Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.2 C
Athens

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0

Το μεγάλο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, έπειτα από τις διαδοχικές ήττες από τη Λάρισα και τον ΑΠΟΕΛ, ήταν να βγάλει την αντίδραση της μεγάλης ομάδας. Να πάρει το ντέρμπι με την ΑΕΚ και να αποδείξει ότι… έχει σφυγμό και την αποφασιστικότητα να ξεπεράσει το κακό του ξεκίνημα στη σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι το πέτυχαν… και με το παραπάνω. Όχι μόνο έφτασαν σε μια ευρεία νίκη με 3-0, αλλά κατάφεραν να είναι το απόλυτο αφεντικό του πρώτου ντέρμπι της φετινής σεζόν, κρατώντας… αιχμάλωτη την Ένωση για περίπου 80′ λεπτά, στα οποία ουσιαστικά ήταν μόνο μια η ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο.

 

Με βασικά όπλα την αποφασιστικότητα, το πάθος που τον έβγαλε νικητή σε όλες σχεδόν τις μονομαχίες, αλλά και το καθαρό μυαλό, ο Ολυμπιακός βρήκε το γρήγορο γκολ που πάντα κάνει πιο απλά τα πράγματα (στο 6′), έχασε ευκαιρίες, σκόραρε ξανά στο χρονικό σημείο που η ΑΕΚ άρχισε να «ψάχνεται» για να βρει έναν τρόπο αντίδρασης και στο τέλος… έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, δίνοντας διαστάσεις στην επικράτησή του.

Γκολ και δοκάρι στο 10λεπτο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με ξεκάθαρη διάθεση να πιέσει και να εκμεταλλευτεί τον… χρόνο προσαρμογής που αναμενόμενα θα χρειαζόταν η ΑΕΚ. Και το κατάφερε σε απόλυτο βαθμό, αφού μόλις στο 6′ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Φορτούνης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Σεμπά από αριστερά, εκείνος έκανε εξαιρετικό γύρισμα παράλληλα με την εστία και ο Ιντέγε από κοντά «εκτέλεσε» για το 1-0.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όταν ο Σεμπά πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι του Ανέστη! Η πρώτη προσπάθεια της ΑΕΚ να απειλήσει ήταν στο 13′, με τον Γκάλο να κάνει μια σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μπακασέτα ήταν πολύ άστοχη.

Έριξε -κάπως- τον ρυθμό…

Η ΑΕΚ κατάφερε στα επόμενα λεπτά να ρίξει κάπως τον ρυθμό που δεν την βόλευε, ενώ προσπάθησε να βγάλει κάποιες φάσεις, όμως συνέχισε να δέχεται πίεση. Στο 22′ ο Ολυμπιακός έγινε και πάλι επικίνδυνος όταν από φάση διαρκείας ο Μποτία έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο 28′ ο Πατίτο βρήκε ωραία τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή από δεξιά, εκείνος έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα, αλλά ο Καπίνο έδιωξε με το πόδι.

Στην εξέλιξη της φάσεις ο Φορτούνης βρήκε τον Φιγκέιρας μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Πορτογάλου πέρασε άουτ. Με σουτ προσπάθησε να απειλήσει και ο Πατίτο στο επόμενο λεπτό, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 34′ ο Μάρτινς δοκίμασε ένα σουτ από απόσταση, με τη μπάλα να περνά δίπλα το τέρμα του Ανέστη. Στο 41′ ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Λέσκοτ πρόλαβε να βάλει την κόντρα, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Χτύπημα Πατίτο, «χτύπημα» Μάρτινς!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους (στην οποία ο Μπέντο αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Μποτία με τον Βιάνα), ο Ολυμπιακός συνέχισε να ασκεί πίεση στην Ένωση. Στο 57′ η ΑΕΚ θα μπορούσε να μείνει με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Πατίτο (που ο Κετσπάγια ετοιμαζόταν να τον αποσύρει από το ματς, όπως και έκανε) χτύπησε εκτός φάσης τον Φιγκέιρας, με τον οποίο είχε ανοίξει… κόντρα από την αρχή του ματς, όμως η συγκεκριμένη κίνηση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Τάσου Σιδηρόπουλου και των βοηθών του.

Λίγο μετά την προσπάθεια του Κετσπάγια να αλλάξει το ματς με την είσοδο του Πέκχαρτ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι ακόμη περισσότερο στα μέτρα τους, καθώς στην πρώτη τους τελική, στο 64′, βρήκαν και το δεύτερο γκολ που έψαχναν. Ο Μάρτινς πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε σαν σταματημένο τον Λαμπρόπουλο, ο Λέσκοτ δεν κατάφερε να τον κόψει σε δεύτερο χρόνο και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ανέστη για το 2-0.

Γκολ και… από σπόντα!

Στο 70′ η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της τελική μετά από πολλή ώρα, με μια απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, που έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» στο επόμενο λεπτό με τον Σεμπά να βγαίνει απέναντι από τον Ανέστη από πλάγια θέση και τον τερματοφύλακα της Ένωσης να τον προλαβαίνει. Στο 73′ ο Πλατέλλας έκανε μια μπαλιά στον Μάνταλο, εκείνος έκανε παράλληλη μπαλιά από αριστερά, αλλά ο Μπακασέτας δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

Κι αν για την ΑΕΚ τα πράγματα ήταν ήδη δύσκολα, έγιναν ακόμη χειρότερα στο 79′, όταν δέχθηκε ένα τρίτο – «απίστευτο» γκολ. Ο Λαμπρόπουλος και ο Φορτούνης διεκδίκησαν τη μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή της Ένωσης, ο Έλληνας αμυντικός έκανε την προβολή, ο άσος του Ολυμπιακού έβαλε την κόντρα και η μπάλα παίρνοντας μια απίστευτη πορεία κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη για το 3-0!

«Ξύπνησε» πολύ αργά…

Στο 84′ ήρθε η πρώτη πραγματική κλασική ευκαιρία της ΑΕΚ στο παιχνίδι, όταν ο Μάνταλος μετά από λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, προσπάθησε να περάσει τη μπάλα από πάνω του, αλλά την έστειλε έξω. Οι Κιτρινόμαυροι είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη και στο 87′, όταν ο Μπακασέτας έκανε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι του Καπίνο.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπακασέτας εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Λέσκοτ πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής του Ολυμπιακού, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 93′ ο Μάνταλος προσπάθησε με σουτ έξω από την περιοχή να απειλήσει, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε εύκολα. Έτσι, το 3-0 ήταν το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Μποτία (46′ Βιάνα), Φιγκέιρας, Μάρτινς (69′ Καμπιάσο), Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης (80′ Τσόρι), Ιντέγε.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (72′ Πλατέλλας), Μάνταλος, Πατίτο ( 59′ Πέκχαρτ), Μπακασέτας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/4/24

Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League, το κρίσιμο...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική του Τop 6 της Basket League με τον...

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα της ΚΑΕ για όσους βρεθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(20.15) για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League. Η «πράσινη» ΚΑΕ έδωσε οδηγίες...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 15/4/24

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τη Basket League ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 12:00 COSMOTE SPORT...

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με 2-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και ξεπέρασε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με...

ΑΕΚ: Ένας αιώνας ζωής για τον σύλλογο – Η πρώτη ομάδα, το πρώτο κύπελλο Ευρώπης και οι τίτλοι

Αθλητικό σωματείο, που ίδρυσαν Κωνσταντινοπολίτες πρόσφυγες στην Αθήνα το 1924. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως,...

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Κράτησε την πρωτιά με γκολ στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0, ισοφάρισε στο 89’ την ΑΕΚ σε...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Απριλίου η ΑΕΚ στέφεται κυπελλούχος Ευρώπης στο μπάσκετ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1968 η ΑΕΚ στέφεται κυπελλούχος Ευρώπης στο μπάσκετ και γίνεται η πρώτη...