Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Π. Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία

“Η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει” δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος αποκλείει διαφωνία εκ μέρους των βουλευτών των ΑΝΕΛ, διαψεύδει την ύπαρξη οποιασδήποτε «ψυχρότητας», μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Κύπρου εκ μέρους της Ελλάδας σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, τονίζει ότι «για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι μακριά».

Κληθείς να σχολιάσει την όξυνση των επιθέσεων στο πρόσωπό του από τη ΝΔ, με το σκεπτικό ότι «δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως καραμανλικός ο Καμμένος», είπε ότι «το μενού της ΝΔ το έχει αλλάξει ο κ. Σαμαράς, οι υβριστές του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης έχουν γίνει πρωτοκλασάτα στελέχη, ενώ οι νεοφιλελεύθεροι Ξαφά και Σκυλακάκης που δεν περνούσαν ούτε απέξω από την πόρτα του Καραμανλή έχουν γίνει κύρια στελέχη του κομματος». Και προσθέτει πως «κανείς δεν δικαιούται από τη σημερινή ΝΔ να πιάνει στο στόμα του τον Καραμανλή».

Απέδωσε τις επιθέσεις στο πρόσωπό του εκ μέρους της Ντόρας Μπακογιάννη «στον φόβο της για την έρευνα της υπόθεσης της Siemens», προσθέτοντας ότι η κ. Μπακογιάννη θα πρέπει να απολογείται στον ελληνικό λαό και να εξηγήσει γιατί ασκεί εσωτερική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Καμμένος ήταν απολύτως σαφής, λέγοντας ότι για τα διαμειφθέντα στην συνάντηση -παρόντος του ιδίου- του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι πολίτες πρέπει να πιστέψουν, «κάθετα, την Εκκλησία».

Απέρριψε οποιαδήποτε υπόνοια για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού σε σχέση με την Τουρκία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της γείτονος χώρας, και υπογραμμίζοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προέρχεται από την Τουρκία, να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και εθνική ακεραιότητα».

Σε ό,τι αφορά διαρροές από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στην ΑΟΖ της Κύπρου τον Ιούνιο, είπε ότι αυτές οι πηγές που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους «επιβεβαιώθηκαν σε 12 ώρες με το NAVTEX και την άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη για την «ανευθυνότητά της, με υπόδειξη της κ. Μπακογιάννη για επερώτηση στην Βουλή, όπως και ο περίφημος κ. Θεοδωράκης ο οποίος αποτελεί τον κολαούζο της Νέας Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Κύπρο σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, απάντησε: «Για την Ελλάδα, η Κύπρος δεν είναι μακριά, όπως έλεγε ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να στηρίξει τον κοινό αμυντικό χώρο Ελλάδας-Κύπρου όπως έχει προδιαγραφεί στα εθνικά σχέδια».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σχέδια «αναγέννησης» του δόγματος του κοινού αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου, «που είχε νεκρωθεί από την εποχή Σημίτη και μετά», ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «μαύρη για την Ελλάδα, την εποχή Σημίτη», προσέθεσε ότι «ήταν η περίοδος των Ιμίων, όπου τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας» και τόνισε: «Σήμερα τις σημαίες τις υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Σε ό,τι αφορά τους νέους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Καμμένος είπε ότι η χώρα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού και των διεθνών συμφωνιών, όπως η επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του εξοπλιστικού της προγράμματος. Ανέφερε ότι τα κονδύλια προέρχονται από την υπάρχουσα ευχέρεια που προβλέπουν οι προϋπολογισμοί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τις νέες πηγές που έχουν δημιουργηθεί από την εκμετάλλευση της περιουσίας και της διάθεσης των μη επιχειρησιακών αποθεμάτων και από τις νέες συμφωνίες που θα προκύψουν με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της πενταετούς στρατιωτικής συμφωνίας.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι θα ρυθμιστούν νομοθετικά, όλες οι προαναγγελθείσες υποχρεώσεις προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο «δυσάρεστης έκπληξης» για το ειδικό μισθολόγιο, όσο είναι ανοιχτή η διαπραγμάτευση, τόνισε, «δεν ανησυχώ, διότι αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία...

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά γεγονότων με ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης...

Μόντρεαλ – Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα...

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε μαζί σας, που βρισκόμαστε με τους συντρόφους και τους φίλους του ΚΚΕ εδώ στο Μόντρεαλ, στον Καναδά. Η συγκέντρωσή...

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για το σημαντικό κατασκευαστικό έργο. Τα τμήματα...

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65: Σήμερα ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα

Σήμερα στις 10 π.μ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας...
Με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς τιμήθηκε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Απριλίου ο Γιώργος Παπανδρέου προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2010.... Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καλαμάτα: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του Επισμηναγού

Νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε, για άγνωστους ακόμα...

Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Γαλλίας

Διμερής τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και της Γαλλίας...

Επαναπατρίζονται οι σοροί των πέντε Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη -Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι σοροί τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν στην περισυλλογή των νεκρών ζώων

Με ανάρτησης του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού...