Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 30 Ιουνίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σόϊμπλε uber alles»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «απαιτεί να εγκρίνονται από το Βερολίνο τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών, καταργεί την Κομισιόν. Ζητάει γκαουλάιτερ σε κάθε υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιό του για ολοκληρωτική κατοχή στη γηραιά ήπειρο».

ΕΘΝΟΣ: «Οι 6 εγκύκλιοι για συντάξεις-εφάπαξ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ποιοι υπάγονται στο παλαιό και ποιοι στο νέο καθεστώς συνταξιοδότησης. «Κλειδί» η 12η Μαΐου και ο χρόνος διακοπής επαγγέλματος για
χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Το νέο καθεστώς για την προσωρινή σύνταξη και τι θα ισχύσει για όσους έχουν οφειλές στα Ταμεία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τρώνε» μια επικουρική»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «όλοι οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν 11 αντί 12
επικουρικές συντάξεις έως το τέλος του χρόνου. Ο νόμος Κατρούγκαλου, μετά από εισήγηση του ΕΤΕΑ, προβλέπει τη… χρονοκαθυστέρηση από 3 έως 6 ημέρες στις πληρωμές».

ΕΣΤΙΑ: «Οικονομία χωρίς ραχοκοκκαλιά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την τελευταία εξαετία, από τη στιγμή που ουσιαστικά χρεωκόπησε και εισήλθε σε καθεστώς διεθνούς επιτηρήσεως, η Ελλάς αναζητεί νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα την βγάλει από την κρίση και θα οδηγήσει την οικονομία στην ανάκαμψη».

Η ΑΥΓΗ: «Τώρα η ευκαιρία της απλής αναλογικής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «εφικτή η συγκέντρωση 200 ψήφων για την εφαρμογή της από τις επόμενες εκλογές. Ναι από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Κρίσιμη η στάση του ΚΚΕ στην «επί της αρχής» ψηφοφορία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι γύπες πετούν χαμηλά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διπλό «χτύπημα» δέχεται το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) ήρε στο παρά πέντε την εμπιστοσύνη του στον Χρ. Παπαδόπουλο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς ενώ είχε δοθεί το «πράσινο φως» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Φιάσκο με την Cosco για τον ΟΛΠ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «οι κυβερνητικές παλινωδίες απειλούν να τινάξουν στον αέρα την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και ταυτόχρονα επιδεινώνουν την εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού. Οι Κινέζοι απειλούν με ακύρωση της εξαγοράς επειδή η κυβέρνηση άλλαξες όρους της συμφωνίας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κάλεσμα μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η
κυβέρνηση»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «κυβέρνηση-ΣΕΒ- ΕΕ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας! Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή! Να προετοιμαστούμε για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κόπηκαν οι συντάξεις που «δεν κόβονται»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «από χθες δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι διαπιστώνουν τη σκληρή πραγματικότητα των μεγάλων περικοπών που υπέστησαν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης σε όλους τους τόνους, ακόμη και πριν από μερικές εβδομάδες».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Η Ευρώπη στα τέσσερα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά το φρένο στην ενοποίηση, ή θα βρεθούν συμβιβασμοί ή θα πάμε σε πολυδιάσπαση. Σκληρό μήνυμα Ομπάμα υπέρ των εθνικών ταυτοτήτων και αλλαγών στην οικονομική πολιτική».

KONTRA NEWS: «Τα κοράκια θέλουν να φάνε όλες τις τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αν δεν ξυπνήσουν αμέσως κυβέρνηση, κόμματα, επιχειρηματίες και λαός, οι ξένοι τοκογλύφοι και οι γύπες μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν αρπάξει όλες τις ελληνικές τράπεζες και μαζί με αυτές το σύνολο των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των εφιαλτικών μνημονίων που διέλυσαν την οικονομία και την κοινωνία».

VOICE: «Κλεπτοκρατία- Ο Αλέξης σπάει το απόστημα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Φραγκιαδάκης δικαιώνει την «F&M Voice». Αυτοί έριξαν στα βράχια τον Μαρινόπουλο. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «κανονιού». Υπερδανεισμός, αστοχίες και κακοδιαχείριση έφεραν τον Μαρινόπουλο στο χείλος του γκρεμού».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Δούρειος ίππος» στις τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο SSM μπλόκαρε την τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς. Φόβοι για επιλογές προσώπων με στόχο τον έλεγχο της οικονομίας μέσω των τραπεζών. Ύποπτος ο ρόλος των funds. Με μειοψηφικά πακέτα επιδιώκουν άλωση των διοικήσεων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μαρινόπουλος: Στο 99 άλλες τρεις εταιρείες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση Μαρινόπουλου, καθώς με νέες αιτήσεις που υπέβαλε χθες η διοίκηση του ομίλου στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζητεί να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχουν τον θεό τους! Απέσπασαν υπάλληλο για να ασχολείται την αφρικανική σκόνη!

Καμπανάκι πνευμονολόγων για την αφρικανική σκόνη

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...