Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Παγκόσμιο σοκ από τη νέα επίθεση στη Γαλλία – 84 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες (βίντεο)

84 νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες, οι 50 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με δράστη έναν 31χρονο Γαλλοτυνήσιο στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, ο οποίος παρέσυρε με φορτηγό εκατοντάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν το βράδυ της Πέμπτης, τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν για την εθνική εορτή της χώρας.

Δείτε την τρελή πορεία του φορτηγού, που σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια.

Τα πλάνα σοκάρουν, με το πλήθος να τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις στην προσπάθεια του να σωθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=kwHaUjpl8OY

Δευτερόλεπτα μετά την πορεία θανάτου του φορτηγού μέσα στο πλήθος, ακούγονται απανωτοί πυροβολισμοί με τους Γάλλους αστυνομικούς να φωνάζουν.

Οι εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σημείο της τραγωδίας είναι ανατριχιαστικές.

trom

 

trom1

Το φορτηγάκι με το οποίο έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, είναι διάτρητο από τις σφαίρες των αστυνομικών, ενώ σκληρές είναι οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας.

trom2

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες.

trom3

Νέο συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία – Σκληρές εικόνες

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο καταγράφονται οι πρώτες στιγμές μετά την πολύνεκρη τραγωδία στη Νίκαια, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο ακούγονται οι κραυγές αγωνίας των ανθρώπων και τις σειρήνες από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στην περιοχή.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

https://www.youtube.com/watch?v=iZxPiYfW3rQ

 

.

«Αυτή είναι η χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Νίκαιας», έγραψε ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί.

Αυτή η «εγκληματική ενέργεια» στοίχισε τη ζωή σε «δεκάδες ανθρώπους», δήλωσε ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, αυτοδιοικητικός αξιωματούχος της περιοχής Αλπ-Μαριτίμ, κάνοντας λόγο για «πιθανόν εκατό τραυματίες» και προειδοποιώντας πως «ο απολογισμός είναι ακόμη πολύ αβέβαιος». Ο οδηγός του αυτοκινήτου «είναι νεκρός», ανέφερε ο ίδιος.

Βρήκαν βαρύ οπλισμό μέσα στο φορτηγό

https://www.youtube.com/watch?v=CoU0aeM5iSM

Σύμφωνα με ένα μέλος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης που επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αρχές εντόπισαν στο φορτηγό τα εν λόγω αντικείμενα και κλήθηκε άμεσα η ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, για να ελέγξει ενδελεχώς το όχημα. Διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν παγιδευμένο με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκουν στη συνέχεια τα πολυβόλα και τις χειροβομβίδες.

Ένα κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος οδηγός πυροβόλησε εναντίον των πολιτών πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε δικαστικούς ειδικευμένους σε υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο για να δει κι αυτός τη ρίψη των πυροτεχνημάτων είπε ότι είδε ένα λευκό φορτηγό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος, προκαλώντας πανικό, και συντρίμμια να διασκορπίζονται παντού. Επικράτησε «πλήρες χάος» στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην καρδιά της τουριστικής πόλης στην Κυανή Ακτή, περιέγραψε ο ίδιος.

Ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ εξήγησε ότι ο οδηγός συνέχιζε να χτυπάει πολίτες σε μεγάλη απόσταση κατά μήκος της Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, γεγονός «το οποίο εξηγεί τον εξαιρετικά βαρύ απολογισμό». «Υπήρξαν πυρά και ο οδηγός σκοτώθηκε», πρόσθεσε.

Πριν περάσει μια ώρα από την τραγωδία, η νομαρχία Αλπ-Μαριτίμ έκανε λόγο για μια επίθεση και κάλεσε τους πολίτες της Νίκαιας να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Μια μεγάλη δύναμη αστυνομικών και στρατιωτικών αναπτύχθηκε στο κέντρο της Νίκαιας, όπου έσπευσε επίσης μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων. Αποκλείστηκε επίσης η πλατεία Μασενά, στο κέντρο της Νίκαιας, σύμφωνα με άλλον δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μαρτυρία που σοκάρει: Είδα ανθρώπους να εκτοξεύονται στον αέρα σαν κορίνες του μπόουλινγκ

Συγκλονίζουν τα όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας στο τηλεοπτικό δίκτυο, France24.

Νεαρή γυναίκα περιέγραψε τη σκηνή με την φονική πορεία του φορτηγού και μετά είπε: «Έσπρωξα τη μητέρα μου σε ένα κτίριο μαζί με ακόμα πενήντα ανθρώπους. Όταν έφτασα στην πόρτα τότε άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί. Εγκαταλείψαμε τα καρότσια στο έδαφος, μεταφέραμε τα παιδιά στα χέρια και περιμέναμε. Νομίζαμε ότι δεν ήταν δυνατόν, αλλά ο κόσμος φώναζε “είναι τρομοκρατική επίθεση” όταν το φορτηγό άρχισε να παρασύρει τον κόσμο. Ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί».

Ρεπόρτερ της τοπικής εφημερίδας, Nice-Matin ομολόγησε πως «είδα ανθρώπους να εκτοξεύονται στον αέρα σαν κορίνες του μπόουλινγκ. Άκουσα θορύβους, κραυγές που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες...

Μόσχα: Τρομοκρατική επίθεση – 143 οι νεκροί

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο...

Οι τρεις ημέρες που συγκλόνισαν τη Μόσχα

Μνήμες του μακελειού του 2002 ξυπνά η σημερινή επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, δεκάδες...

Μόσχα: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 40 ανθρώπους και έκαψαν κτίρια – Δεκάδες οι τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις ρωσικές Αρχές μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και εκρήξεις στον...