών τόνων και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν προέκυψε ουδέν πέραν της πόλωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας.

Kontranews: “Όργιο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη αποκάλυψε ο Αλέξης που εξήγγειλε εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των καναλιών”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, για τα δάνεια των καναλιών προς τις τράπεζες εξήγγειλε χθες στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη και τη διαπλοκή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Φόροι και εισφορές διώχνουν τους επενδυτές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μετανάστευση ή λουκέτο…είναι το δίλημμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας και η οποία αφορά τις κύριες επιβαρύνσεις των Ελλήνων εργοδοτών σε σχέση με τους επιχειρηματίες των γειτονικών τους χωρών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Κλειδώνουν τα μέτρα 5,4 δισ. για την τριετία 2016-2018”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “την Παρασκευή, σε ευρεία σύσκεψη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, αναμένεται να “κλειδώσει” η ελληνική πρόταση με τα μέτρα που θα πρέπει να επιβληθούν την 3ετία 2016-2018 προκειμένου να κλείσει ο “λογαριασμός” των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ ( ή 3% του ΑΕΠ)”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 29/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Η αλήθεια γκρέμισε όλα τα σενάρια...

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...