Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 24/1

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η ΩΡΑ του εισαγγελέα για τα δάνεια κομμάτων και MEDIA».
Η εφημερίδα γράφει ότι «η ώρα των εισαγγελέων για τα δάνεια κομμάτων και media έφτασε. Η πλειοψηφία των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής στέλνει πακέτο το πόρισμά της στη Δικαιοσύνη, που θα κληθεί να ερευνήσει (μόλις ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής ) τις ποινικές ευθύνες τραπεζιτών, πολιτικών στελεχών και μεγαλοεκδοτών για το πάρτι που γινόταν με τα δάνεια».

ΕΘΝΟΣ: «Οι 228 ειδικότητες και η κατανομή θέσεων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ξεκινά σήμερα η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Το «Έθνος-Εργασία» δημοσιεύει ολόκληρες τις λίστες των ειδικοτήτων και της κατανομής των θέσεων στους 235 δήμους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μπαράζ προσλήψεων με οσμή…κάλπης».

Η εφημερίδα γράφει ότι «αιτήσεις για 24.251 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε όλους τους δήμους της χώρας μπορούν να υποβάλουν από σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, διεκδικώντας ανάλογα με τη μοριοδότηση που θα πάρουν θέσεις απασχόλησης για 8 μήνες με αμοιβή 495,25 ευρώ καθαρά το μήνα, αν είναι άνω των 25 ετών, και 431,75 ευρώ καθαρά το μήνα , αν είναι έως 25 ετών».

ΕΣΤΙΑ: «Ο «ακροδεξιός » Μπιλ Κλίντον» Η παγίδα της «πολιτικής ορθότητος» στο μεταναστευτικό».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ας αναλογισθεί ο Δυτικός πολιτικός κόσμος ότι το πλειοψηφικό ρεύμα που σχηματίζουν πολιτικοί όπως ο Τράμπ, η Λέ Πέν και ο Βίλντερς αποτελεί εν μέρει και μία απάντηση στην επιβληθείσα «πολιτική ορθότητα»».

Η ΑΥΓΗ: «Δεύτερη αξιολόγηση πριν από τις κάλπες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ως κοινός στόχος Ελλάδας και δανειστών, ενδεχομένως και του ΔΝΤ μετά τη «σύγκλιση» Σόιμπλε-Λαγκάρντ στο Νταβός, εμφανίζεται το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και ουσιαστικά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου (20/2), με αφετηρία το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Βουλή καλεί εισαγγελέα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «χρειάστηκαν εννέα μήνες, 30 καταθέσεις και υλικό που καταλαμβάνει 100.000 σελίδες για να εκδοθεί τελικά ένα πόρισμα 965 σελίδων από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης. Οι οριστικές αποφάσεις της Βουλής θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Θρίλερ έως τις 20 Φεβρουαρίου».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « έως τις 20 Φεβρουαρίου που θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup, παρατείνεται η αγωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς στη μεθαυριανή συνεδρίαση είναι σαφές ότι το καλύτερου που μπορεί να προσδοκά η ελληνική πλευρά είναι μια απόφαση για την επιτροπή της τρόικας στην Αθήνα και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κλιμακώνουν τα αντιλαϊκά παζάρια εκβιάζοντας το λαό».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σκηνικό εκφοβισμού και εκβιασμού του λαού στήνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση», προμηνύοντας νέο γύρο αντιλαϊκών περικοπών και μέτρων, πριν και μετά την ολοκλήρωση του «προγράμματος» το 2018».

ΤΑ ΝΕΑ: «Εμφύλιος κορυφής στη Δικαιοσύνη».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρωτοφανής σύγκρουση στον χώρο της Δικαιοσύνης. Οι Ενώσεις Δικαστών στρέφονται ανοικτά κατά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας. Σε απάντηση των αιτιάσεων η Βασιλική Θάνου θεωρεί δικαίωμά της τη σύγκληση της Ολομέλειας για το θέμα και χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη τη στάση των Ενώσεων».

Kontranews: «Μειώνουν 65 δις το χρέος μας. Αλέξη, είναι λίγα ζήτα τους να το μειώσουν και άλλο για να μην τους φύγουμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο φόβος του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ και η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα που έδωσε τα λεφτά στους συνταξιούχους χωρίς να υπολογίσει τις απειλές Σόιμπλε υποχρέωσαν τους Γερμανούς σε άτακτη υποχώρηση στο μείζον ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τοπίο στην ομίχλη. Παρατείνεται η αγωνία για την αξιολόγηση».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης, με την ελληνική πλευρά να έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει μια επί της αρχής συμφωνίας και να ζητάει από τους Θεσμούς πολιτική λύση, βάζοντας για ακόμη μια φορά στο τραπέζι το χαρτί της «πολιτικής διαπραγμάτευσης»».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πιέσεις και από την Κομισιόν».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι δανειστές αυξάνουν την πίεση προς την Ελλάδα να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση ,ενώ πλέον πιεστική ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων γίνεται και η μέχρι τώρα διαλλακτική Κομισιόν».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 17-3-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 17/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 17-3-2024 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ανοίγουν σπίτια για ενοικίαση στην αγορά ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Επικίνδυνη στροφή, ακροδεξιά Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το σύνδρομο του...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 16-3-2024

Ο Τύπος του Σαββάτου 16/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 16-3-2024 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τίτλοι τέλους στις καταλήψεις ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Επικίνδυνες αποστολές... Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...

Βασίλης Καρράς: Αυτό είναι το μνήμα του τραγουδιστή – ”Τσακίζει” κόκκαλα η επιγραφή στον...

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα, που ο Βασίλης Καρράς άφησε την τελευταία του πνοή με την αξεπέραστη λαϊκή φωνή του να...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-3-2023

Ο Τύπος της Παρασκευής 15/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-3-2023 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ξεπαγώνει» ο νόμος για τις πορείες ΤΑ ΝΕΑ: Σπάει το άβατο των θυρίδων Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «ΘΟΛΩΝΟΥΝ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-3-2024

Ο Τύπος της Πέμπτης 14/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-3-2024 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αιγυπτιακός πονοκέφαλος σε Αθήνα, Ε.Ε. ΤΑ ΝΕΑ: Τι συνέβη στα στενά του Αντεν Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΑΚΟΜΑ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-3-2023

Ο Τύπος της Τετάρτης 13/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 13-3-2023 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Το σχέδιο για να μη γίνει έρημος η Θεσσαλία» ΤΑ ΝΕΑ: Ο τιμοκατάλογος των χειρουργείων Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-3-2023

Ο Τύπος της Τρίτης 12/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-3-2023 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι ροές πιέζουν τη νότια Κρήτη ΤΑ ΝΕΑ: Κυβερνητικό παζάρι για το «δώρο» Πάσχα Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Δευτέρας 19/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τα πρωτόκολλα των Πυραμίδων" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΑΡΠΑΖΟΥΝ δημόσιο πλούτο...

Ο Τύπος της Κυριακής 17/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 17-3-2024 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ανοίγουν σπίτια για ενοικίαση στην αγορά ΤΟ...

Ο Τύπος του Σαββάτου 16/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 16-3-2024 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τίτλοι τέλους στις καταλήψεις ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ:...

Ο Τύπος της Παρασκευής 15/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-3-2023 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ξεπαγώνει» ο νόμος για τις πορείες ΤΑ...