Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 8/3

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΒΑΒΕΛ-Χωρίς απόφαση η Σύνοδος Κορυφής για το Προσφυγικό»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παζάρια, βέτο, επιφυλάξεις, συμμαχίες «ιερές και ανίερες», απειλές και εντάσεις σηματοδότησαν τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, που επιβεβαίωσε ότι η Ευρώπη, με αφορμή την προσφυγική κρίση, δοκιμάζει τις αντοχές και τη συνοχή της, μοιάζοντας περισσότερο με «πύργο της Βαβέλ»».

ΕΘΝΟΣ: «Ισχυρό σήμα για ελάφρυνση του χρέους»

Η εφημερίδα σημειώνει: «για πρώτη φορά οι Βρυξέλλες συνδέουν το κορυφαίο ζήτημα με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Μέρος της επίτευξης του στόχου για πλεόνασμα 3,5% θα μπορούσαν να είναι τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και …. Ελλάδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Νταβούτογλου ζητάει να ανοίξουν 5 κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που έχει μπλοκάρει η Κύπρος, κατάργηση βίζας και πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές».

ΕΣΤΙΑ: «Μόνον η Ελλάς σε μνημόνιο!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον Μάιο του 2010, αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές και αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας, η Ελλάς υπέγραψε δανειακή σύμβαση και μνημόνιο συνεργασίας με την νεοσχηματισθείσα τότε τρόικα της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ».

Η ΑΥΓΗ: «Πολιτική συμφωνία για αξιολόγηση και χρέος»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την επιτάχυνση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για την επίτευξη μιας «πολιτικής συμφωνίας» που θα αφορά και τις μεταρρυθμίσεις της αξιολόγησης και τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους, όπως δήλωσε ο Γερ. Ντάισελμπλουμ, αποφάσισε το Eurogroup».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Εξωφρενικές αξιώσεις από την Τουρκία…»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι υπέρμετρες απαιτήσεις της Τουρκίας και η σκληρή στάση των χωρών του Βίζενγκραντ – που δεν θέλουν ούτε έναν μουσουλμάνο στα εδάφη τους- κατέστησαν δύσκολη τη διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΕ και της γείτονος για μία έστω επί μέρους συμφωνία για το προσφυγικό».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τούρκικο παζάρι στις Βρυξέλλες»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε πολύωρο «τουρκικό παζάρι», έως τις πρώτες πρωινές ώρες εξελίχθηκε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό. Η Άγκυρα αιφνιδίασε θέτοντας νέους όρους, προκειμένου να συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επανεισδοχής μεταναστών και ανάσχεσης των προσφυγικών ροών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «πυκνώνουν οι αρνητικές εξελίξεις στη βάση των αποφάσεων της ΕΕ με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και των άλλων αστικών κομμάτων που συναινούν και στηρίζουν αυτή την πολιτική».

TΑ ΝΕΑ: «Στα δύο οι συντάξεις!»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μειώσεις ως 50% στις νέες συντάξεις, που υπερβαίνουν ακόμη και αυτές του σχεδίου Κατρούγκαλου, ζητούν οι δανειστές. Ειδικότερα ζητούν να θεσπιστούν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης από αυτά του σχεδίου της κυβέρνησης, τα οποία θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις για όσους συνταξιοδοτηθούν από τη δημοσιότητα στο ΦΕΚ του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

KONTRA NEWS: «Ξεκινάει η συζήτηση για τη μείωση του χρέους»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η άμεση έναρξη της διαπραγμάτευσης για την απομείωση του Δημοσίου χρέους σε συνδυασμό με την ταχύτατη αξιολόγηση από τους θεσμούς συνιστούν μεγάλη επιτυχία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Προσδοκίες για λύση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το Eurogroup «ξεκλείδωσε» την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών σήμερα στην Αθήνα. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, ενώ παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών αποδέχθηκαν να ξεκινήσει και η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιστρέφουν οι θεσμοί»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε τέσσερα καυτά μέτωπα θα δοκιμαστούν οι σχέσεις κυβέρνησης-δανειστών κατά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, μετά την επιστροφή σήμερα των επικεφαλής των θεσμών, που δρομολογήθηκε στο χθεσινό Eurogroup». Share this:

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Όταν ο φακός δημιουργεί τέχνη... 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Φέρτης: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό 

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί...

Έλον Μασκ: «Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας» – Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Χ

– Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση...

Σαν σήμερα 16 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή...

Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας βρίσκονται στο νυχτερινό κέντρο «Πρεμιέρα», από όπου προκλήθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε όλο τον Βόλο. Η αστυνομία...

Καιρός: Αίθριος με πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αγάπιος, Αγάπη, Βασίλισσα, Γαληνός, Γαλήνη, Ειρήνη, Λεωνίδας, Λεωνιδία, Νίκη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...

Ο Τύπος του Σαββάτου 13/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 13-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις στην Υγεία για κάποιους που χρειάζονται...

Ο Τύπος της Παρασκευής 12/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Επίδειξη πλούτου απο Κασσελάκη και όνειρα τρελά!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...