Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Παναθηναϊκός-Άγιαξ 1-2

Ολα στραβά και ανάποδα εξελίχθηκαν για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Europa League, καθώς ο Αγιαξ κατάφερε να φτάσει με ανατροπή στην κατάκτηση της νίκης (1-2) και να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση.

Το Τριφύλλι γνώρισε την πρώτη του ήττα τη φετινή σεζόν έχοντας προδοθεί από τα τραγικά ατομικά λάθη των Ιβανόφ (περισσότερο) και Στιλ στο γκολ της ισοφάρισης του Αγιαξ και του Μέστο (στη φάση του πέναλτι), απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά αποτελεί τον κακό του δαίμονα…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό όταν ο Γουακάσο έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, ο Ονάνα απέκρουσε ασταθώς με τις γροθιές του και ο Λουντ γύρισε προς τον αμαρκάριστο Μπεργκ που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία (1-0).

Οι «πράσινοι» απέκτησαν ώθηση από το γρήγορο γκολ και προσπάθησαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά το σουτ του Ζέκα, από το στρώσιμο του Χουλτ, κόντραρε στα σώματα στο 8’, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Κουτρουμπή από το κόρνερ του Λεντέσμα, πέρασε άουτ.

Η αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού και δη ο «τούρμπο» Σουηδός, Νίκλας Χουλτ, οργίαζε, όχι όμως και η δεξιά, με τον Μέστο (που δεν είχε τον Ιμπάρμπο μπροστά του) να πελαγοδρομεί και να έχει σοβαρά προβλήματα από τον Γιούνες.

Ο Αγιαξ μετά το πρώτο ημίωρο άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και παρότι δεν είχε κάποια επικίνδυνη φάση έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα.

Και «τιμώρησαν» το Τριφύλλι στο πρώτο σοβαρό λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού, ισοφαρίζοντας στο 34’ σε 1-1, μετά από λάθος διώξιμο του Ιβανόφ που… έστρωσε στον Τραορέ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε στα δίχτυα, στην κλειστή γωνία του Στιλ που φέρει επίσης ευθύνη.

Ο Αγγλος «κίπερ» ωστόσο πήρε την άτυπη ρεβάνς δύο λεπτά αργότερα (36’) όταν ο Παναθηναϊκός δεν είχε συνέλθει από το σοκ της ισοφάρισης, με τον Γιούνες να γυρίζει προς τον Σάντσεζ που πλάσαρε εξ επαφής αλλά ο Στιλ με εκπληκτική αντίδραση έσωσε την εστία του.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι το 40’ δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν, αλλά το σουτ του «δαίμονα» Γιούνες πέρασε άουτ στο 39’ και φάνηκε ξανά απειλητικός στο 42’ όταν ο Λεντέσμα σε κόρνερ από αριστερά έστρωσε στον Λουντ που σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα αποκρούστηκε στο ύψος της μικρής περιοχής. 

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα ξεκίνησαν στραβά για τον Παναθηναϊκό καθώς στο 66’ ο Μέστο έκανε αχρείαστο πέναλτι στον Ντικ, το οποίο εκτέλεσε ο Κλάασεν, ο Στιλ απέκρουσε με τα πόδια αλλά ο Ρίντεβαλντ στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα (1-2).

Και σα να μην έφτανε αυτό, πάνω που ο Στραματσόνι έπαιρνε ρίσκα ρίχνοντας στο ματς τους Λέτο και Βιγιαφάνιες, ο Ιβανόφ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69’ και ο Παναθηναϊκός ήταν υποχρεωμένος να κυνηγήσει την ισοφάριση με παίκτη λιγότερο…

Στο 79’ εν τούτοις η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε καθώς ο Ζίεχ αντίκρισε επίσης δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς παίχτηκε στα «ίσια».

Στο 81’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μπεργκ να πραγματοποιεί σέντρα σουτ, τον Λέτο να μην βρίσκει την μπάλα και τον Ονάνα να αποκρούει ενστικτωδώς. Και στο 85΄΄ο Στιλ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γιούνες σε αντεπίθεση των Ολλανδών.

Στο 91’ ο Γουακάσο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και στο 92’ ο Μολέδο μόνος του με τον τερματοφύλακα στη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω του.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Κουτρουμπής (68’ Βιγιαφάνιες), Μολέδο, Ιβανόφ – Μέστο, Λεντέσμα (65’ Λέτο), Ζέκα, Χουλτ – Λουντ (73’ Σάμπα), Γουακάσο – Μπεργκ.

Αγιαξ (Πέτερ Μπος): Ονάνα – Βίεργκεβερ, Σάντσεζ, Βέλτμαν, Ντικς – Ρίντεβαλντ, Κλάασεν (90’ Σόνε), Γκουντέλι – Ζίεχ, Γιούνες (86’ Σιντγκράβεν), Τραορέ (72’ Ντόλμπεργκ).

Διαιτητής: Α. Μάρινερ (Αγγλία)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εκτός Ευρώπης έμεινε η ΑΕΚ

Τα αμυντικά της λάθη, ο εξαιρετικός Άκπομ και το γεγονός πως σε κανένα σημείο...

Ισοπαλία 1-1 για ΑΕΚ και Άγιαξ

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η ΑΕΚ κατέθεσε ψυχή, γύρισε, ισοφάρισε σε 1-1...

Champions League: Άγιαξ – ΠΑΟΚ 3-2

Είχε σκορ πρόκρισης για είκοσι λεπτά, ο ΠΑΟΚ, εν τέλει, δεν μπόρεσε να φύγει...

Champions League: Ισόπαλος (2-2) ο ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ

Με το κλασικό 4-4-1-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε...