Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-0

ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα αλληλοεξουδετερώθηκαν στην Τούμπα, με το 0-0 να αφήνει…γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες. Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τον Παναγιώτη Γλύκο να είναι καθοριστικός για τον Δικέφαλο, καθώς κράτησε με τις επεμβάσεις του το μηδέν.
Οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς, τακτικά πήραν – σχεδόν – άριστα, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ταταρουσάνου, με την Φιορεντίνα να είναι ανώτερη του Δικεφάλου σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

“Φωνάζουν” στον ΠΑΟΚ για χέρι του Γκονζάλο Ροντρίγκες στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Βίντσιτς που ήταν κοντά στη φάση να λέει… παίζετε.

Κακός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις

Μέτριο έως κακό ήταν το θέαμα στην Τούμπα στο πρώτο ημίχρονο. ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα, έριξαν όλο το βάρος τους στην άμυνα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει καλό ρυθμό, αλλά ούτε και φάσεις.

Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που είχαν τα ηνία του αγώνα σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου 45’ με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των παικτών του από τα άκρα, με τον Τζάλμα Κάμπος να είναι σε κακό βράδυ, ενώ νωχελικός ήταν και ο Ροντρίγκες.

Οι παίκτες του Πάουλο Σόουζα πίεσαν ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ, κάτι που έφερε και αρκετά λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή του Δικεφάλου.

Εδειξε τα… δόντια του ο Γλύκος

Παρόλα αυτά και οι «βιόλα» δεν δημιούργησαν φάσεις για να απειλήσουν την εστία του Γλύκου, παρά σε μία μόνο περίπτωση, όταν ο Ελληνας πορτιέρε αναγκάστηκε να υψωθεί στην αριστερή του γωνιά για να κρατήσει το μηδέν, στο σουτ που επιχείρησε ο Μπαμπακάρ στο 26’.

Αυτή επί της ουσίας ήταν και η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου με την Φιορεντίνα να έχει μία ακόμα καλή στιγμή με τον Μπόρχα Βαρέλα στο 38’όμως και πάλι ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ΠΑΟΚ που απείλησε ελάχιστα την εστία του Ταταρουσάνου, είχε ένα σουτ με τον Πέλκα, το οποίο ωστόσο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ρουμάνο πορτιέρε.

Νέο “όχι” Γλύκου σε Μπαμπακάρ

Με ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα με τον Κούμα Μπαμπακάρ, στο 52′ αν και από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή να μην μπορεί για δεύτερη φορά στο παιχνίδι να νικήσει τον Γλύκο, με τον διεθνή πορτιέρε να υψώνει… τοίχος μπροστά από τον Σενεγαλέζο επιθετικό της Φιορεντίνα. Μία φάση που ξεκίνησε από λάθος μεταβίβαση του Πέλκα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στη συνέχεια και πάλι το παιχνίδι επέστρεψε στα στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου. Αργός ρυθμός, με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο στους Ιταλούς, με τα λάθη να συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές. Ο Βλάνταν Ιβιτς, θέλησε στο 57′ να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στο γήπεδο τους Σάκχοφ και Κρέσπο που πήραν τις θέσεις των Πέλκα και Κάμπος, με τον Μάτος να παίζει στα υπόλοιπα λεπτά ως δεξί χαφ και τον Κρέσπο να έχει τον ρόλο του δεξιού αμυντικού.

Παρά τις αλλαγές του Σέρβου τεχνικού, ο ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε ουδέποτε να απειλήσει την εστία του Ταταρουσάνου, με τους “βιόλα” λεπτό με το λεπτό να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να μεταφέρουν το παιχνίδι τους κοντά στην περιοχή του Γλύκου.

Aρνήθηκε πέναλτι στο φινάλε

Ο Ιβιτς θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του έριξε στο παιχνίδι και τον Τιάμ (σ.σ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του), χωρίς και πάλι να βρει ανοικτούς χώρους για να απειλήσει την εστία της Φιορεντίνα, με εξαίρεση την στιγμή που Ροντρίγκες στο 85′, ωστόσο ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός αν και είχε τον χώρο και τον χρόνο να πλασάρει σωστά, εντούτοις δεν το έκανε με τον Ταταρουσάνου να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ δικαίως να φωνάζει για πέναλτι, σε χέρι του Γκονζάλο Ροντρίγκες στο 93′, παράβαση την οποία αρνήθηκε να υποδείξει ο Σλοβένος διαιτητής.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (57′ Σάκχοφ), Κάμπος (58′ Κρέσπο), Ροντρίγκες, Κλάους (78′ Tιάμ).

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπαντέλι, Κάλινιτς, Αστόρι, Μαξιμιλιάνο Ολιβέιρα, Σαλσέδο (74′ Μπερναρντέσι), Μπόρχα Βαλέρο, Τόμοβιτς, Ίλισιτς (62′ Σάντσες), Μπαμπακάρ (75′ Τέγιο).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Conference League: Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ – Κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” και οι Πειραιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά του...

Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τεράστια νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ με σκορ 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε...

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για...

Super League: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι στα play off

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης και Λαμία – ΑΕΚ στο πρόγραμμα της πρεμιέρας...