Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0

Την νίκη, έστω και δύσκολα, πήρε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης στο γήπεδο της Λεωφόρου καταφέρνοντας με σκόρερ τον Ροντρίγκο Μολέντο στο 79’ να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Σουηδών.

Έτσι, θα ταξιδέψει σε μία εβδομάδα στην Σκανδιναβία για να υπερασπιστεί αυτό το σκορ και να πάρει την πρόκριση για τα play off του Europa League.
Όσον αφορά στο σχηματισμό της ομάδας, ο Στραματσόνι επέλεξε το 3-4-2-1 με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τους Μολέντο, Κουτρουμπή και Ιβανόφ στο χώρο της άμυνας, Λεντέσμα και Ζέκα στον άξονα, Χουλτ στα αριστερά και Μέστο στα δεξιά, μπροστά τους ο Γουακάσο με τον Ιμπάρμπο και προωθημένο τον Μπεργκ.

Επιθετικό ξεκίνημα για τους «πράσινους»

 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς ψάχνοντας το γκολ που θα του έδινε από νωρίς το πάνω χέρι και έχασε την πρώτη του καλή στιγμή μόλις στο 5’ όταν ο Νίκλας Χουλτ μάζεψε από τα αριστερά μια μπαλιά που έμοιαζε χαμένη και έβγαλε την σέντρα, όμως ο Μπεργκ δεν έπιασε γεμάτα το σουτ και η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιμπάρμπο επωφελήθηκε από τις κόντρες μετά από μια βαθιά μπαλιά προς την άμυνα των Σουηδών βρέθηκε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η μοναδική απειλή στο πρώτο ημίχρονο

Στο 13’ η ΑΪΚ στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ των πρασίνων, κέρδισε ένα κόρνερ από την εκτέλεση του οποίου προήλθε και η πρώτη καλή στιγμή της στο ματς με τον Μάρκανεν να κάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Ψάχνοντας την λύση απέναντι στην μαζική άμυνα

Στο 26΄ μετά από σέντρα του Μέστο από τα δεξιά και απομάκρυνση των αμυντικών της ΑΪΚ, η μπάλα έφτασε στον Λεντέσμα έξω από την περιοχή που σούταρε δυνατά θέλοντας να πετύχει ένα γκολ… αλα Τσβόλε, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κάλγκρεν. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως από τα δεξιά ενώ κέρδισε και κάποια φάουλ κοντά στην περιοχή από εκείνη την πτέρυγα από τα οποία όμως δεν προέκυψε κάτι αξιόλογο. Από την άλλη, η ΑΪΚ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αγωνιζόταν με 11 παίκτες πίσω από την σέντρα έχοντας ως πρωταρχικό της στόχο να μην δεχθεί γκολ.

Στο 34’ το «τριφύλλι» δημιούργησε και έχασε την καλύτερη του ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο στο παιχνίδι, όταν μετά από μία εξαιρετική μπαλιά του Λεντέσμα προς τον Ιμπάρμπο, ο Κολομβιανός επιθετικός έφυγε τετ-α-τετ όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπεσε στα πόδια του και έδιωξε σε κόρνερ. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποια σημαντική στιγμή με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην διάρκεια του πρώτου μέρους να επιτεθούν κυρίως με βαθιές μπαλιές βλέποντας ότι δεν μπορούν να βρούνε τους χώρους που θα ήθελαν.

Μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος

Η είσοδος του Λούκας Βιγιαφάνιες στη θέση του Κουτρουμπή με την έναρξη της επανάληψης έκανε την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι που έψαξε ακόμα περισσότερο το γκολ που θα τον βάλει μπροστά στο σκορ. Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο μέρος, ο Ιμπάρμπο έφυγε γρήγορα στην κόντρα όμως η πάσα του για τον Βιγιαφάνιες ήταν λίγο πιο δυνατή από ό,τι έπρεπε με αποτέλεσμα ο Αργεντίνος να φύγει στα πλάγια. Παρ’ όλα αυτά, έβγαλε την σέντρα με την μπάλα να φτάνει μετά από απομάκρυνση των αμυντικών στον Λεντέσμα που σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά όπως έκανε επίθεση ο Παναθηναϊκός, ο Μολέντο έπιασε την κεφαλιά όμως δεν βρήκε στόχο.

Κράτησε ο Στιλ το μηδέν

Μάλιστα, στην επόμενη φάση (56’) λίγο έλειψε η σουηδική ομάδα να προηγηθεί στο σκορ όταν ο Χουλτ έχασε τον αντίπαλό του, ο Μπλούμπεργκ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Στιλ, που έδιωξε πολύ δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει με τον Στραματσόνι να περνάει στον αγώνα τον Σεμπάστιαν Λέτο ελπίζοντας σε κάποια προσωπική του ενέργεια. Στο 76’ ο Λουκ Στιλ κράτησε το 0-0 όταν σε κεφαλιά του Μάρκανεν μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε μία εκπληκτική απόκρουση.

Κεφαλιά του Μολέντο και… 1-0

Έχοντας γλιτώσει το γκολ ο Παναθηναϊκός, κατάφερε και να προηγηθεί στο 79’ όταν μετά την σέντρα του Μέστο ο κορυφαίος των «πρασίνων» στον αγώνα, Ροντρίγκο Μολέντο, έπιασε πολύ ωραία κεφαλιά και νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΪΚ.

Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών στον αγώνα ο Λέτο πήρε την μπάλα μετά από κλέψιμο στην μεσαία γραμμή και παρά το γεγονός ότι είχε δύο παίκτες διπλά του επέλεξε να σουτάρει από μακριά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κάλγκρεν.

Το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ με το «τριφύλλι» να παίρνει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς όμως την υπόθεση πρόκριση να παραμένει ανοιχτή. Πλέον την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Στοκχόλμη έχοντας την δυνατότητα να περιμένει την αντίπαλό του κάτι που ίσως του δώσει και τους χώρους που δεν είχε στο σημερινό ματς να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (46’ Βιγιαφάνιες), Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα, Γουακάσο (71’ Λέτο), Ιμπάρμπο (88’ Λουντ) και Μπεργκ

AΪΚ Στοκχόλμης (Ρίκαρντ Νόρλινγκ): Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87’ Γιόνσον), Μάρκανεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (65’ Γιασίν) και Κπόζο

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΪΚ Στοκχόλμης – Παναθηναϊκός 0-2(βίντεο)

Στην κλήρωση της Παρασκευής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που κατάφερε να κερδίσει και στη Σουηδία...