Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 4-0

Ενας Παναθηναϊκός να τον πιες στο ποτήρι σκόρπισε με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης σήμερα στη Λεωφόρο, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και χάνοντας ταυτόχρονα ευκαιρία για σκορ-μαμούθ, που δεν ήρθε ελέω Ντοναρούμα!

 

Το τριφύλλι κυριάρχησε εμφατικά σε όλη τη διάρκεια του ματς πραγματοποιώντας (μακράν της δεύτερης) την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο γήπεδο της Λεωφόρου και μία από τις καλύτερες φετινές, με τον Εμποκού να «οργιάζει» και να έχει άξιους συμπαραστάτες τους Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδη και Κουλιμπαλί, ενώ εξαιρετικοί ήταν επίσης οι Ρέις (το καλύτερό του ματς με την πράσινη φανέλα) και Κουτρουμπής, δίχως αυτό να σημαίνει ότι υστέρησε κάποιος άλλους «πράσινος».

Η εικόνα του Παναθηναϊκού πάντως ήταν άκρως ελπιδοφόρα και γέννησε προσδοκίες για τη συνέχεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέτυχε τέσσερα γκολ (χωρίς να σκοράρει μάλιστα ο Μπεργκ), χάνοντας άλλες έξι μεγάλες ευκαιρίες (23′ Μπεργκ, 48′ Κλωναρίδης, 57′ Εμποκού, 66′ Μπεργκ, 71′ Μπεργκ και 79′ Λουντ)…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό και πίεσε ψηλά τον Αστέρα Τρίπολης που είχε μεγάλο πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να αναπτυχθεί από την άμυνά του, κάνοντας πολλά λάθη υπό πίεση. Οι «πράσινοι» ευτύχησαν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους υποσχόμενη επίθεση, στο 6’, με τον Κλωναρίδη να προσπαθεί να παίξει το ένα-δύο με τον Μπεργκ, τη μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ρέις.

Ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στον Δημούτσο που επιχείρησε τάκλιν και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντοναρούμα (1-0).

Το γκολ αυτό επέδρασε ιδανικά στη ψυχολογία των «πράσινων» που έβγαλαν αυτοματισμούς και εξαιρετικές συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο, διατηρώντας πάντοτε την πίεση ψηλά που προκαλούσε τρικυμία στα μετόπισθεν των Αρκάδων.

Φυσική συνέπεια αυτής της εικόνας ήταν να διπλασιάσει ο Παναθηναϊκός τα τέρματά του στο 30’, όταν ο Εμποκού έδωσε στον Ρέις, αυτός βρήκε κάθετα τον Χουλτ που σέντραρε συρτά με τη μία, ο Βιγιαφάνιες έκανε την προβολή πιεζόμενος, ο Ντοναρούμα απέκρουσε, αλλά ο Κλωναρίδης με σουτ την έστειλε στα δίχτυα (2-0). Ο Αστέρας έγινε επικίνδυνος στο 36’ αλλά ο Μανιάς ήταν οφ σάιντ στην άστοχη κεφαλιά που έπιασε από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 42’ ο Τσουκαλάς έκανε κακό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα μακριά από την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 48’ με τον Κουλιμπαλί να βγάζει έξοχη σέντρα από δεξιά και τον Κλωναρίδη να σουτάρει στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 56’ ο Εμποκού εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κουλιμπαλί έπιασε ωραία κεφαλιά, όμως ο Ντοναρούμα και πάλι απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά.

Ενα λεπτό αργότερα ο Εμποκού με ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι, αλλά στο 61’ ο Εμποκού με φανταστική μπαλιά έβγαλε τον Βιγιαφάνιες τετ α τετ με τον Ντοναρούμα τον οποίο πλάσαρε σωστά διαμορφώνοντας το 3-0. Στο 66’ ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο με τον Κουτρουμπή να τον καταδιώκει να του παίρνει την μπουκιά απ’ το στόμα πριν πλασάρει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Εμποκού έβγαλε τον Μπεργκ φάτσα με το τέρμα αλλά το πλασέ του Σουηδού μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Στο 67’ ωστόσο ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τον Εμποκού μόνο με τον Ντοναρούμα, ο οποίος τον ανέτρεψε καθαρά μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ο Εμποκού «γράφοντας» το 4-0 στο 68! Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και στο 71’ ο Εμποκού με ωραία σέντρα βρήκε τον Μπεργκ στο ύψος το πέναλτι, όμως ο τερματοφύλακας των Αρκάδων απέκρουσε σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από μία ακόμη παραβίαση.

Στο 78’ ο Μάσα εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε στην αριστερή του εστία, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 79’ με τον Εμποκού να στρώνει στον Λουντ το σουτ του οποίου έβγαλε φανταστικά χρησιμοποιώντας και τα δύο του χέρια ο Ντοναρούμα.
Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες στο 85′ (δεύτερη κίτρινη ο Γκάιντουτσικ) και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της τιμής, όταν ο Ιωαννίδης με δυνατό σουτ τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο (82’ Ευαγγέλου), Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Ρέις (77’ Λουντ), Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Κότσιρας, Σελίν, Γκάιντουτσικ, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος (73’ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55’ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης, Μάσα, Μανιάς.

Διαιτητής: Δ. Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Επιστροφή στις νίκες αλλά και στην κορυφή για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 3-1 του...

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας 77 – 76

Με τον Κίνσεϊ να βρίσκει ρυθμό από νωρίς, ο Ερυθρός Αστέρας πήρε κεφάλι στο...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον Αστέρα

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε, τελικά επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο άδειο...

Νίκη για Αστέρα,ήττα για Πανιώνιο,ισοπαλία στην Κομοτηνή

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Βέροια ανέτρεψε προγνωστικά και δεδομένα, παίρνοντας τη νίκη...