Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-1

Με το ένα πόδι εκτός Κυπέλλου από τη φάση των ομίλων ο Παναθηναϊκός. Με σφραγίδα Στραματσόνι και Αλαφούζου βρήκε… τρόπο να χάσει από τον ΟΦΗ (2-1) αν και προηγήθηκε και πλέον η σεζόν οδεύει στο τέλος της για τους πράσινους από Νοέμβρη μήνα!

Ο ΟΦΗ ασέλγησε στο πτώμα του Παναθηναϊκού στην πισίνα του Γεντί Κουλέ με την αποψινή του νίκη με ανατροπή στο Ηράκλειο (2-1) και έφερε το «τριφύλλι» με το ενάμιση πόδι εκτός της συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδος!
Η κατρακύλα του Παναθηναϊκού δεν έχει σταματημό σε ένα ματς στο οποίο οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν τα «δώρα» της άμυνας του «τριφυλλιού» και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να δημιουργήσει τρεις καλές ευκαιρίες. Δύο εκ των οποίων με τον Μπεργκ να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι στο 2’ ύστερα από κάθετη πάσα του Κουλιμπαλί και στο 4’ μετά από σέντρα του Ζέκα που έβγαλε τον Σουηδό άσο τετ α τετ με τον Δάφκο που απέκρουσε σωτήρια.

Μετά το αρχικό δεκάλεπτο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς ήταν αδύνατο με δεδομένες τις τραγικές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα, τα καπνογόνα να περιορίζουν την ορατότητα και τον αγωνιστικό χώρο να μοιάζει με πισίνα σε πολλά σημεία του.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31’ με την… τρίτη και φαρμακερή ευκαιρία του Μπεργκ που πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Ιμπάρμπο και πλάσαρε ιδανικά τον Δάφκο στην αριστερή του γωνία (0-1).

Ο ΟΦΗ έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή του «τριφυλλιού» στο 44’ μετά από σέντρα του Μιλοσάβλιεφ από αριστερά και κεφαλιά του Βουό που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κοτσόλη. Ενα λεπτό αργότερα ο Βουό έκανε «ποδιά» στον Ιβανόφ μέσα στην περιοχή αλλά ο Ρέις κάλυψε σωστά και ο Χαντί έκανε «βουτιά» στην… πισίνα προκειμένου να ξεγελάσει τον διαιτητή που διέκρινε το θέατρο και του έδειξε σωστά την κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή κόπασε, ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε από τον Παναθηναϊκό στο 60’ με τον Εμποκού να βγάζει σέντρα από αριστερά και τον Λουντ να σουτάρει ψηλά, άουτ.

Στο 69’ ωστόσο ο Κουλιμπαλί έκανε λανθασμένο γύρισμα με το κεφάλι προς τον Κοτσόλη, ο Βουό τσίμπησε τη μπάλα προ του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού που τον ανέτρεψε εντός περιοχής.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χαντί και στο 70’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 79’ ο Εμποκού με ατομική ενέργεια και σουτ ανάγκασε τον Δάφκο σε εντυπωσιακή απόκρουση στη δεξιά του γωνία.

Οι Κρητικοί ωστόσο κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 84’ μετά από βαθιά μπαλιά του Βουό και αδράνεια του Κοτσόλη, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ογκμποε που πέρασε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και σε κενή εστία ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Δάφκος, Μίκιτς, Οστοϊτς, Κομεσίδης, Βαλλιάνος, Νάστος, Αντουκόρ, Μπουρσέλης (66’ Ογκμποε), Χαντί, Μιλοσάβλιεφ (86’ Κιάσσος), Βουό (91’ Ροβίθης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78’ Βιγιαφάνιες), Ρέις (71’ Ρινάλντι), Ζέκα, Ιμπάρμπο (57’ Χουλτ), Λουντ, Εμποκού, Μπεργκ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τη δήθεν κλιματική αλλαγή

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου;

Τι μας περιμένει; Αναλυτικά οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια ΚΡΙΟΣ Η Παρασκευή Κριέ, είναι φορτισμένη με...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024