Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Οι θέσεις Κυρίτση έχουν προκαλέσει “αλαλούμ” στον ΣΥΡΙΖΑ

Απαξιωτικός και προσβλητικός προς τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρδα ο οποίος αμφισβήτησε κατά πόσο μπορούν να εφαρμοσθούν τα περί ταξικών μέτρων με βάση την ψήφο στο δημοψήφισμα, εμφανίσθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης στο MEGA, υποστηρίζοντας ότι «τόσο κατάλαβε, τόσο είπε».

Αντίθετος στις απόψεις Κυρίτση εμφανίσθηκε στο «Ε» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονος ο οποίος «αδειάζοντας» τον κ. Κυρίτση και θέλοντας ως συνταγματολόγος να αποδείξει ότι δεν ευσταθεί η άποψή του είπε:
«Οι Ελληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές».

Αντίθετη άποψη βέβαια έχει η βουλευτής κυρία Καρακώστα η οποία ταυτίσθηκε απόλυτα με τον κ. Κυρίτση κάνοντας λόγο στον ΣΚΑΙ για μέτρα με ταξικό πρόσημο.

Ο κ. Κυρίτσης στο MEGA εμφανίσθηκε σταθερός στην τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση “ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μένουμε – ευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει”

Επικαλέστηκε και πάλι αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευποροτέρων” και εξήγησε ότι “η πολιτική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύλιση ενός κομματιού του βάρους από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους”.

Ερωτηθείς αν θα ξανάγραφε όσα έγραψε απάντησε ότι θα το έκανε αλλά θα τα επεξηγούσε με την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και ανά θέση στην παραγωγή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν “ναι” αλλά “υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους”. “Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν ‘όχι’, πολλοί φτωχοί άνθρωποι-γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν ‘ναι’ .Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους”, τόνισε.

“Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;”, διερωτήθηκε και ερωτηθείς αν ήταν μια “λάθος γραφή ή κάτι το υπερβολικό” απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι “αν βάλουμε κάτω τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου και του δημοψηφίσματος” θα δούμε ποιες ήταν οι επιλογές.

Ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι το “Μένουμε Ευρώπη” δεν ήταν κομμάτι του δημοψηφίσματος αλλά “μια απελπισμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει φοβισμένους ανθρώπους στην κάλπη της”.

Απαντώντας στα περί διχασμού που του καταλογίζονται είπε: “Στις 25 Ιανουαρίου, μόλις είχε αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης, είχε βγει και είχε πει ότι θέλει να εκπροσωπήσει το 40% του ‘ναι’ που είναι οι άνθρωποι που ξυπνάνε 6 το πρωί, λες κι εμείς στις 6 ξυπνάμε από τα μπουζούκια και κανείς δεν βγήκε να πει τίποτα”.

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι “προσπάθησε να δημιουργήσει θόρυβο” επειδή ήρθε χθες ο Πούτιν κι επειδή έκλεισε η αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του βουλευτή της ΝΔ, κ. Καράογλου, με την οποία ζητεί την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας κάνοντας λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά που προσβάλει τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, ο κ. Κυρίτσης σχολίασε: “O κ. Καράογλου είναι βουλευτής και ζητάει να παραπεμφθώ στην επιτροπή Δεοντολογίας για έκφραση γνώμης. Ωραίος βουλευτής”.

Απαξίωσε τον Μάρδα

Κληθείς, δε, να σχολιάσει δήλωση του Δημήτρη Μάρδα ότι δεν υπάρχει καμιά τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Tόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας τόσο είπε”, ενώ και για άλλα στελέχη που ασκούν κριτική δήλωσε ότι “όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους”.

Ωστόσο τη θέση Κυρίτση επιχειρεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ ως δικαιολογία για τα μέτρα και για να φανατίσει τους οπαδούς του γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να προκαλέσει συσπείρωση της βάσης του και ο ταξικός διχασμός αποτελεί ένα καλό έναυσμα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ! – Κυρίτσης: Σόρι παιδιά, έχει δίκιο ο Πολάκης κι ο Κυμπουρόπουλος άδικο

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη...

ΤΩΡΑ: Nεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο Αλέξης Μάρδας

Νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Μάρδας....

Μάρδας: Σταδιακή άρση των capital controls…

Τεχνική ανάλυση για τη σταδιακή άρση των capital control, πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη Δευτέρα...

Κυρίτσης: Θα συνεχιστεί ο έλεγχος σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους στην Ειδομένη

«Θα συνεχιστεί ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη» ανέφερε σήμερα, Τετάρτη...