Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 13/10

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Λύση για κάρτες και καταναλωτικά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: Θα δοθεί (;) η δυνατότητα σε όσους χρωστούν να εξοφλήσουν μετρητοίς και με «κούρεμα» που θα αγγίζει το 80%. Εξίσωση με τρεις αγνώστους οι «διευκολύνσεις» για τα «κόκκινα» δάνεια. Ξανασκέφτονται στο Μαξίμου τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικία για οφειλές στην Εφορία»

ΕΘΝΟΣ: «Διπλή ασπίδα για την πρώτη κατοικία»
Η εφημερίδα σημειώνει: «Νόμος Κατσέλη» για ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και ελεύθερων επαγγελματιών σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους. Εξωδικαστικός μηχανισμός για ρυθμίσεις-εξπρές επιχειρηματικών χρεών σε Δημόσιο, Τράπεζες, προμηθευτές και εργαζομένους»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Επιστρέψτε τη σύνταξη που πήρατε»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «Χιλιάδες δικαιούχοι θα κληθούν να δώσουν πίσω χρήματα, επειδή η τελική τους σύνταξη θα είναι μικρότερη από την προσωρινή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ΟΑΕΕ, ενώ απώλειες θα έχουν και οι νέοι συνταξιούχοι σε ΙΚΑ και Δημόσιο. Έως 272€ μηνιαίως θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά»

ΕΣΤΙΑ: «Η εκποίησις των ακινήτων»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: Το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Συμφώνως προς τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες της Ευρώπης ξεπερνούν το 900 δισ. ευρώ»

Η ΑΥΓΗ: «Ασπίδα προστασίας στην πρώτη κατοικία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : Σε διεύρυνση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ένταντι του κινδύνου πλειστηριασμού, μετά τις τράπεζες και για χρέη προς το δημόσιο (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία) προχωρεί η κυβέρνηση με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών ακυρώνοντας εν τη γενέσει της τη μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης περί ξεσπιτώματος της λαϊκής οικογένειας»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πλειστηριασμοί: μύθοι και αλήθειες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «Οι διαμαρτυρίες έφεραν αποτέλεσμα: νομοθετική ρύθμιση σχετικής προστασίας των οφειλετών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία από την κυβέρνηση. Έρχεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες».

KONTRA NEWS : «»Σχέδιο Β» για επιστροφή στη δραχμή είχαν έτοιμο οι Αμερικάνοι»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Η Αμερικάνικη κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τη σπουδαία γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και τις συνέπειες μιας τυχόν αποσταθεροποίησης στο μακαλό υπογάστριο της Μεσογείου, είχε προετοιμάσει «Σχέδιο Β», προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα μας σε συντενταγμένη επιστροφή στη δραχμή και έξοδο από την Ευρωζώνη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: » Ταραχή λόγω πλειστηριασμών»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «Υπό τον φόβο των κλιμακούμενων κοινωνικών αντιδράσεων, κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν χθες την προώθηση ρύθμισης με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και ΝΑΤΟικές «ίσες αποστάσεις»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.»

ΤΑ ΝΕΑ: » Τρόμαξε η Θέμις»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Ομοβροντία αντιδράσεων από τις δικαστικές ενώσεις για το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου υποχρεωτικής συνταξιοδότησης των δικαστών. Με ομόθυμη στάση πέντε δικαστικές ενώσεις απέκρουσαν ως απαράδεκτο το ενδεχόμενο αλλαγής του συνταγματικώς οριζόμενου ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: : «Η πιο ωραία ώρα είναι τώρα»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: » Με το σκληρό «μήνυμα» που εξέπεμψε τις προηγούμενες μέρες με την αδικαιολόγητη κατάτμηση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προϊδεάζει για το ενδεχόμενο να παρατείνει… όσο του κάνει κέφι την δεύτερη αξιολόγηση και σε κάθε περίπτωση να μη δεχθεί την παραμικρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος μέχρις τις γερμανικές εκλογές»

VOICE: «Του δίνει το δαχτυλίδι για τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: » Μετά από κυοφορία πολλών μηνών οι αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια των τραπεζών φαίνεται να εισέρχονται στην τελική τους φάση. Τις επόμενες ημέρες – αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξουν εκπλήξεις στο παρά πέντε- πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων προέδρων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σανίδα σωτηρίας»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: » Την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς το νομοσχέδιο για τη σύσταση του εξωδικαστικού μηχανισμού μέσω του οποίου επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, πιστωτές, εργαζομένους και Δημόσιο»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σωσίβιο μόνο σε βιώσιμες εταιρείες»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Μόνο όσες επιχειρήσεις κρίνονται βιώσιμες θα αναδιαρθρώσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους έναντι του συνόλου των πιστωτών με το σχέδιο εξωδικαστικού συμβιβασμού που προωθεί το ΥΠΟΙΚ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...