Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Οι πρόσφυγες απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη – Τι είπε ο Πάπας για προσφυγικό

Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη προχώρησαν πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, εκεί όπου 7.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, είναι απελπιστική καθώς η ροή πραγματοποιείται με το σταγονόμετρο.

Η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή από χθες, στις 8 το βράδυ ενώ προηγουμένως, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.

Απέραντο hot spot η Ελλάδα

απέραντο,hot spot, Ελλάδα,Την ίδια στιγμή, σε ένα απέραντο hot spot μετατρέπεται η χώρα μας, καθώς ξεπερνούν τους 25.000 οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί.
Στον Πειραιά, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς με πούλμαν προσφύγων, που οδηγούνται στα Διαβατά. Ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ξεπερνά τις δύομιση χιλιάδες.

Στην Αθήνα, αυξητικός είναι ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που κατευθύνονται προς την Πλατεία Βικτωρίας όπου βρίσκονται περίπου 500ιοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Γιάννης Μουζάλας

πρόσφυγες, Μουζάλας,“Μέσα στον επόμενο μήνα ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας θα φθάσει στις 50 με 70 χιλιάδες” εκτίμησε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, και τόνισε την ανάγκη αναλογικού καταμερισμού των προσφυγικών ροών σε όλη τη χώρα.

“Μη φιλική έως και εχθρική” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης την μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να συγκαλέσει σύνοδο Βαλκανικών χωρών, όπου συμφωνήθηκε με Σλοβενία, Κροατία, Σερβία και ΦΥΡΟΜ να επιτρέπουν τη διέλευση έως 580 ανθρώπων την ημέρα. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 υπογράμμισε εξάλλου την ανάγκη η Τουρκία να δεχθεί ένα σύστημα επαναεισδοχής μεταναστών και να καταπολεμήσει τα δίκτυο λαθρο-διακινητών.

Η Νέα Δημοκρατία

ΝΝ, πολιτικό συμβούλιο, πολιτικών αρχηγών,Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό ζήτησε σήμερα η ΝΔ, δια στόματος του εκπροσώπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος

Πάπας, προσφυγικό, Ελλάδα,Στην προσφυγική κρίση, με μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. “Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών”, είπε χαρακτηριστικά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πότε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ –  Νέες ώρες εισόδου

Νέες ώρες εισόδου του κοινού στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, προβλέπει εγκύκλιος της Διοίκησης του Φορέα, βάσει απόφασης του...
Φυλακές Αυλώνα: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια σπαθιά και μαχαίρια

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 7χρονης ανιψιάς του, την οποία φέρεται επιπλέον να...
Ξεχάστε ότι ξέρατε για την άδεια μητρότητας - Τι αλλάζει για τις εργαζόμενες

Επίδομα μητρότητας: Ποιες το δικαιούνται

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα μέσω του dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές εργαζόμενες. Τουλάχιστον...

Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις – Ποιοι δρόμοι είναι στο “κόκκινο”

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Σήμερα, Tετάρτη 17 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι του Ιερομάρτυρος Συμεώνος επισκόπου εν Περσία του Αγαπητού πάπα Ρώμη και του Μάρτυρος Αδριανού.

Σαν σήμερα 17 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Παγκόσμιες ημέρεςΠαγκόσμια Ημέρα Αγροτικής ΠάληςΠαγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας Γεγονότα στις 17 Απριλίου 1492 Η Ισπανία...

Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά: Στον Εισαγγελέα ο εργολάβος και άλλοι 8 για την τραγωδία...

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλεξανδρουπολη: Ξήλωσαν τις γραμμές του ΟΣΕ και τις φόρτωσαν στην καροτσα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης...

ΗΣΑΠ: Άνδρας έπεσε στις γραμμές στον Ταύρο – Διακόπηκαν δρομολόγια

Ένας άνδρας έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στον Ταύρο, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί...

Καραμανλής: Αναβαθμίζουμε 14 συρμούς του Ηλεκτρικού και κάνουμε παρεμβάσεις στους σταθμούς

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, υπεγράφη μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και...

Σέρρες: Απειλούν να δεθούν στις γραμμές του τρένου, επειδή δεν φτάνει ασθενοφόρο στο χωριό τους!

Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την απειλή τους να… δεθούν στις γραμμές του τρένου, δηλώνουν κάτοικοι...