Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Παναθηναϊκός-Τσβόλε 4-0

Γρήγορος από τα άκρα, αλλά και με κάθετο παιχνίδι «μέσω» Λεντέσμα και Βιγιαφάνες, ο Παναθηναϊκός έδειξε έτοιμος για την πρώτη του ευρωπαϊκή υποχρέωση σε μια εβδομάδα και διέλυσε την Τσβόλε 4-0.

Φωτιά και λάβρα ήταν ο Παναθηναϊκός στον χθεσινή πρόβα τζενεράλε ενόψει των επίσημων ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του, συντρίβοντας με χαρακτηριστική άνεση (4-0) την ολλανδική Τσβόλε στο γήπεδο της Λεωφόρου και δείχνοντας σαφώς ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο…
Ο νέος Παναθηναϊκός έδειξε ξεκάθαρα στο αποψινό ματς ότι φετινή ομάδα έχει σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα μεσοεπιθετικά απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, με τις νέες μεταγραφές να ταιριάζουν “γάντι” στα “θέλω” του Αντρέα Στραματσόνι και να πιστοποιούν με εμφατικό τρόπο την ποιότητά τους.

Με εξαίρεση δηλαδή τον Ιβανόφ, που δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη πίεση για να κριθεί ουσιαστικά ο βαθμός ετοιμότητάς του, οι υπόλοιποι “πράσινοι” ήταν από πολύ καλοί έως εξαιρετικοί. Και ειδικά η τριπλέτα των Λεντέσμα, Γουακάσο και Ιμπάρμπο, έβγαλε “μάτια”

Συν τοις άλλοις οι “παλιοί” που έμειναν δείχνουν σαφώς να έχουν επηρεαστεί θετικά από τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον στην ομάδα, στην πλειονότητα των γραμμών της.

Όσον αφορά στο σχηματισμό της ομάδας, ο Στραματσόνι επέλεξε το 4-2-3-1 που γινόταν συχνά μέσα στο γήπεδο και 4-4-2 στην ευθεία, με τον Ιμπάρμπο σε πιο ελεύθερο ρόλο δίπλα (και πίσω) από τον Μπεργκ, τον Λουντ δεξί “φτερό”, τον Γουακάσο αριστερό και τους Λεντέσμα και Ζέκα στον άξονα. Κάτω απ΄ τα δοκάρια ήταν ο Στιλ και η τετράδα της άμυνας εμπεριείχε τον Μέστο δεξιά, τον Χουλτ αριστερά και τους Κουτρουμπή και Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικό ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έβρισκε καλύτερα πατήματα στο γήπεδο και ρυθμό στις ενέργειές του. Δεν είναι τυχαίο ότι στο δεύτερο. μισό του πρώτου ημιχρόνου, από το 23′ και μετά δηλαδή, το Τριφύλλι έβγαλε εντυπωσιακούς συνδυασμούς μεσοεπιθετικά και μέσα σε διάστημα δεκατριών λεπτών κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο!

Η αρχή έγινε με τον Αργεντινό άσο Κριστιάν Λεντέσμα ο οποίος πιστοποίησε τη μεγάλη του κλάση με ένα εξαιρετικό δεξί σουτ με το εξωτερικό που έδωσε φάλτσο στη μπάλα και την έστειλε να καρφωθεί στο δεξί “παράθυρο” του Ολλανδού τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-0 στο 27′.

Δέκα λεπτά αργότερα (37′), ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από πλευράς ομαδικής ενέργειας, διπλασιάζοντας τα τέρματά του, όταν ο Λεντέσμα βρήκε τον Ζέκα στο κέντρο, αυτός τον Λουντ που με μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Ιμπάρμπο.

Ο Κολομβιανός έσπασε ιδανικά τη μπάλα στον Χουλτ και αυτός την κατάλληλη στιγμή την έστρωσε στον επερχόμενο Λουν που πλάσαρε άψογα στον ουρανό των διχτύων (2-0).

Το καλύτερο τέρμα όλων, όμως, το πέτυχε στο 40′ ο Γουακάσο που υποδέχτηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή, προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει αδειάζοντας τον αντίπαλό του και κατόπιν πλάσαρε. σεμιναριακά αφήνοντας “άγαλμα” τον “κίπερ” της Τσβόλε που απλώς παρακολούθησε τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά του γωνία (3-0)!

Ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός κατά διαστήματα στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε 12 τελικές (7 προς την εστία) έναντι μόλις μίας της ολλανδικής ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αρκετές αλλαγές που έγιναν επηρέασαν το ρυθμό του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός έδινε την εντύπωση ότι έκανε ό,τι ήθελε, όποτε το ήθελε.

Το Τριφύλλι έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 4-0 (66′) με σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την “no look” (!) κάθετη πάσα του Λούκας Βιγιαφάνιες που τον έβγαλε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στίλ (83′ Ο. Βλαχοδήμος) -Μέστο (73′ Ρέις), Κουτρουμπής (64′ Μολέδο), Ιβάνοφ, Χούλ (73′ Νάνο)-Ζέκα (74′ Στάικος), Λεντέσμα (79′ Π. Βλαχοδήμος)- Λουντ, Ιμπάρμπο (64′ Βιγιαφάνιες), Γουακάσο (64′ Μπουμάλ)- Μπέργκ.

Τσβόλε (Ρον Γιανς): Φαν ντερ Χαρτ- Φαν Πόλεν (78′ Εβρέ), Μαρτσέλις (46′ Φαν Λόι), Πάβερτ (46′ Καραγκούνης), Βάρμερνταμ (62′ Σένκεβελτ)- Σαϊμάκ (46′ Σάντλερ), Μπράμα (82′ Κβίντα)- Εχιζίμπουε, Μένινγκ (75′ Τόμας), Μόκχαρτ- Νίλαντ (46′ Μαστούρ).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τσέρνομπιλ: 36 χρόνια από την καταστροφή – Πως συνέβη το πυρηνικό ατύχημα(βίντεο)

Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ είναι το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Απριλίου ανακαλύπτεται ο Ερμής του Πραξιτέλη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1877... Ανακαλύπτεται στην Ολυμπία από Γερμανούς αρχαιολόγους ο Ερμής του Πραξιτέλη.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων,...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four...