Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ολυμπιακός – Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0

Αρκετά επιθετικός μπήκε ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του ματς, με συνεχείς κινήσεις των «ερυθρόλευκων» στον κενό χώρο και παιχνίδι κυρίως από τις πτέρυγες.

Έντονη ήταν και η πίεση «ψηλά» στην άμυνα της Χάποελ, όσο όμως περνούσαν τα λεπτά η επιθετικότητα αυτή των πρωταθλητών Ελλάδας ατονούσε, ενώ εμφανής ήταν και η έλλειψη ρυθμού για την ομάδα του Βίκτορ Σάντσεθ.
Τα γνωστά… θέματα

Στο 3′ πάντως, ένα τραγικό λάθος του Φιγκέιρας σε γύρισμα που προσπάθησε να κάνει προς τα πίσω, έδωσε στον Όγκου την ευκαιρία να μπει στην περιοχή, όμως ο Καπίνο πρόλαβε να βγει και να του κλείσει το οπτικό πεδίο γλιτώνοντας τα χειρότερα για την ομάδα του. Ακολούθησαν άλλα δύο λάθη στα επόμενα λεπτά, ένα από τον Μποτία και μια ασταθής επέμβαση του Καπίνο, ωστόσο ούτε αυτά στοίχισαν.

 

Σε γενικές γραμμές, τα γνωστά ζητήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν εμφανή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και φυσικά το άγχος για το αποτέλεσμα δεν βοηθούσε. Πολλές ήταν επίσης και οι λάθος μεταβιβάσεις, ένα ακόμη στοιχείο που δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό να βρει καλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Άστοχος στο καλό του δεκάλεπτο

Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν μετά από μια καλή επίθεση από δεξιά και ωραία πάσα του Ντουρμάζ, ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή και έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ όμως ο Γκόρες έδιωξε με γροθιές. Δύο λεπτά μετά, οι Πειραιώτες έκαναν και δεύτερη τελική και πάλι με τον Φορτούνη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μετά από καλή σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, όμως και πάλι ο Γκόρες ήταν στη θέση του για να μπλοκάρει. Γενικά το δεκάλεπτο 20-30 ήταν το καλύτερο για τους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν ακόμη δύο καλές φάσεις, ένα σουτ άουτ του Σεμπά στην αντεπίθεση του 24′ και ένα ακόμη από τον ίδιο παίκτη στο 27′ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Κακός στο τελευταίο 20λεπτο και αποδοκιμασίες

Η παραπάνω θα ήταν και η τελευταία καταγεγραμμένη ουσιαστική επίθεση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, αφού ακολούθησε ένα κακό διάστημα στο ματς με πολλές διακοπές και ελάχιστο καθαρό χρόνο παιχνιδιού. Συνολικά κακός και ο Ολυμπιακός σε αυτό το σημείο, με τα λάθη σε όλες τις γραμμές να συνεχίζονται και τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν σε κανένα σημείο να επιτεθούν ορθολογικά.

Επόμενη φάση στο ματς και η πρώτη επί της ουσίας για τους Ισραηλινούς ήταν η προσπάθεια του Μπρουν να πλασάρει πάνω στην κίνηση μετά από σέντρα στο 37′, όταν έσωσε ο Μποτία με καθοριστική προβολή. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να κάνει νωρίς και την πρώτη αλλαγή του, με τον Ντα Κόστα να παίρνει τη θέση του Σιόβα ο οποίος υπέστη κάκωση στο δεξί ισχίο. Στο 41′, στην τελευταία φάση του 45λεπτου ο Ολυμπιακός κινδύνευσε και πάλι μετά από κόρνερ, όμως τελευταία στιγμή ο Ντε Λα Μπέγια απομάκρυνε μέσα από την μικρή περιοχή.

Αυτή η συνολικά προβληματική εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μέρος ήταν που έφερε και αρκετές αποδοκιμασίες στο Καραϊσκάκη όταν ο Πορτογάλος ρέφερι έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ίδια εικόνα, ίδιο τέμπο

Ως προς την ουσία του αγώνα, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας. Από την πλευρά της η Χάποελ έκανε το γνωστό καλό της αμυντικό παιχνίδι, καθαρίζοντας εύκολα τις σπασμωδικές προσπάθειες των γηπεδούχων στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό είχε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 48′ που μπλόκαρε ο Γκόρες, ένα κακό μακρινό σουτ του Ντουρμάζ στο 50′ και μια κακή αυτή τη φορά εκτέλεση φάουλ του Σουηδού από εξαιρετική θέση στο 57′. Στη συνέχεια, οι Ισραηλινοί είχαν μια γρήγορη αντεπίθεση στο 62′ όμως το σουτ του Νουακέμε πέρασε ψηλά άουτ, ενώ η επόμενη φάση στο ματς ήρθε δέκα ολόκληρα λεπτά μετά, όταν ο Φορτούνης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο απέκρουσε ο Γκόρες.

Ιδανική εξέλιξη για τη Χάποελ

Κοινώς, το ματς κυλούσε με την εικόνα και τον ρυθμό που προφανώς ευνοούσε μονάχα τη Χάποελ. Με ολοκληρωτική απουσία ρυθμού, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα -κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων- και με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να βγάλει στο γήπεδο τους αυτοματισμούς της. Βεβαίως, όπως προαναφέρθηκε, αυτό δεν ενοχλούσε καθόλου τη Χάποελ αφού ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έψαχνε τα γκολ στο γήπεδό του. Η κυκλοφορία της μπάλας των πρωταθλητών Ελλάδας κάπως βελτιώθηκε μετά την είσοδο του Τσόρι στο ματς, όμως και πάλι η ουσία ήταν ότι δεν μπόρεσε να βρει καν μια κλασική ευκαιρία για να πλησιάσει στο γκολ.

Φινάλε με εκατέρωθεν ευκαιρίες

Στο 83′, σε μια καλή στιγμή της Χάποελ, ο Μπρουν δεν πρόλαβε να φτάσει στην πορεία της μπάλας και να κάνει κοντρόλ προ του Καπίνο μετά από μπαλιά στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Αν το έκανε, θα είχε την ευκαιρία για ένα τετ-α-τετ αφού οι Μποτία – Ντα Κόστα άργησαν να κάνουν την κίνηση για να τον βγάλουν σε θέση οφσάιντ.

Λίγο πριν το τέλος, στο 89′ ο Ολυμπιακός έχασε μάλλον την καλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι, όταν οι «ερυθρόλευκοι» συνδυάστηκαν εκτός περιοχής, ο Μιλιβόγεβιτς τσίμπησε τη μπάλα και έκανε με τη μία ένα συρτό σουτ, όμως ο καλύτερος παίκτης της Χάποελ Μπερ Σεβά, ο Γκόρες, έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Ότι ακριβώς έκανε και ο Καπίνο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν έσωσε το δυνατό σουτ του Νουακέμε και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε ένα συνολικά κακό «ερυθρόλευκο» 90λεπτο, με τον Ολυμπιακό πλέον να είναι υποχρεωμένος να πάρει αποτέλεσμα στο Ισραήλ αν θέλει η χρονιά του στο Champions League να μην ολοκληρωθεί από τις αρχές Αυγούστου και τον κόσμο του να αποδοκιμάζει έντονα μετά τη λήξη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (40′ Ντα Κόστα), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63′ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ντουρμάζ (58′ Ντομίνγκες), Σεμπά, Ιντέγε.
Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπακχάρ): Γκόρες, Τάχα, Σοάρες, Μιγκέλ Βίτορ, Μπίτον, Νταβιτζάντα, Μπρουν, Όγκου, Μέλικσον (76′ Ράντι), Νουακέμε (90+2′ Σαμπτάι), Μπάρντα (69′ Σαχάρ).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

CHAMPIONS LEAGUE: Χάποελ Μπερ Σεβά – Σέλτικ 2-0

Η Χάποελ Μπερ Σεβά άγγιξε το θαύμα της ανατροπής του 5-2 κόντρα στη Σέλτικ,...

Champions League: Με Χάποελ Μπερ Σεβά ο Ολυμπιακός

Την ισραηλινή, Χάποελ Μπερ Σεβά, θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον Γ΄ προκριματικό γύρο του...