Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: το ντέρμπι…

Για τον μεν Ολυμπιακό η συγκυρία δείχνει ευνοϊκή. Για τον δε Παναθηναϊκό, το κίνητρο τεράστιο για να μην ξεφύγει o αντίπαλός τους στη μάχη του τίτλου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι απόψε (19:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους πληγωμένο από κάθε άποψη. Προερχόμενο από τη βαριά εντός έδρας ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης με 3-0 και χωρίς τον κορυφαίος επιθετικό τους, Μάρκους Μεργκ.

Προβλήματα έχουν και οι γηπεδούχοι καθώς ο τεχνικός τους, Πάουλο Μπέντο δεν υπολογίζει τον Ντε Λα Μπέγια ενώ άφησε εκτός αποστολής τους Τσόρι, Μάριν κάτι που θεωρήθηκε έκπληξη. Οσον αφορά τους φιλοξενούμενους, έχουν στα… όπλα τους τον Ζέκα που μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολος.

Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» ξεφεύγουν στη βαθμολογία και γίνονται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Για τους Πειραιώτες εκτός αποστολής έμειναν και οι Σιόβας, Ρομαό. Στη 18άδα συμπεριλήφθηκαν οι: Καπίνο, Λεάλι, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Καρντόσο, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ρέτσος, Σεμπά και Βιάνα.

Για τους «πράσινους», Μπεργκ εκτός, Ζέκα εντός όπως και οι Λεντέσμα, Χουλτ, οι οποίοι επίσης δεν έπαιξαν την Πέμπτη εναντίον της Σταντάρ Λιέγης. Απόντες είναι επίσης οι Σάμπα, Μπουμάλ.

Η αποστολή: Στιλ, Κοτσόλης, Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ιβανόφ, Ρέις, Χουλτ, Χουχούμης, Μέστο, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο, Ιμπάρμπο, Γουακάσο και Ρινάλντι.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Εκπλήξεις είχε η αποστολή του Ολυμπιακού, όμως όλα δείχνουν ότι δεν θα προκύψει κάτι ανάλογο και με την ενδεκάδα. Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Μπέντο, τερματοφύλακας θα είναι ο Καπίνο, δεξιός μπακ ο Φιγκέιρας και το κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Μποτία, Ντα Κόστα.

Στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής των «ερυθρόλευκων» θα αγωνιστεί ο Ρέτσος, καθώς ο Ντε Λα Μπέγια έμεινε και πάλι εκτός αποστολής.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής επιστρέφει ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς και δίπλα στον Σέρβο μεσοαμυντικό θα αγωνιστεί ο Αντρέ Μάρτινς. Στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού επιστρέφει ο Κώστας Φορτούνης σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης των Πειραιωτών θα είναι ο Σεμπά (αριστερά) και ο Ελιονούσι (δεξιά). Τέλος, στην κορυφή της φροντ λάιν των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι ο Ιντέγε.

Στην τελευταία δοκιμή του ο Αντρέα Στραματσόνι δοκίμασε το… κλασσικό 3-5-2 με τον Λαουτάρο Ρινάλντι να αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές.

Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, με βάση την τελευταία δοκιμή θα είναι ο Λουκ Στιλ. Τα τρία στόπερ θα είναι οι Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ και τα δύο μπακ οι Μέστο, Χουχούμης. Οι Ζέκα, Βιγιαφάνες και Γουακάσο θα αποτελέσουν την τριάδα στον άξονα και οι Ιμπάρμο, Ρινάλντι το δίδυμο της επίθεσης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ....

Μεγάλο ντέρμπι στο Κύπελλο: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στους “16”!

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος έβγαλε σούπερ ντέρμπι με το «καλημέρα», καθώς οι δύο...

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ στην OPAP Arena και παραμένει στην...

Super League: Τα ντέρμπι του πρωταθλήματος

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League με...