Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

ΠΑΟ-Μπρόντμπι 3-0

Ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός μπήκε σε τροχιά επιστροφής! Καθάρισε την Μπρόντμπι 3-0 με συγκλονιστικό Μπεργκ, αλλά έχασε την ευκαιρία να πάει για τουρισμό στη ρεβάνς χάνοντας κι άλλες απίστευτες ευκαιρίες

Κυρίες και κύριοι υποκλιθείτε στον αυτοκράτορα Μάρκους Μπεργκ! Ο Σουηδός παιχταράς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον αποψινό θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί της Μπρόντμπι (3-0), με το οποίο το Τριφύλλι βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο αυτοκράτορας Μπεργκ άνοιξε το σκορ με εκπληκτική λόμπα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αυτός από τον οποίο ξεκίνησε με εξαιρετικό τακουνάκι η φάση του πέναλτι στο δεύτερο, ενώ σημείωσε και το τρίτο γκολ στο 81’, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης “μισή πρόκριση” του Παναθηναϊκού απόψε στη Λεωφόρο.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κατέστη σαφές το αγωνιστικό πλάνο του Παναθηναϊκού που ήθελε πάση θυσία να αποφύγει το πρέσινγκ των Δανών και προσπαθούσε να διατηρήσει την αμυντική του συνοχή αλλά και να μην κρατάει πολύ τη μπάλα, στο built up ειδικά στο χώρο του κέντρου.

Οι “πράσινοι” έριξαν βάρος στις διαγώνιες μπαλιές προς τα άκρα (ειδικά από αριστερά με τους Χουλτ-Γουακάσο) στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, την ίδια στιγμή που η Μπρόντμπι παρουσιάστηκε στο γήπεδο όπως ακριβώς αναμενόταν. Με πολύ επιθετική λογική, με πρέσινγκ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και καλή οργάνωση, αλλά και με εμφανή προβλήματα στην αμυντική της γραμμή.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους Δανούς (5’) με τον Μέστο να διώχνει με το κεφάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Νόργκααρντ και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται για πρώτη φορά απειλητικός στο 19’ όταν ο Λεντέσμα με συρτή πάσα σε εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Σουηδού πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 30’ ο Χουλτ με τον Γουακάσο συνδυάστηκαν άψογα, με τον Σουηδό να γυρίζει μέσα στην περιοχή προς τον Μπεργκ το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα, ενώ στο 31’ ο Πούκι ελίχθηκε και σούταρε στην περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ιβανόφ και πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι.

Μία από τις πλέον καθοριστικές στιγμές στο ματς έγινε στο 33’ όταν ο Μέστο προσπάθησε να συγκλίνει προς την περιοχή και ο ήδη “κιτρινισμένος” από το 9’ Κρόνε τον ανέτρεψε καθαρά. Ο αριστερός μπακ των Δανών αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν. Ο Πούκι είχε καλή ευκαιρία στο 39’ μετά από κεφαλιά-πάσα του Αλμπρεχτσεν όμως ο Στιλ μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ήρθε η ώρα της αυτού εξοχότητας Μάρκους Μπεργκ!

Ο Σουηδός παιχταράς με ασύλληπτη “λόμπα” κρέμασε τον Ρόνοβ ανοίγοντας το σκορ (1-0) και δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στην “καυτή” Λεωφόρο που παραληρούσε…
Στο 45+3’ μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να γίνει 2-0 αλλά ο βοηθός Μπερετιάν ανακάλυψε οφ σάιντ τον Μέστο ενώ έμπαινε μόνος του στην περιοχή έχοντας δίπλα του αμαρκάριστο τον Μπεργκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βρήκε κοντά στο γκολ στο 47’ όταν ο Μέστο σέντραρε από δεξιά, αλλά ούτε ο Ιμπάρμπο, ούτε ο Μπεργκ κατάφεραν να βρουν τη μπάλα.
Στο 50’ ωστόσο ο Μπεργκ με τακουνάκι βρήκε τον Ζέκα κι αυτός τον Ιμπάρμπο που πέρασε τον τερματοφύλακα ο οποίος τον ανέτρεψε. Πέναλι και αποβολή για τον Ρόνοβ!

Ο Λεντέσμα το εκτέλεσε στο 54’ διαμορφώνοντας το 2-0 με τη Μπρόντμπι να συνεχίζει με εννέα παίκτες για το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα.

Ο Στραματσόνι έριξε άμεσα στη “μάχη” τον Λέτο αντί του Κουτρουμπή στο 58’ (αλλαγή συστήματος σε 4-4-2) και ο Αργεντινός συνδυάστηκε άψογα με τον Μπεργκ το πλασέ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Τόπελ, που έβγαλε κατόπιν και το σουτ του Ζουλτ σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και στο 76’ ο τερματοφύλακας Τόπελ απέκρουσε και πάλι στη δεξιά του γωνία το σουτ του Λεντέσμα. Οι “πράσινοι” ήταν επιπόλαιοι στην τελική τους προσπάθεια αλλά ο Μπεργκ φρόντισε να “καθαρίσει” και πάλι κάνοντας το 3-0 στο 81’ αξιοποιώντας στο έπακρο την έξοχη κάθετη πάσα του Λεντέσμα.

Στο 83΄ο Βιγιαφάνιες έκανε εκπληκτική ενέργεια περνώντας τέσσερις παίκτες και σέρβιρε στον Λέτο που δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι.

 

ΕURO GROUP: Ο μεγάλος Μάρκους Μπεργκ έβαλε τη σφραγίδα του για μία ακόμη φορά, πιστοποιώντας την τεράστια κλάση του. Ουδείς “πράσινος” υστέρησε αλλά θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία τόσο στους εξαιρετικούς Ροντρίγκο Μολέδο και Κριστιάν Λεντέσμα όσο και στον Νίκλας Χουλτ, που ήταν “τούρμπο” από την αριστερή πλευρά και έκανε σπουδαίο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Κουτρουμπής (58’ Λέτο), Μολέδο, Ιβανόφ – Μέστο, Λεντέσμα, Ζέκα, Χουλτ – Ιμπάρμπο, Γουακάσο (73’ Βιγιαφάνιες) – Μπεργκ (85’ Ρινάλντι).

Μπρόντμπι (Αλεξάντερ Ζόρνινγκερ): Ρόνοβ – Λάρσον, Αλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρόνε – Χιουλσάγκερ, Νόργκααρντ, Πίρι – Μούχταρ (46’ Χιούελσγκαρντ)- Βίλτσεκ (72’ Χέρμανσον), Πούκι (53’ Τόπελ).

Διαιτητής: Ι. Βαντ (Ουγγαρία)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το κλειδί της νίκης: Ο παίκτης που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟ ήταν ασταμάτητος στο Καραϊσκάκη

Η καλή μέρα για τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό ντέμρπι με τον Ολυμπιακό φάνηκε από...

Τρία πράγματα που δεν θα βλέπαμε από τον ΠΑΟ στο ντέρμπι με Γιοβάνοβιτς προπονητή

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο ήταν αν μη τι άλλο το...

Να πιστεύεις ότι ο ΠΑΟ έχασε λόγω Σπόραρ…

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό από εκείνες που δεν...

Ο Παναθηναϊκός ισόπαλος 0-0 στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αν και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν σκόραρε...