Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 29/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΟΛΑ για το τίποτα. Τι απέγιναν οι κόκκινες γραμμές;».

Η εφημερίδα γράφει ότι «την επιβολή των νέων επαχθών και άδικων δημοσιονομικών μέτρων, όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών για μισθωτούς, συνταξιούχους και ναυτικούς, αλλά και το ψαλίδισμα του επιδόματος θέρμανσης, του φοιτητικού επιδόματος και των οικογενειακών επιδομάτων φαίνεται ότι αποδέχεται η κυβέρνηση».

ΕΘΝΟΣ: «Αύξηση στα μηνιαία όρια αναλήψεων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, με αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων και ισχυρά κίνητρα για το «φρέσκο χρήμα» στις τράπεζες, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο. Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκονται το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών και η αναπροσαρμογή του ποσού για εμβάσματα στο εξωτερικό και εισαγωγές από επιχειρήσεις. Τα νέα μετά θα υλοποιηθούν μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρόσθετα μέτρα ομολόγησε ο Τσακαλώτος».

Η εφημερίδα γράφει ότι «ξέσπασμα Τσακαλώτου κατά Ε.Ε. , ΔΝΤ και Γερμανίας με έμμεσες παραδοχές ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει χωρίς επώδυνες υποχωρήσεις και ότι η διαδικασία εισόδου του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να φέρει και νέα μέτρα για τη διετία 2019-2020».

ΕΣΤΙΑ: «Επιτυχία …η επιστροφή στο 2014».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ούτε η ύφεσις, ούτε οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, ούτε μια σειρά ακόμη από τις αρνητικές επιπτώσεις του πρώτου εξαμήνου της περασμένης χρονιάς έχουν αρθεί ακόμη. Η Κυβέρνησις αυτή την στιγμή μάχεται ώστε -όπως όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες διεθνώς παραδέχονται – η χώρα να επιστρέψει στις συνθήκες που επικρατούσαν το φθινόπωρο του 2014!».

Η ΑΥΓΗ: «Ήρθε η ώρα για το χρέος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «να ανταποκριθούν οι εταίροι της Ελλάδας στις υποχρεώσεις τους, όπως ακριβώς ανταποκρίνεται και η ελληνική κυβέρνηση, τους καλεί ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Σημαντικό να μη χαθεί το μομέντουμ για το ελληνικό χρέος, τονίζει από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Η Αθήνα δεν δέχεται λύση στα εργασιακά χωρίς επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, διαμηνύει η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το θεώρημα του Ευκλείδη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «φοροελαφρύνσεις 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εφόσον μειωθούν στο 2,5% από 3,5% οι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Αυτή είναι η νέα πρόταση του υπουργού Οικονομικών που απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ανταγωνιστικότητα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Συμφωνία ΔΝΤ-Σόιμπλε φοβάται η Αθήνα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μία συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου, με την Αθήνα να καλείται να λάβει πρόσθετα μέτρα, είναι ο εφιάλτης της κυβέρνησης. «Αυτό που δεν μπορεί να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι να είναι στην πλάτη της Ελλάδας ο συμβιβασμός ΔΝΤ και ευρωπαϊκών χωρών», είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναγνωρίζοντας ότι ασκούνται πιέσεις , εκτός των άλλων, να προσδιοριστούν από τώρα μέτρα για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019-2020».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά. Τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα, που ταλαιπωρούν το λαό μας και αναμένεται να οξυνθούν το επόμενο διάστημα, δεν πρέπει να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή μας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Δραματική ομολογία».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι διαρκώς αυξανόμενες πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα με ορίζοντα τη διετία πέραν του 2018 έχουν δημιουργήσει κατάσταση ασφυξίας στην κυβέρνηση, η οποία ομολογεί πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις κινούνται σε οριακό σημείο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε το αναλυτικό ρεπορτάζ που δημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» επιτρέποντας πολλαπλές ερμηνείες για τη συνέχεια τόσο στο πεδίο των διαπραγματεύσεων όσο και των πολιτικών εξελίξεων».

Kontranews: «Βόμβα από τον πρόεδρο του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου. Επίορκοι δικαστές νομιμοποίησαν το PSI και τα μνημόνια με αντάλλαγμα προαγωγές και τοποθετήσεις σε θέσεις -κλειδιά!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τις βρόμικες συναλλαγές επίορκων δικαστών, με τις μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου, αποκάλυψε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επιστρέφει ο φόβος. Κρίσιμες ώρες για αξιολόγηση και χρέος».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «εξαήμερο-«φωτιά» για την ελληνική οικονομία μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Π. Μοσκοβισί και Μπ. Κερέ που βρέθηκαν στην Αθήνα, τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και στήριξη της Ελλάδας, εφόσον τηρεί τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις. Ο Ευρωπαίος επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για συνολική συμφωνία για χρέος και πλεονάσματα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Συμβιβαστική πρόταση».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τη μέση οδό προκρίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που προκαλεί η εμμονή των Ευρωπαίων εταίρων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ από το 2019 και μετά».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 19/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τις γνωστές...

Ο Τύπος της Πέμπτης 18/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Αντιπυραυλικός θόλος" στα σχέδια του Δένδια!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...