Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 13/12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΔΩΡΟ και στις προσωρινές συντάξεις».

Η εφημερίδα γράφει ότι «την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που η κυβέρνηση ονομάζει «13η σύνταξη», δικαιούνται τελικά και όσοι λαμβάνουν προσωρινή, όπως επίσης και οι ανασφάλιστοι που εισπράττουν την ειδική-κατώτατη – σύνταξη του ΟΓΑ».

ΕΘΝΟΣ: «Αφορολόγητο και εκπτώσεις φόρου μόνο με κάρτα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αφορολόγητο όριο και εκπτώσεις φόρου μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, καθώς και κατάργηση των μετρητών για συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ από την 1-1-2017 προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Παράλληλα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος που ξεπερνά το 60% για όσους αποκαλύψουν οικειοθελώς αδήλωτα εισοδήματα, με κίνητρο την άρση των ποινικών διώξεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιους συμφέρει και ποιους όχι να έχουν «μπλοκάκι».

Η εφημερίδα γράφει ότι «παγίδα υπέρμετρης αύξησης των ασφαλιστικών κρατήσεων από 90% ως και 165% κρύβουν οι εισφορές στα μπλοκάκια από 1ης /1/2017 για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

ΕΣΤΙΑ: «Οι συγχωνεύσεις που δεν έγιναν ποτέ».

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων ότι «πόσους φορείς έχει το Δημόσιο, πόσοι έχουν συγχωνευθεί και πόσοι έχουν καταργηθεί; Η απάντησις είναι απλή: Ουδείς γνωρίζει! η απογραφή των κρατικών φορέων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ οι συγχωνεύσεις, όπως απεδείχθη , έγιναν πολλές φορές για τα μάτια των εκπροσώπων της τρόικας….»

Η ΑΥΓΗ: «Καμία ανοχή στους νεοναζί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το πραγματικό φασιστικό της πρόσωπο έδειξε ακόμη μια φορά η Χρυσή Αυγή με την εισβολή και τη διακοπή εκδήλωσης για τις μειονότητες στην ΕΣΗΕΑ από ομάδα υποστηρικτών της με επικεφαλής τέσσερις βουλευτές, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι η μόνη απάντηση στους νεοναζί είναι η πολιτική τους απομόνωση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Έρχονται με μέτρα στις βαλίτσες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέα μέτρα για το 2018-2020 κομίζουν στην Αθήνα οι δανειστές, μεταξύ των οποίων η μείωση του αφορολόγητου στις 5.000-5.500 ευρώ, νέες περικοπές στις συντάξεις και αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ στο 14% από 13%. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ , απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για «έντιμο συμβιβασμό» και ανάγκη να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Έξαρση της βίας στην Αθήνα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι » κύμα βίας, με ένοπλες ληστείες, ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πρωτεύουσα. Χθες το πρωί, δύο κρανοφόροι λήστεψαν με πυροβολισμούς ανταλλακτήριο συναλλάγματος στη Σωκράτους στην Ομόνοια».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πίσω στην Αθήνα η τρόικα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ακόμη ένας κύκλος δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα αρχίζει από σήμερα στην Αθήνα χωρίς να υπάρχει ορατότητα για επίτευξη συμφωνίας, καθώς οι δανειστές επιμένουν με απαιτήσεις που δεν αντέχει η κυβέρνηση, ενώ οι μεταξύ τους διαφορές επιτείνουν το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να εξασφαλίσει μια κάποια στήριξη από το Βερολίνο που παίζει όπως πάντα καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιτύχει».

Kontranews: «Γιγαντιαίο σκάνδαλο από το πολυεθνικό φαρμακευτικό μεγαθήριο Novartis. Λάδωνε χιλιάδες γιατρούς και διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι μίζες έπεφταν βροχή, με αποδέκτες χιλιάδες γιατρούς, μικρούς και μεγάλους, διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και άλλους κρατικούς αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα υγείας. Το μεγαθήριο που λέγεται NOVARTIS είχε στήσει ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό της Siemens, για να προωθεί τις πωλήσεις των φαρμάκων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, δηλαδή γιατρών, διοικήσεων νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών μανδαρίνων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τέλος τα μετρητά».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αλλάζουν όλα στις συναλλαγές μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Όλες οι αγορές πάνω από 500 ευρώ θα πρέπει να γίνονται με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα, καθώς δεν θα επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά. Δίνονται φορολογικά κίνητρα στους καταναλωτές για να χρησιμοποιούν κάρτες, ενώ καθιερώνεται λοταρία για να συλλέγουν αποδείξεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φωτιά στη διαπραγμάτευση. Δύσκολος ο συμβιβασμός μεταξύ Ταμείου, Ευρωπαίων και Ελλάδας».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «στην ελληνική κυβέρνηση ρίχνουν ξεκάθαρα τις ευθύνες για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που συμφώνησε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, ο Μορίς Όμπστφελντ και ο γνωστός Πολ Τόμσεν, με κοινό τους άρθρο στο blog του Ταμείου, βάζοντας «φωτιά» στη διαπραγμάτευση που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...