Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

ΟΧΙ στην αποφυλάκιση του Άκη, λέει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Ομοφώνως απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την αίτηση αποφυλάκισης (αναστολής εκτέλεσης της ποινής) του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός βρίσκεται στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες…Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκιση μου είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί… Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει “ως εδώ”.

Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο…Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!” ανέφερε ο πρώην υπουργός στο Δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Νωρίτερα, την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

“Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής” τόνισε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. Με την πρόταση της συντάχθηκε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε : “Ο Τσοχατζοπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του…” τόνισε ο συνήγορος.

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ´οίκον περιορισμό.

“Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή” διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλίβει επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Οκτωβρίου το “ΟΧΙ” των Ελλήνων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1940.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το...

Το αμερικανικό «όχι» για Λήμνο, Σκύρο, Κάρπαθο έφερε στα μέτρα της Άγκυρας την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Οι ΗΠΑ τροποποίησαν τις προβλέψεις της MDCA του 1990 και του 1996, χωρίς αποτελεσματική...

Διατροφή: 10 μεγάλα «όχι»

Δείτε τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέχετε στην διατροφή σας. 1) Μην τρώτε μεγάλα...

«‘Οχι» του Netflix στην Ελλάδα…

Δεν προβλέπεται παραγωγή του Netflix στην Ελλάδα εντός του επόμενου έτους. Παρά τις προσπάθειες...