Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 21/9

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ψάχνουν δάνεια, καταθέσεις για αγοραπωλησίες σπιτιών».

Η εφημερίδα γράφει ότι«φωτιές» ετοιμάζονται να ανάψουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, ερευνώντας αν στα συμβόλαια της δεκαετίας 2002-2012 αναγράφηκαν τα πραγματικά τιμήματα και αν καταβλήθηκε ο πραγματικά αναλογών φόρος μεταβίβασης».

ΕΘΝΟΣ: «Μεγάλο μπλόκο της εφορίας μέσω φορολογικής ενημερότητας».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε αυτόματη παρακράτηση των οφειλών προχωράει η Εφορία μέσω του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας ακόμα και για όσους έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Καίνε οι ευθύνες για το …Καλογρίτσας TV. Η βόμβα Κουρουμπλή, ο υπερδανεισμένος καναλάρχης και τα φορο-πρόστιμα».

Η εφημερίδα γράφει ότι «στον…πολιτικό τυφώνα των δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την υπόθεση του επιχειρηματία Καλογρίτσα, η οποία έρχεται για να καταπιεί σαν μαύρη τρύπα τους όποιους ισχυρισμούς για το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Κουμουνδούρου, ταλανίζονται το Μέγαρο Μαξίμου και η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

ΕΣΤΙΑ: «Ζητούνται προσόντα πρωθυπουργού. Το ελλειμματικό βιογραφικό του κ. Τσίπρα».

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ανέλαβε εκ νέου την θέση του πρωθυπουργού, ως αρχηγός του πρώτου κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας» και η εφημερίδα προσθέτει παρακάτω «βεβαίως, ακόμη και ένα εξαιρετικό βιογραφικό δεν αρκεί από μόνο του για να «χρίσει» κάποιον κατάλληλο ως πρωθυπουργό. Αλλά ένα ελλειμματικό δύσκολα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη θητεία».

Η ΑΥΓΗ: «Στήριξη Μπάιντεν για ρύθμιση χρέους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τη σταθερή βούληση των ΗΠΑ για μια λύση στο πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους, που θα το καθιστά βιώσιμο και μακροπρόθεσμα εξέφρασε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα κατά τη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η διαπλοκή αντεπιτίθεται».

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι τηλεοπτικές άδειες και οι υπόγειες σχέσεις πολιτικών, καναλαρχών και τραπεζών πυροδότησαν τη νέα σφοδρή πολιτική σύγκρουση. Αιχμές, ο ρόλος Στουρνάρα , τα δάνεια της Attika Bank και οι επίδοξοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για «νέα τζάκια» και το Μαξίμου καταλογίζει στη Ν.Δ. ότι φοράει την περούκα της διαπλοκής».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ιερός πόλεμος» Ιερωνύμου-Φίλη.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ισχυρό ρήμα στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με την κυβέρνηση προκλήθηκε μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών, προσδίδοντάς του χαρακτήρα Θρησκειολογίας. «Απαράδεκτα και επικίνδυνα» χαρακτήρισε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος τα νέα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών για δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποσυρθούν άμεσα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέο αντιλαϊκό πακέτο στη Βουλή …και στον ορίζοντα τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το βράδυ το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο-«εφαρμοστικός νόμος», που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης» του μνημονίου, ενδεχομένως μάλιστα σε συνδυασμό και με άλλες αντιλαϊκές παρεμβάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ: Φάντασμα της Τράπεζας Κρήτης».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν οι εξελίξεις που εμπλέκουν την κυβέρνηση σε ένα ιδιότυπο τρίγωνο με την Τράπεζα Αττικής και έναν φιλόδοξο καναλάρχη. Οι καθημερινές αποκαλύψεις για την προκλητική χρηματοδότηση, τις εκκρεμότητες με την Εφορία και τα βοσκοτόπια προκαλούν ήδη ένταση και μεταξύ κυβερνητών στελεχών. Υπουργοί διαφοροποιούνται και αφήνουν δηλητηριώδη υπονοούμενα, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος επέβαλε πλήρως τους όρους της στην Τράπεζα Αττικής. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση βάλλει ομαδόν κατά της κυβέρνησης και το σκηνικό ομοιάζει με εκείνο που είχε δημιουργήσει η Τράπεζα Κρήτης του Γιώργου Κοσκωτά».

Kontranews: «60 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια φόρτωσαν στις τράπεζες οι βαρόνοι της διαπλοκής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μετά από μια λυσσαλέα και άθλια επίθεση κατά της κυβέρνησης, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις τράπεζες απαίτησαν και τελικά το κατάφεραν να παραδοθεί ολόκληρο το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ποινολόγιο-φωτιά. Φυλάκιση από 2 έως 20 χρόνια για φοροδιαφυγή».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με ποινές φυλάκισης που ξεκινούν από τα 2 χρόνια και φθάνουν μέχρι και τα 10 ή ακόμη και τα 20 χρόνια κάθειρξη βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι διαπράττουν εγκλήματα φοροδιαφυγής και εφόσον οι αποκρυβέντες φόροι ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, αν είναι άμεσοι ή τις 50.000 ευρώ αν είναι έμμεσοι».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Βαριές «καμπάνες» για τη φοροδιαφυγή».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «βαριές ποινές φυλάκισης άνω των 2 ετών, που μπορεί να φτάσουν και τα 10 χρόνια, αλλά και πρόστιμα-φωτιά θα αντιμετωπίζουν στο εξής οι επιτήδειοι που θα συλληφθούν να διαπράττουν εγκλήματα φοροδιαφυγής».
ΝewsroomΑθήνα 9.84

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...